Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mégis milyen érveket lehetne...

Mégis milyen érveket lehetne felhozni ateista szempontból a nagy bumm, nincs isten, több milliárd éves univerzum, naprendszer mellett, mert a hívő osztálytársaim már az őrületbe kergetnek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy semmire sincs elég bizonyíték, de azokra, amik vannak mik szerintetek a "legkézzelfoghatóbb", a legésszerűbb, amit meg is tudunk figyelni, ami elég nyilvánvalónak tűnik. Külföldön járok iskolába, ahol minden életkorú, nemzetiségű tanul és mindig istennel jönnek, én meg egyetlen ateistaként próbáltam elmondani, hogy mióta van univerzum, hogyan alakult ki a naprendszer, blabla. Erre azt mondja hogyan alakult ki a világegyetem, nem tudod bizonyítani, mert mondom te tudod isten létezését? A másik muszlim, ő meg mutat a székre és kérdezi miért lett tervezve a szék, nyilván volt tervezője céllal jött létre,ezzel akarta bizonyítani a teremtő létét, én meg csak lestem és úgy tűntem, mint akit ezzel megfogott, holott akkora zagyvaságnak tartottam, hogy ilyen buta érvelésre már nem tudtam mit mondani.

2012. jún. 27. 17:29
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
vagy sebesség amit írtál
2014. márc. 4. 18:02
 32/43 anonim ***** válasza:
Azzal,hogy úgymond kijelentesz valamit,még nem lesz igaz.
2014. márc. 4. 18:36
 33/43 anonim ***** válasza:
Ez viszonozva is úgy van:) Csederből vederbe. Ne eröltessük ezt.
2014. márc. 4. 18:46
 34/43 anonim ***** válasza:

""Ne azt írta a Biblia, hogy idő hanem ige. Szomorú, de az ige kielégíti a kérdésed. Az ige nagy fogalom;)""

Kit érdekel az hogy mit írtak össze 5000-2000 esztendeje azok a csuhások, akik a bibliát apránként összehozták?

Először is az ige szó, valamikor kimondott szót jelentett.

semmi köze se az időhöz se pedig a nagy" fogalomhoz"!

Másodszor a Teremtő ERŐ, isten ha úgy tettszik, nem lett volna képes szólani az ősemberekhez legfeljebb mekegést. bőgést vagy csicsergést, szóval állati hangokat lett volna képes utánozni!

A Teremtők, az embertől tanultak meg beszéd hangokat utánozni! De csak utánozni!!

Két Teremtő van az egyik amelytől a testünket kaptuk a Másik amelytől az érzelmi színezetű gondolatokat teremtő lelkünket kaptuk

Az első az csak képeket képes sugározni az emberi tudatra és úgy kommunikál- tisztes távolról, hogy ne ártson az élőnek.

a Másik kirántja az emberi lelket fel magasra és gondolatokat sugároz az emberi lélekre. De ez ritkán történt meg az idők folyamán, mert az élőre veszélyes.

Bárki átélte ezt a múltban, a kevés tudásával, vagy épp azért mert éhezéssel akart szembesülni a Teremtőkkel- mire odajutott már elmebajos, paranoiássá lett, lásd Jézust a pusztában tett butaságával--

Szóval a meg nem értések lettek a félrevezető tanok és mesék; mert fekete volt és vörösen izzó- igy ördög lett.

A másik mert csodálatos vakító fehér volt mindjárt szárnyat szegezett rá fantázia és angyal lett. De Jézus már ezt se hitte el

2014. márc. 5. 01:50
 35/43 anonim ***** válasza:

28-"""Előző: mi számodra az idő? Az idő egyformán telik mindenhol? Összefügg a sebességgel?

A tér és idő csak általunk a földi folyamatok alapján alkotott fogalmak,ezek nem úgy működnek az univerzumban,mint egy átlagos napodon,mikor felkelsz..

Ahhoz hogy élet születhetett a Földön az első és legfontosabb az volt, hogy az IDŐ megszülessen itt a földön.

Mi az idő? Tér-feszültség.

Mi teremti meg a Tér-feszültséget egy bolygón? A benne keletkezett és felszabadult egymást keresztező energiák.

Mi képes megbontani az anyagot? A magas feszültségű elektromos és mágneses térfeszültség egymást keresztező, lapozó" mozgása.

