Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti szívesen látnátok, ha az...

Ti szívesen látnátok, ha az Egyházat előállítanák a múltbéli tetteikért?

Figyelt kérdés
Az Égető Időkre gondolok.
2012. júl. 11. 13:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ugyan én is egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy a katolikus egyház jelenlegi tagjai ne bűnhődjenek azokért, amiket elődeik elkövettek, de itt egy érdekes momentumot veszek észre...

A katolikus egyház nem pont az ellenkezőjét csinálja? Mármint nem az eredendő bűnről tanít? Hogy Ádám és Éva bűnbeesésének következtében minden ma élő ember is bűnös? Én úgy tudom igen. Viszont akkor ez tényleg egy kicsit fura, már-már humoros fénytörésbe állítja ezt a "múltbéli bűnökért a mai emberek feleljenek" kérdést :D

2012. júl. 11. 18:47
 12/17 anonim ***** válasza:
És mégis melyiket? És kik feleljenek a tettekért?
2012. júl. 11. 20:01
 13/17 anonim ***** válasza:

Ha valaki azt mondja, hogy fizessék meg az adókat az egyházak az utóbbi tíz évben kapott támogatásokért, akkor nem lenne meg azonnal az államadósság, hanem az egyházak is tartoznának az államnak. Diplomáciai bonyodalmak is adódnának.

A katolikus egyház a tagjaival azonosítja magát. Én nem harcoltam a keresztes hadjáratokban, nem égettem boszorkányt és eretneket, és engem vennétek elő ezekért a bűnökért?

Másrészt akkor ugyanúgy meg kellene adóztatni a pártok támogatását is visszamenőleg.

2012. júl. 11. 20:32
 14/17 anonim ***** válasza:

sziasztok.

Nos ami érdekes az egészben a kérdező oldaláról, hogy mi módon jutott ez az eszedbe.?

Ugyan is a világ vallásait, és benne az egyházakat, a teremtő büntetésre tartja méltónak, amit a Jelenések 18. fejezetben le is ír János apostol.

Csúnya vége várható, de ezt nem tudják, vagy nem ismerik fel a bibliából, mint a zsidók sem a messiást.

Nos miért kérdezted, engem ez érdekel?

2012. júl. 11. 22:56
 15/17 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Inkább a jelenben elkövetetteket kellene felszámolni,a múltbélit pedig hagyni a francba!

2012. júl. 12. 21:07
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem,ez már nem tenne jóvá semmit.én azt látnám szívesen,ha az emberiség végre eljutna olyan szintre,hogy nem lenne szüksége egyházakra.
2012. júl. 13. 13:05
 17/17 anonim ***** válasza:
Nincs rá jogalap, és eleve baromság.
2012. júl. 13. 18:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!