Keresztények, mi abban a logika, hogy Isten mindent megenged nekünk, de ha valami nem tetszik neki amit csinálunk, akkor megharagszik, meg büntet?
1. Isten az embert szabadnak teremtette. Adott nekünk lelket, tudatot. Választhatunk jó és rossz között. Teremthetett volna minket állatiassá is (tudat nélkülivé), de nem akarta.
2. Isten nem büntet. Amit te büntetésnek gondolsz, az a bűn következménye, de nem Isten küldi ránk.
(én valahogy így képzelem. Persze Istenről 100%-os kijelenteni valamit nem igazán lehet.)
"keresztények"
"logika"
Válassz, a kettő együtt nem működik.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Első,a Bibliában kemény büntetésekről,haragvó Istenről esik szó,tehát ne mondd,hogy csak puszta fenyítésből,szeretetből teszi,mert ez nem igaz.(egyébként nem igazán a kérdésre válaszoltál)De eleve,ha csak az lenne a célja,mint egy szerető szülőnek,hogy ne térjünk rá a rossz útra,akkor nem is rakta volna elénk a rosszat.Mi az értelme annak,ha elénk rakja,de utána megbüntet,ha azt választjuk?
2.
Értem,amit mondasz,mondjuk én Bibliai értelemben kérdezem,mert ott sok helyen arról van szó,hogy személyesen Isten büntet.Bár azt is írják,hogy az embert a saját tettei juttatják csapdába,ez meg azért lehet,amit a harmadik válaszoló írt.
4.
Hát nem egyszerű,az biztos:)
Második válaszolóval értek egyet. Amikor a bibliai Istent akarod megismerni, ne az ószövetséget olvasd, hanem Jézust figyeld. "Én és az Atya egyek vagyunk", "Aki látott engem, látta az Atyát" stb.
Ez ellentmondásos az ószövetséggel? nem az ha figyelembe vesszük a szabad akaratot. A Biblia Isten és ember közös munkája. Isteni ihletésű, de emberek írták le. Jézus azért jött el hogy korrigáljon egy-két dolgot.
Az hogy Isten "megbüntet" inkább kifejezésmód és az ókori héberek magyarázata a dolgokra.
2. vagyok.
Ahogy az utolsó válaszoló is írta: az ószövetségi istenkép voltaképpen emberektől származik. Nem épp a legmegfelelőbb. A keresztényeknek Jézus mutatja meg az Atyát igaz mivoltában.
Jézus azért jött el közénk, hogy beteljesítse az ószövetségi törvényt.
Olvasd az evangéliumokat, és talán jobban fogod látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!