Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem elég tisztességes...

Miért nem elég tisztességes életet élni, miért kell feltétlen hinni "valami"-ben és egy egyház tagjának lenni?

Figyelt kérdés
Már napok óta olvasom az oldal vallási szekcióját, és nem értem, miért kellene valakinek, aki igyekszik tisztességes, becsületes életet élni, úgy, hogy betartja a hatályos törvényeket, nincsenek káros szenvedélyei, dolgozik, és igyekszik a lehetőségeihez mérten segíteni embertársain, elfogadni mindenféle vallási dogmákat? Mitől lenne jobb vagy rosszabb az élete, vagy a világ, vagy mások élete? Teszem hozzá sok elvakult fanatikus van, akik viszont pocsék életet élnek, akkor nekik mi értelme hinni, vagy a vallás tagjainak lenni?

2012. júl. 5. 07:55
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

A rendes világ alatt azt értem, hogy ha egy közösség normálisan működik, nem pedig degeneráltan, akkor minek vallás?

És hányan gyilkoltak eddig az ateizmus nevében, és hány háború indult vallási okból?

Sajnos a vallások alaptétele a térítés, ezért ezekkel nem tudunk semmit kezdeni...

2012. júl. 5. 22:56
 22/34 anonim ***** válasza:
0%

Nos hogy minek van ennyi vallás, és, hogy miért tettek a vallások isten nevében nem megengedett dolgokat arra is meg van a Bibliában a válasz.

Tulajdon képen minden benne van a bibliában csak fel kell ismerni a benne leírt időszakokat, a próféciák időbeni elhelyezését.

De ehhez iszonyú sok időre, és vizsgálódásra van szükség.

Nos a hű és bölcs szolga akit Jézus ezzel felhatalmazott, ezt teszi már több mint száz éve.(Máté 24:45-47)

A 39 próféciából amit leírtak, már csak 3. nem teljesedett be.

Közben pedig Isten népe tevékenyen végzi a Jézus által elmondott munkát,mely egy szétválasztó munka, "juhokra és kecskékre."

De a munka sok a munkás kevés, ezért imádkozunk, hogy küldjön munkásokat a teremtő ebbe a munkába.

2012. júl. 6. 02:32
 23/34 Antimod ***** válasza:

"És hányan gyilkoltak eddig az ateizmus nevében"

Nem itt van a baj: hanem hányan gyilkolnak azért, mert ateisták? Te és én nem ölünk embert, akár vallásosak vagyunk, akár nem, de vannak olyanok, akiknek nincs meg ez a belső kontroll, hanem külső kell. Adott esetben a törvény, adott esetben a vallás, a következményektől való félelem.

2012. júl. 6. 09:14
 24/34 HudsonHawk ***** válasza:
52%

Maga a vallás is azért alakult, mert a közösség nem viselkedik normálisan.

"aki igyekszik tisztességes, becsületes életet élni, úgy, hogy betartja a hatályos törvényeket, nincsenek káros szenvedélyei, dolgozik, és igyekszik a lehetőségeihez mérten segíteni embertársain" Szerintem a Biblia megmutatja, hogyan lehet ezt (az igyekvést) jól csinálni és hogy ez miért jó.

Eltekintve a dogmáktól/felekezetektől/Jehováktól/"kaotikusok" tetteitől komolyan kérdem MI A BAJ A BIBLIA MONDANIVALÓJÁVAL? DE tények??? Szeresd, tiszteld, becsüld, segítsd, ne árts neki... ilyenekkel van tele. Tényleg ennyire szörnyű ez? Én nem értem 1 éve vagyok keresztény (22F) de ahogy elkezdtem olvasni a Bibliát annak idején, rácsodálkoztam mennyire természetes dolgokat ír. Szerintem ettől működne jól a világ.

Az ateistáknak annyit üzennek 1-szer olvassák el ÉRDEKLŐDŐEN az Újszövetséget, pár hónapig járjanak el több különböző felekezet alkalmaira, ha nem változik bennük semmi, onnantól békén hagyjuk őket. OK?

És igazuk van aki erőszakosan, a kárhozattal fenyegetőzve prédikál vizet AZ ROSSZUL CSINÁLJA!!!

2012. júl. 7. 17:09
 25/34 anonim ***** válasza:

sera és a hozzád hasonlók válasza abnormális.

Kérdező meg se halld az ilyen süket szöveget!

az élet nem azért teremtett, hogy akkor hinni kell a teremtőben-- vagy érzed hogy van vagy csak az életre koncentrálsz.

Ha vallásos valaki ha nem vallásos az életjátékának része, aminek a végén egyforma a sorsunk, mindenki belehal ebbe a játszmába-- de nem mindenki válik leke által halhatatlanná.

Ha Te kérdező úgy élsz mint leírtad, akkor függetlenül attól hogy egy kerti törpébe hiszel vagy semmiben, az életen kívül, a sorsod csak az életedtől, becsületességedtől függ továbbiakban. hisz a lelked tisztaságát, haladásának sebességét határozza meg aminek köszönhetően eljuthatsz az isteni Teremtő Energiához-- Belépve a Fénybe halhatatlanná válik a lélek.

Hisz mi volt a teremtésünk célja az hogy bigott vallásosok legyünk és higgyünk el 150 féle vallási mesét, mert ha ennyi van terítéken akkor egyik se valószínű hogy teljes értelemben igaz!

A teremtő aktus, elsősorban véletlen elektrokémiai reakciója volt két hatalmas Erőnek. Aztán vált játékossá, kíváncsivá, tanulóvá és legvégül tudatos alkotássá s bizony Öncélúvá. Egy bolygó akkor válhat igazán élővé, mint „tapasztalhatták” ha rajta egy harmonikusan működő, természet alkotta törvény által írányított, élet van jelen.

