Miért nem elég tisztességes életet élni, miért kell feltétlen hinni "valami"-ben és egy egyház tagjának lenni?
Vidiripi
Kérdező és Mami!
"A többit amit írtam ahhoz valóban szükség volt a Hitemre, de az én hitem, csak egy pár fogalomban egyezik a vallásokéval-- Szellemi Isten, Teremtő isteni Erő, lélek és halhatatlanság és végül a Teremtés aktusa, újra teremtés."
"...miért kell feltétlen hinni "valami"-ben..." (idézet a kérdésből MAMI)
"...hisz a halhatatlan Lét, amelyet egyszer elérhetsz csak rajtad múlik."
Feltéve ha hiszel a halhatatlan létben.
Szóval ha a Mami által felhozott dolgot vesszük akkor is hinni kell. Ha Istent keressük akkor is hinni kell. Ezek szellemi dolgok s hit nélkül komolyan nem is foglalkozhatunk velük. Isten kereséséhez a segítség a Biblia. De hit nélkül........
Mami!
"Bár engem kereszténynek kereszteltek, de nem vagyok vallásos-- még is az unokáimat megkereszteltettem."
Mert más miatt nem is lehet embert ölni csak is a vallása miatt. De rossz hírem van Mami. A nácik a kikeresztelkedett zsidókat is elvitték. Hiába lobogtatták a papírt.
De ha nem ez akkor találnak valami más okot. Ismered? - Ha van rajta sapka azért ha nincs akkor meg azért.
"Bár engem kereszténynek kereszteltek, de nem vagyok vallásos"
Az ki van zárva hogy kereszténynek kereszteltek. Valószínűleg Római katolikusnak kereszteltek. Mert a csecsemőkori keresztelés ott bevett gyakorlat. Na meg az unokáid biztos nem maguk döntöttek úgy hogy megkeresztelkednek. Tudom mert én is hasonlóakat éltem át nem is akartam a dolgot. Tényleg legalább megkérdezted őket hogy akarják e vagy vita nincs irány a pap alapon történt a dolog?
Tudod kérdező, nem tudom mennyi idős vagy-- de kiskamaszkorig hinni lehet és olykor kell is valami szépben amitől elmúlhat a félelme. Aztán kamaszkortól felfelé egyre inkább Önmagában kell hogy higgyen az ember. a céljaiban azoknak megvalósításában és bizony akár milyen is az élet, akkor annak csodálatos és fantasztikus meglétében.
Ha egyszer kimennél ha jó idő lesz, a szabadba és leülnél, csendben átérezni a táj szépségét, a körülölelő és rád boruló Horizontot, azt éreznéd TE és a VILÁG egyek vagytok s TE ennek a csodának a közepe vagy!
Két dolog történhet veled ezek után-- vagy azt kérdezed hogy keletkezett ez a csoda? vagy egyszerűen megnyugszol, és erősebb leszel mint valaha.Mert Te része vagy ennek a fantasztikus ERŐNEK, amely a természetből árad.
Így válhatsz csak az élet élő, alkotó, célokat kitűző emberré.
Vagy mindent tudni akaróvá és keresgélni kezdesz.
Aztán vannak akik első-kézből elfogadják a legegyszerűbb kapaszkodókat, egy lényeg elringassa őket az a mese, és hinni fognak benne.-- mint a kicsi unokámat a pillangók álom-tündérré válása éjszaka-- csak hát az reggelre mindig meglepte valami finomsággal. Amíg a hívőket nem szokta megszállni a szentlélek
Hát igazából nem izgat az egész vallási téma, felesleges erőfeszítéseket tesznek a semmiért egyébként hasznos emberek, a kultúrális és tradícionális szempontokat figyelembe véve a régi vallási épületeket meghagynám műemléknek, de újakat nem engednék építeni.
Ilyen szempontból imádom a kommunista diktatúrákat, a teljesen haszonelvű morális irányelveket, ahol csak a gazdasági szempontok mérvadóak.
Érdekes, hogy keleten sokkal több a "vallásos" ember, ld. Közel-Kelet, szerintem, mint "nyugatra" Európa közepétől.
Aki szeret hazugságokban élni az nyilván megteheti, de szerintem némileg fontosabbak a realitások.
Plusz kib_______l nem a vallás révén lehet egymás anyját szidni a neten, hanem kizárólag a jéghideg racionális, önmagát megkérdőjelező tudomány által, és ezt a sok nethuszár mindig elfelejti, pedig a fizika törvényei nem kőbe, hanem részecskéket összefogó erő íratlan szabályai közé vannak vésve, az embernek már csak két választása maradt: vagy a világgal foglalkozik, vagy a többi emberrel. Egyébként is szerintem a bigottul vallásos emberek kártékonyak a társadalomra nézve, és ebből haszonleső emberek fegyveripart meg médiahisztériát gerjesztenek, és megszedik magukat. Nem hiszem, hogy sok embert öltek volna meg Newton nevében. :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!