Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kell mindig vitatkozni...

Miért kell mindig vitatkozni azon, hogy van-e Isten vagy nincs?

Figyelt kérdés
Miért akarja mindenki meggyőzni a másikat? Ha az egyiknek ez a meggyőződése, higgyen benne, de ne akarjon mindenkit ráerőszakolni a hitére. Én úgy látom, hogy a kreacionisták oldaláról ez sokkal erőszakosabb, amikor látom hogy ilyeneket írnak: "Van Isten, mert te is vagy." meg "Nem jöhet létre ilyen egyensúly a természetben intelligencia nélkül." (amúgy marhára nincs egyensúly, mert vannak háborúk és globális katasztrófák), holott nem is lehet soha sem bebizonyítani az Úr létét. Ez nevetséges még válasznak is, nem perdöntő indoknak. Ezeket honnan veszik? Én is hívő vagyok, de még sohasem álltam elő ilyen nevetséges indokkal. Én nem ezmiatt hiszek benne. Tudom, hogy a Mindenható létét mégcsak nem is kell tudományos tényként értelmezni. Istennek nincs erre szüksége. Nem fognak a tudósok az örökkévalóság tüzében égni, mert megfogalmazták az evolúció elméletét (ami mellesleg szerintem is nyilvánvaló tény). Akkor meg min megy a vita? (Nem az ateistákat védem, csak nekem ez a véleményem, észrevételem.)
2012. júl. 6. 18:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem, ez inkább egy olyan kérdés, amire egyik fél sem tud igazán válaszolni. Legalábbis szerintem.
2012. júl. 6. 23:48
 12/18 anonim ***** válasza:
50%

Mi a vita oka?

Az, hogy a Bibliát sokan kiforgatják és "Isten ellenes" állításokat tesznek, amikkel más emberk meg lesznek sértve.

Nagyon sok "kereszény" is így viselkedik. Isten nevét állandóan fölöslegesen veszik és butaságokat beszélnek.

Az egyháznak pedig sok pénze van és sok furcsa dolog történik körülötte, amit a média fel szokott kapni. Az általános iskolákban sokszor hülyeséget tanítanak az embereknek, ha egyáltalán tanítanak hasznos dolgot (kereszténységről is, evolúcióról is stb..).

Meg nagyon sok ember családtagja csak vallásoskodik, ami nem csak neki tesz rosszat, de antimarketingnek tökéletesen megfelelő. Az egyház régen csinált csúnya dolgot Isten nevében, páran pedig ezért nem tudják tül tenni magukat (hihetetlen, de vannak, akik most is rettegnek még a papoktól). Biztos vannak emberek, akiknek a családtagjaik mesélnek, hogy milyen gonosz volt a pap. Meg irigylik az egyház vagyonát (esetleg a szeretetet). Az egyház tesz ostobaságokat, de annak a kereszténységhez semmi köze és azért nem csak rossz dolgok vannak körülötte.

Léteznek fanatikus nem csak keresztény vallású emberek, akik pedig ezért támadják a keresztényeket, mert olyanok.... Vagy pedig a keresztények megsértették őket.

Lehet még puszta barbárság is az oka ennek. Sok fajta troll létezik manapság (sok betegséggel, gyülölettel).

Gond akkor szokott lenni főleg, amikor az emberek nem képesek normálisan kommunikálni, tolerálni egymást. Sokan bunkó, idóta, lekezelő, támadó módon viselkednek és sokszor még ostobaságot is beszélnek (magukat okosnak mondván, pedig utána sem néznek a dolgoknak és nem is a saját gondolataikat használják). Mindenki azt hiszi, hogy neki van igaza, joga van elmondani, megtenni mindent, amit gondol. Vagy pont az ellenkezőjét, hogy semmit sincs joga. Ezek nagy hibák!

A keresztények és ateisták között is azért van vita, mert sok keresztény állandóan térítgetni akar, erőszakos. Ítélkeznek nagyon sokan (pl. a melegeken).

Néhány atesita meg kicikizi, ostobának mondja a keresztényeket is. Agymosottnak (mert tényleg ismer ilyen embereket, vagy mert őt is átmosták valami általánosító gondolkodás módda vagy egy kedvenc is így csináll). Soha ne általánosítsunk és ne ítélkezzünk! Mindenki meg akarja győzni valamiért a másikat, hogy neki van igaza. A média segít a hülyeség terjesztésében. Joggal nézik hülyének a keresztényeket, főleg a fiatalok, azok után a szemét dolgok után, amik elterjedtek. És joggal nem értik, hogy miért létezik ez a vallás.

Aztán jöttek emberek, akik az evolúciót akarták felhasználni arra, hogy bebizonyítsák, hogy a Biblia egy baromság (nem azt mondom, hogy emiatt jött létre az elmélet) de szerencsére ők mindent tudnak. Csak azért sem sikerült sokszor bebizonyítani, hogy mese, mert hülyeségekkel érveltek, amik arról tanúskodtak, hogy nem is ismerik a Bibliát (tisztelet a kivételnek).

A gond csak abból fakadt, hogy nem tudnak mindent. Pedig pont ez a tudomány lényege: Értelmes, logikus, bizonyítható, megismételhető dolgokra lehet csak kimondani, hogy biztos úgy van (Istent nem lehet bebizonyítani, de attól még létezhet. Ekkor szokott jönni megint a dolog, hogy pókember is létezhez stb..). És sajnos sokan azt sem fogják fel, hogy a Biblia és Isten hitelessége nem ugynaz.

Sok keresztény leragadt ott, hogy Isten szakálás bácsi, de ez is be lett bizonyítva, hogy nem az.

