Szerintetek azért szűnt meg a több istenben való hit, mert ellenségeskedéshez vezetett?
"A többistenhit éppen hogy a toleranciára tanít"
Azért a rómaiak pár keresztényt megfőztek vagy megzabáltattak az oroszlánokkal. :DD
Kedves Nemvagyok, te testvér vagy?
Mert ha nem kérlek a Tanúk nevében hogy ne mocskoljuk már be ezt a szent nevet.
Ha meg tanú vagy akkor nem értem, hogy van bátorságod ilyet kiírni, ezt nem teheted ebben a formában.
Tisztelettel:
Kata
Nem vagyok testvéred.
De módosítok, most,hogy belegondolok tényleg szemétség, csak hát ez egy friss emlék.
Most az: Én Istenem jobb mint a te másik Istened és sokkal jobb mint a más egészen más vallású Istene van.
Most mindenki azt az Istent képzeli oda amelyiket akarja. Remélem azért a lényegét megértetted.
Nos itt egy baj van amint egyszer már olvashattunk. A gondolkodással és ember alázatosságával.
A teremtő, Jézuson keresztül adott egy út mutatót a keresztényi életre. Ezektől a névleges keresztények eltértek
ami azt jelenti, hogy nem lehet egy kalap alá venni Krisztus követőit a névlegesen keresztényekkel.
Ők mondják, de nem cselekszik.
Az igaz kereszténynek mint Jézusnak élnie kell ezt az élet formát, nem elég csak azt mondani, hogy elhiszem hogy volt és meghalt értem.
Hol vannak a hitemhez tartozó cselekedetek, ha hazudok, lopok, szennyezem magam és embertársam életét, megcsalom a házastársamat, minden oknál fogva elválok a társamtól, megcsalom a feleségem, férjem, nem házasodom össze, hanem paráznaságban élek, és még sorolhatnám.
Milyen gyümölcsöket termek?
Krisztushoz méltót?
Nem igazán látom a komolyságát ennek az értékrendnek az emberekben.
Sőt határozottan elítélik azokat akik elmondják, hogy így kellene élni, nincs engedmény.
Bocsánat ha egy kicsit keményebben fogalmaztam, nem volt ez a szándékom, de a biblia tanításai nemviccnek készültek.:):(
"Rákényszerítették az emberekre, de az egyistenhitnek gazdasági és politikai okai voltak."
A honfoglaló magyarok is egyistenhívők voltak. Kik kényszerítették rájuk? Milyen gazdasági okai voltak? Az egyisten hit nem Jézussal, és mégcsak nem is Mózessel kezdődött.
12:55
A ma fellelhető források szerint az ősmagyarok egyistenhívők voltak. Anonymusnál olvassuk, hogy "Árpád vezér, akinek a mindenség Istene volt a vezetője…Tas, Szabolcs és Tétény látták, hogy az Isten győzelmet adott nekik… az isteni kegyelem volt velük".
Erre utal az is, hogy bár több szavunk, a honfoglaló törzsek, vezérek neve fennmaradt a mai napig, isten nevet egyet sem tudsz megnevezni, mint pl. a rómaiaknál.
A magyarok sosem voltak sámánhívők, a magyaroknak táltosuk volt. Alapvető különbség a kettő között, hogy a sámán közvetített az emberek és a szellemvilág között, a rontást próbálta elűzni, míg a táltos tanult, természettudományokban jártas pap volt.
"Anonymusnál olvassuk"
És te komolyan is gondolod, hogy egy keresztény krónikás a középkori Európában egy keresztény uralkodói családnál majd leírja, hogy pogányok voltak az őseik?
A honfoglalás kori (és az előtti) beszámolók alapján a magyarok alapvetően pragmatikusak voltak a vezetők vallását illetően (voltak még muzulmánok is, ha éppen azt kívánta a külpolitika), de az egyszeri közemberek, a többi környező néphez hasonlóan, minden bokorban külön szellemet láttak.
A külön szellem nem egyenlő a külön istennel.
Theophylaktosz Szimokáttész bizánci történész 570 körül írt Historiájában így mutatja be őseink vallását: „A turkok (magyarok) szentnek tartják a tüzet, a levegőt, és a vizet tisztelik, a földet himnuszokkal dicsőítik, de csupán azt imádják és nevezik Istennek, aki a világmindenséget teremtette”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!