Másrészt, egy már Szellemmé, gondolkodóvá vált Létezés, csak úgy képes elviselni Önmaga létét, ha van miért, és van Kiért, léteznie. Hisz maga a létezés, csak akkor válhat valósággá, hogy Én” vagyok, ha az Ő” is létezik, ez ad értelmet magának a létnek. Hisz mi értelme a létezésünknek, ha nincs miért és nincs kiért Léteznünk?

Ezt gondolták valamikor a teremtők és ezt plántálták bele a mi lelkünkbe is.- ha van akinek rémlik valami ebből?

2012. szept. 29. 14:47
 26/34 anonim ***** válasza:

azt írtad kérdező -"A rendes világ alatt azt értem, hogy ha egy közösség normálisan működik,"

De ilyen nem létezett és nem fog létezni soha se, még akkor se ha ezer féle vallási szöveggel tömik az emberek fejét-- attól csak félős lesz vagy még inkább képmutató vagy épp elmebeteggé válik.

az ember hiába kapott egy fejlődni képes intelligens tudatot ha megmaradt a ragadozó szinten- de még ezt eltorzította, a végtelen önző, hazug és aljas természetével-- amit ráadásul átörökít hetedíziglen az utódaiba!

az emberi fajnál,- tisztelet a kevés kivételnek- nincs ostobább faj e bolygón-- isteni lényeknek lett teremtve, de nem lát a hatalom éhségénél és harácsolásnál tovább amiért mindenre képes.

2012. szept. 29. 15:05
 27/34 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Hinni nem kötelező! De ha keresel akkor.............

Zsidók 11:6 Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.

Mami!

"...amit ráadásul átörökít hetedíziglen az utódaiba!"

Ez olyan ószövetségi "hangulatú". :))))

Biztosan eredeti gondolat.

Teremtő aktus ,"...isteni Teremtő Energiához..."!

Kiemelném hogy ISTENI.

"Másrészt, egy már Szellemmé, gondolkodóvá vált Létezés, csak úgy képes elviselni Önmaga létét, ha van miért, és van Kiért, léteznie. Hisz maga a létezés, csak akkor válhat valósággá, hogy Én” vagyok, ha az Ő” is létezik, ez ad értelmet magának a létnek. Hisz mi értelme a létezésünknek, ha nincs miért és nincs kiért Léteznünk?

Ezt gondolták valamikor a teremtők és ezt plántálták bele a mi lelkünkbe is.- ha van akinek rémlik valami ebből?"

Ezt egy az egybe kell olvasni. Mami ehhez kell a HIT.

"De ilyen nem létezett és nem fog létezni soha se, még akkor se ha ezer féle vallási szöveggel tömik az emberek fejét-- attól csak félős lesz vagy még inkább képmutató vagy épp elmebeteggé válik."

Mami és kérdező ezért kell a Bibliát olvasni. - Tényleg úgy van ahogyan tanítják?

"az emberi fajnál,- tisztelet a kevés kivételnek- nincs ostobább faj e bolygón-- isteni lényeknek lett teremtve, de nem lát a hatalom éhségénél és harácsolásnál tovább amiért mindenre képes."

Ezzel teljesen egyet értek. Kitűnő megfogalmazás! Elismerésem.

2012. szept. 29. 20:58
 28/34 anonim ***** válasza:

Tudod Vidiripi a hetedíziglen az nem egy zsidó fogalom, ez régi magyar fogalom is de ez benne van minden népnek a szótárában csak másképp mondják-- köztudott az öröklés régóta.

A többit amit írtam ahhoz valóban szükség volt a Hitemre, de az én hitem, csak egy pár fogalomban egyezik a vallásokéval-- Szellemi Isten, Teremtő isteni Erő, lélek és halhatatlanság és végül a Teremtés aktusa, újra teremtés.

2012. szept. 30. 00:28
 29/34 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező tulajdonképpen nem szükséges vallásosnak lenned, mint már írtam is előbbi bejegyzésben hisz a halhatatlan Lét, amelyet egyszer elérhetsz csak rajtad múlik.

Bár engem kereszténynek kereszteltek, de nem vagyok vallásos-- még is az unokáimat megkereszteltettem.

Miért? Mert az egyiknek piciként, fityma szűkület miatt, a sebészek körülmetélést végeztek-- meg is kellett kérdeznem egy zsidó papot utána, hogy mit használnak ilyen esetben hogy ne fájjon neki állandóan mit alkalmaznak a zsidók vagy az arab kisfiuknál?

Na már most-- amilyen abnormális az ember, minden korban eszébe jut egy-egy népcsoportot halálra üldözni megölni csak azért mert más a vallása. S amikor kenegettem a kis kukacát" akkor döntöttem meg kereszteltetem-- a papírt amit adtak róla jól eltettem-- de ha már egyiket megkeresztelték-- akkor a testvérét is muszáj volt.

Úgy hogy most keresztény is, de ha kikapja a farkincáját annak aki kíváncsi lenne rá" a fenébe is, akkor kapják be--mert zsidónak is de arabusnak is megfelel...

Ez nem hit kérdése, ez előre látás az emberi baromságokkal szembe!

2012. szept. 30. 00:43
 30/34 anonim ***** válasza:

Ja és kérdező az elvakult fanatikusok kissé buggyantak-- volt belőlük annak idején is az elmeosztályon ahol dolgoztam. Ma elfogadott, hagyd el a füled mellett sajnálni való emberek, akiknek nincs más, érdekesebb témájuk, céljuk az életükben.

attól még emberek és nem hibátlanok, legfeljebb többet szórakoztatják a gyóntató fülkében a papokat.

2012. szept. 30. 00:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!