A másik, hogy valamiért egy bizonyos szekta, meg akarja szűntetni a vallásokat, csak olyan érvekkel, amiknek nulla a mondanivalójuk, ezért ők is csak szektának fognak minősülni, sőt rosszabbak ezek. Egyszer valaki írta, hogy azért cikizik a vallásokat, hogy az emberek cikinek érezzék és így megszűnjenek. A logika is idétlen.

Ádám és Éva története elméletileg szemben áll az evolúcióval. Kérdés, mennyire kell komolyan venni mindkettőt. Az evolúció is támadható, mert vannak még kérdések körülötte, amik nem tiszták. Csak a másik oldal meg úgy állítja, be hogy mindent tudnak már, mindent megfejtettünk, a másik fél pedig ostoba és csak védi a saját világképét. És akkor ezek az emberk mindkettő fél úgy bizonygatják egy más hülyeségét, hogy egymás állításait cikzik.

Kereszténység és tudomány nem ellenségek!!

Keresztény aki Jézus szavaira oda figyel és beengedi szívébe mondanivalóját!

Tényleg szomorú, hogy sokan azért háborognak, hogy mi az, hogy "10 parancsolat". Nekem mindent lehet, nekem nem parancsolnak. Huh...Akkor öljünk, lopjunk. Csak én az ego a fontos. Nehogy már megmondják mi van. Hát kik ezek?

Ateisták miért lehetnek jó emberek? Miért nem ölnek meg mindenkit magukért? (jó kivételek vannak, mert rossz ember mindenhol van). Azért nem, mert bár nem hisznek Istenben, érzik azt, amit a Krisztus próbált elmondani (és nem csak ő). Nem a hiszékenység üdvözít, hanem a tettek.

És a világ kutatása, a tanulás, soha nem lesz bűn! De senki nem is állítja ezt, szerintem.

Ha pedig az nem tetszik valakinek, hogy abortsuzból hobbit csinálni vagy babákat darabolni, az kapja be:)

Elnézést kérek.

Azt sem lehet ráfognai a kereszténységre, hogy visszafogták a tudományt. Max az egyházra. De nekik is sok dolog köszönhető. És mindenki csak mutogat, hogy xy miatt sz..r az életem, ahelyett, hogy tanulna és szebbé próbálna tenni ő maga. Amikor meghal a szerettünk, akkor is könnyű mondani, hogy rohadt Istenke, ha szerető vagy, akkor miért csinálsz ilyet. Halál volt, van, lesz egy darabig biztos.

Aki meghal annak nem lesz rossz, csak max nekünk az illető hiánya.Miért van szenvedés? Arra könnyű választ adni. Arra már nehezebb, hogy miért engedi Isten. Bár néha nem tudom eldönteni, hogy mi a boldogság és mi a szenvedés. Néha látok embereket, akik vakon valami rózsaszín felhőt kergetnek és boldogtalank, mert soha nem érik el az a hülyeséget.

Ha nincs Isten, akkor jobban el tudjátok fogadni, hogy szenvedés és halál van? Attól jobb lesz? Jobb azt mondani, hogy a szeret sem létezik, csak a d.s és az életben maradásért van? Ha jobb, akkor ok. Én elfogadom. De ti is fogadjátok el, amit én mondok.

2012. júl. 7. 01:38
 13/18 anonim ***** válasza:
34%

"Ha pedig az nem tetszik valakinek, hogy abortsuzból hobbit csinálni vagy babákat darabolni, az kapja be:) "

Itt lemaradt egy szó:SSS

Úgy értem, ha valaki ezér utálja a keresztényket, mert ezeket tiltják, akkor kapja be:)

Bocsi a hibákért!

2012. júl. 7. 02:08
 14/18 anonim ***** válasza:
2012. júl. 7. 02:42
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ez egy nagyon szép válasz volt. Teljesen igazad van.
2012. júl. 7. 12:30
 16/18 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Off (talán): az emberek túl nagy többsége nem racionális. Érzelmi oka van életük irányának, ha meg is tudják indokolni, akkor is a szívük a mozgatórugó. Ide is túl nagy többségében ilyen emberek írogatnak. Éppen ezért az egész valláskritika rovatnak a világon semmi értelme nincs, csak arra jó, hogy egymással kötekedjenek az érzelmi indítékú emberek. Ha akad pártatlan ténymegállapítás, vagy minden rosszindulattól mentes őszinteség, az a sárga földig le van pontozva. Kocsmában láttam ilyet, mint itt. Egyszer már leléptem innen, hülye fejemmel visszajöttem. Talán most már nem leszek magam is annyira érzelmi, hogy visszaszippantson ez a drog. De itt értelem nem gyümölcsözik.
2012. júl. 7. 14:07
 17/18 anonim ***** válasza:
En anno probaltam provokativ vallasi forumtopikot nyitni ami sikerult is. A celom az volt hogy ha egy hivo is tud bizonyitekot akkor lassam... On fejlesztes volt a cel hatalmas kaosz lett a vege... Par fizikus elkezdte a tudomanyt (oket ma mar szemelyesen is ismerem)... masik oldalon biblia idezetekkel, urban legendakkal elohozakodok erveltek... A legtobb esetbe a cel az onfejlesztes... Esetleg a masik megertese... Neha pedig a terites... Egyesek meg szimplan jobba akarjak tenni a vilagot...
2012. júl. 7. 19:21
 18/18 anonim ***** válasza:

Az elozo vagyok. Elfelejtettem ala irni ...

Foxtrot Uniform

2012. júl. 7. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!