Keresztények, főleg a radikálisabb gondolkodásúak! Kötelező a gyereketeknek követni azokat az előírásokat, amiket ti fontosnak tartotok?
ma 22:02
Azért az nem olyan biztos.
Én nem szülő vagyok, hanem gyerek. Annyit tudok mondani, hogy nálunk nem volt minden alkalommal kötelező (azért szerették, ha ott voltunk velük). Viszont mire elértem azt a kort, amiben elkezdenek lázadni a gyerekek, addigra már volt saját hitem, és fel sem merült bennem, hogy ezeken a területeken kellene lázadnom. Nem szükségszerű, hogy ebben az időszakban a tini a szülő teljes értékrendjét megkérdőjelezze.
Őszintén szólva, nekem a házimunka szabotálása volt inkább ilyen lázadás, bár most már ezt is bánom, mert túl sok terhet róttam ezzel a szüleimre.
Szia!
Gyakorló édesapaként a válaszom nem. A szülőnek példaadással és komoly türelemmel kell hozzáállnia a gyermekhez, a radikális szigorral csak ront a helyzeten. Az én fiaim 4 ill. 13 évesek, és csak akkor kell jönniük velem, ha van kedvük, nem kell végigülniük a prédikációt, bizonyos idő után kimehetnek játszani. Mondjuk nálunk az Istentisztelet előtt van egy órás gyermekfoglalkozás külön korosztályonként amin résztvesznek, ha jönnek, és a prédikátorok is szoktak az prédikáció elején egy pár percben kifejezetten a gyermekekhez szólni.
Üdv. Péter
"Minden egészséges tini lázad."
De ha odafigyel az ember a gyerekére, kivel barátkozik, stb akkor nem lesz belőle full drogos vagy hasonló.
Egyáltalán nem igaz, hogy minden egészséges tini lázad. Vannak, akik egészségesek, mégsem lázadnak; vagy legalábbis nem olyan durva módokon, ahogyan a világi gyerekek szoktak.
Az én lányom pl. ugyanúgy hangosan hallgatta a zenét álló nap, mint a többiek; csakhogy vagy klasszikusokat, vagy keresztény könnyűzenét. De így is nagyjából az idegeimre ment ezekkel is, úgyhogy vettünk neki fülhallgatós minirádiót, meg mp3-lejátszót. :D
Ugyanúgy elmászkál állandóan, de nem bulikba / csavarogni / pasizni / stb., hanem gyülekezeti programokra / önkéntes munkára / stb.
Pedig soha nem köteleztem semmire (gyülibe járás, részvétel az alkalmakon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!