Miért nem elég tisztességes életet élni, miért kell feltétlen hinni "valami"-ben és egy egyház tagjának lenni?
"Ha még ennyi vallásosság sem lenne, elszabadulna a pokol, hódítana a nihilizmus."
Ez egyszerűen nem igaz. Nincs vallásom, nem hiszek semmilyen istenben. Az életem és másokét mégis tisztelem, meg akarom ismerni a világot, ami körülöttem van, hogyan működik, hogyan jött létre és élvezni is akarom, azon kereteken belül, hogy nem ártok senkinek. És biztosan nem vagyok egyedül ezzel.
"Nincs vallásom, nem hiszek semmilyen istenben. Az életem és másokét mégis tisztelem"
Neked elég ez, de hidd el, rengeteg más embernek nem. Egyszerűen nem elég fejlett ehhez. Ha valaminek láthatóan nincs következménye, rengeteg ember nem tud ellenállni semminek. Nem mindenki természetesen, de sokan.
"De a hit - genetikailag - kódolva van az emberben, talán nem véletlenül..."
Ezt nem igazán akarom elhinni, remélem alá tudod támasztani az állításod. Mivel genetika, vallásos forrás nem ér, tudományosat akarok :)
"Mivel genetika, vallásos forrás nem ér, tudományosat akarok :)"
Csodák csodájára megtaláltam keresővel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Más kérdés, hogy én kevésbé neurológiai eredetűnek gondolom, mindenesetre érdekes a tanulmány.
Én úgy vélem már rég nem a dogmákkal teli vallások korát éljük. Keresztény srác vagyok, több felekezetben is érdekelt, de még senki nem akart dogmákat rám erőltetni. Sőt azt se tudok a "kaotikus" egyháznak milyen dogmái vannak!!!
Azok a dolgok/elvárások/életfelfogás/szabályok (nevezzük akárminek) amelyek általában előfordulnak (Húsmentesség, egyszerű öltözködés, visszafogottabb szórakozás...) szerintem:
(A) "nem nehezek" hogy Pált idézzem
(B) Ész érvekkel tudják őket alátámasztani...
Én nem látom Isten mellett a dogmát!!! Kérlek írjatok párat, kíváncsi vagyok ki mit gondol annak!!!
Nem kell hinned semmilyen istenben és semmilyen egyház tagjának sem kell lenned. Üdvözülni is csak azok akarnak, akik hívők és a kárhozattól is csak ők félnek. Mindenki mást meg ők hülyítenek ezzel, hogy aztán sokaknak okozzanak kellemetlen gondolatokat azáltal, hogy mi van ha mégis igazuk van. Így (is) lehet téríteni az erre fogékony embereket.
Ez az egész vallás és istenhit egy nagy illúzió. És a hívők igyekeznek is ezt fenntartani, nehogy szembe kelljen nézniük a csupasz valósággal. És fenntartani csak úgy lehet hatékonyan, ha minél több embert győzöl meg róla, hogy nekik is úgy lesz jobb az életük, ha részt vesznek ebben a játékban. Különben jajj nekik, mert elkárhoznak! De ugye stílusosan: a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. :)
És a hívők ezt sosem fogják belátni, amíg hisznek. Mert ők ebben aktívan benne vannak, míg mi külső szemlélőként könnyedén meglátjuk a dolog abszurditását.
"Csodák csodájára megtaláltam keresővel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Más kérdés, hogy én kevésbé neurológiai eredetűnek gondolom, mindenesetre érdekes a tanulmány."
Erről nem hallottam, de hacsak nem értettem félre, ez tulajdonképpen azt bizonyítja, hogy a vallások hibásan működő agyak miatt jöttek létre, tulajdonképpen beteg emberek képzelgései.
Ezek szerint egészséges ember nem lesz (magától) hívő.
Nos mint mindig most is forduljunk az isten írott szavához:
Nézzük mit ír Pál apostol erről a Zsidók 10:24,25, versekben:"És figyeljünk egymásra és a jó cselekedetekre való ösztönzés végett, fel nem hagyva egybe gyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek,ha nem bátorítva egymást és pedig annál inkább, mivel látjátok közeledni azt a napot."
Nos ezeket hogyan tudnánk betartani ha nem tesszük.
Nem értem, nem esik le senkinek,hogy a keresztény életet nem passzívnak tünteti fel a szent írás hanem aktívnak?
Hogyan mutatjuk ki hogy szeressük egymást, amikor nem is ismerjük egymást, hogyan buzdítjuk jóra egymást ha ne mis beszélgetünk, még némelyek a szomszédaikat sem ismerik, ami nem csoda, mert félelmet keltő események vannak.
Az Apostol azt írja hogy némelyek fel hagynak a gyülekezetbe való járással, amit nem szabadna s pont azért, mert most kellene minél jobban segíteni egymásnak, szeretni egymást, mert közeledik az a nap....? Nem?:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!