Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kell mindig vitatkozni...

Miért kell mindig vitatkozni azon, hogy van-e Isten vagy nincs?

Figyelt kérdés
Miért akarja mindenki meggyőzni a másikat? Ha az egyiknek ez a meggyőződése, higgyen benne, de ne akarjon mindenkit ráerőszakolni a hitére. Én úgy látom, hogy a kreacionisták oldaláról ez sokkal erőszakosabb, amikor látom hogy ilyeneket írnak: "Van Isten, mert te is vagy." meg "Nem jöhet létre ilyen egyensúly a természetben intelligencia nélkül." (amúgy marhára nincs egyensúly, mert vannak háborúk és globális katasztrófák), holott nem is lehet soha sem bebizonyítani az Úr létét. Ez nevetséges még válasznak is, nem perdöntő indoknak. Ezeket honnan veszik? Én is hívő vagyok, de még sohasem álltam elő ilyen nevetséges indokkal. Én nem ezmiatt hiszek benne. Tudom, hogy a Mindenható létét mégcsak nem is kell tudományos tényként értelmezni. Istennek nincs erre szüksége. Nem fognak a tudósok az örökkévalóság tüzében égni, mert megfogalmazták az evolúció elméletét (ami mellesleg szerintem is nyilvánvaló tény). Akkor meg min megy a vita? (Nem az ateistákat védem, csak nekem ez a véleményem, észrevételem.)
2012. júl. 6. 18:47
1 2
 1/18 eric_one ***** válasza:
33%
A materialista ember vallása az evolúció, és nem fér bele a világnézetükbe a Teremtő. Ezért érthetetlen számomra hogy hívő miért hozza össze a teremtést az evolúcióval?
2012. júl. 6. 18:52
 2/18 Pietrosol ***** válasza:
43%

Szia!

Így működik az ember!

Vagy az anyagból vagy a szellemből indul ki!A kettő közti szintézist nem tudja elképzelni,holott egyik a másik nélkül nem működik!Az ember is ilyen,szellem nélkül csak test!

2012. júl. 6. 19:00
 3/18 A kérdező kommentje:
Azért, mert minden kutatás arra utal, hogy van. Ez kb. olyan, mint hogy molekulák is vannak körülöttünk, mégsem látjuk őket. Az evolúció vezérli az életet, csak a hülye nem veszi észre. Isten ugyan teremtette a világot, de mivan, ha csak az alapokat alkotta meg? A Biblia nem tér ki rá tudtommal. A többi már az evolúció műve.
2012. júl. 6. 19:01
 4/18 eric_one ***** válasza:
38%

"de mivan, ha csak az alapokat alkotta meg? A Biblia nem tér ki rá tudtommal. A többi már az evolúció műve."

De kitér rá, embert teremtett, nem egy egysejtűt...

2012. júl. 6. 19:32
 5/18 A kérdező kommentje:
Az embert most hagyjuk ki ebből. Nekem meggyőződésem, hogy van evolúció. De ahogy írtam én nem foglak meggyőzni téged és nem is akarlak. Éppen ezért volt a kérdés.
2012. júl. 6. 19:34
 6/18 Andizsuzsi ***** válasza:
A kérdésedet azért nem értem, mert ezeket a kérdéseket nem hívők szokták feltenni. Van, akit tényleg érdekel, hogy a hívők bizonyos dolgokban mit hisznek, és vannak, akik provokálnak. Tehát ha ilyen kérdések nem lennének nap mint nap, akkor olyan válaszok sem lennének. Én olyan kérdéssel, hogy "Ateisták, mi bizonyítja, hogy nincs Isten" még nem találkoztam. Az ellenkezője viszont nap mint nap felmerül valamilyen formában.
2012. júl. 6. 20:09
 7/18 A kérdező kommentje:
Én éppen az ellenkezőjét tapaszaltam. Ezért írtam ki a kérdést. Egy hívő fickó föltett egy kérdést, hogy mi bizonyítja, hogy nincs Isten. Utána ő többször is írta, hogy ő hívő és csak azt akarja hallani, hogy az ateisták mit mondanak. Sok ilyet olvastam már, de sosem értettem, higy mire megy ki ez a játék. Miért jó az, ha valakire rátumáljuk a nézeteinket? Nekünk abból mi jó fakad? Itt a kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
2012. júl. 6. 20:33
 8/18 Andizsuzsi ***** válasza:
Amúgy az a kérdésfeltevő nem fickó, lány. És a kérdés már majd 9 hónapos, azóta a másik oldalról tucat ilyen került fel. De nincs is ezzel semmi probléma. Ez itt a valláskritika oldala, hol beszélgessenek egymással hívők és nem hívők, ha nem itt? Mindenki elmondhatja a maga véleményét, álláspontját pro és kontra. Addig, amíg ez normális keretek között zajlik, a másik gondolkodását, emberi mivoltát tiszteletben tartva, semmi gond nincs ezzel. Én is gyakran szólok hozzá vallással kapcsolatos kérdésekhez, vannak, akikkel nem mindig egyezik a véleményünk, de attól még "beszélgethetünk", megismerhetjük a másik véleményét is.
2012. júl. 6. 20:57
 9/18 anonim ***** válasza:
72%

"vallása az evolúció"

Az evolúció nem vallás. Legalább már ezt fel lehetne fogni.

2012. júl. 6. 21:38
 10/18 anonim ***** válasza:
41%
Ez egy ballaszt kérdés.Amikor nem jönnek be félóránként kérdések és nagy az üresjárat,valaki mindig bedobja,hogy teljen a lap.
2012. júl. 6. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!