Mi képes az anyagot ismét tömöríteni? a pozitív töltés és a negatív töltések egymást keresztező mozgása.

Milyen tulajdonságuk van a töltéseknek? Hogy információ képes érzékelni, fel venni, megőrizni és vissza sugározni az új teremtmény alkotásánál ismét felhasználni. Tudattá képes válni!!

2014. márc. 5. 02:11
 36/43 anonim ***** válasza:
Te oltári hülye vagy-.-"
2014. márc. 5. 16:36
 37/43 anonim ***** válasza:
0%

a jelződ rád illik 36/

Vagy azért mert vakon csak materialista vagy, vagy azért mert elhiszel minden vallásos mesét, egy az egyben anélkül, hogy egyszer is eszetekbe jutna hogy mikoriak ezek a megfogalmazások.

Akkor mennyit tudott az ember és ma meddig jutott az emberi tudás-- de még a mai tudósok esze se elég ahhoz hogy, hogy pontosan meghatározni legyenek képesek az élet születésének OKÁT, illetne ha Teremtés volt, magát az Isteni Teremtő ERŐKET.

S speciel nem vagyok vallásos, de azt tudom, hogy léteznek a Teremtő ERŐK, DE csak ITT a Földünkben!!

Semmi köze egyiknek se az univerzum keletkezéséhez, amely egy természetes ok-sorozat eredménye lett, s amely még ma is tart.

Tudod kérdező bizonyítani bármit is? teljesen értelmetlen lenne, mert maga az Emberiség nem érdemli meg.Akinek már átmosták az agytekervényeit gyermekkorától kezdve, annál úgy se érnél el semmi... rájuk kell hagyni!

Bizonyíthattam volna egész életem során, hogy leesett volna mindenki álla, de annyira szemét az emberi faj, hogy nem érdemelt volna ekkora áldozatot. ezért hallgattam egy életen keresztül. Pedig csodálatos látvány lett volna az emberi lélek a testet elhagyva.

De naponta botlottam bele kétszínű vagy aljas, hazug vagy rosszindulatú emberekbe... ezekért vittem volna vásárra a bőrömet?- a ruszkik elhurcoltak volna.

Egyszer egy koporsóba tévedtem be derék magasságig, mert akkor megálltam annyira megdöbbentette a lelkemet ahova betévedtem.

Valakit előzőleg eltemethettek egy asszonyt, aki valójában nem halt meg csak kihűlhetett. A koporsóban viszont visszatért a tudata. Az ő rémült üvöltése, és iszonyú dörömbölése ébresztett fel akkor hajnalban. Így tévedtem oda lélek-fazonomban. S akkor jöttem rá, hogy látható a lélek ha nagyon sötét és kisebb helyen. Mert az asszony amikor bevilágítottam aranysárga fényemmel a koporsót... elhallgatott, figyelt nem dörömbölt.

Persze én visszarántottam magam mert szörnyű volt látni, és egy két perc után ismét hallottam az üvöltést és a dörömbölést de még annál is erősebben.

Segíteni szerettem volna annak az asszonynak, de a férjem lefogott és sehova nem engedett el, mert akkor elárultam volna minden képességemet. Pedig megtaláltam volna a sírt és megmenthettük volna a szerencsétlent.

Tudod kérdező az hogy van lélek vagy az, hogy vannak a Teremtő Erők az tény de felesleges agyon misztifikálni, mert csak energia mindegyik.

Nincsenek csodák, felesleges hason kúszni vagy imádkozni álszent módon, mert az emberiség egy nagy hányada úgy gazember ahogy van vagy azzá lett magától vagy azzá tette az élete. Ők lesznek azok akik a materialista szellemnek eleget tesznek, részei maradnak az anyagnak... hála a természet törvényeinek.

az olyan ember aki az életét becsületben alkotó szellemű emberként élte le és tette mint számára az élet megadott, annak a lelke mint energia, túl éli az anyagi teste, s mint tudattá vált energia, valahol újra teremtik majd együtt, az életet amely tökéletesebb és tisztább lesz mint ez, a mostani, ahol az ember test-rabszolga, szellemi-rabszolga, kétkezi- rabszolga, csak épp Emberré válni felejtett el.

2014. márc. 6. 00:13
 38/43 anonim ***** válasza:
Jesszusf#szom, megint kiengedték a betegeket netezni a zártosztályról?
2014. márc. 6. 07:58
 39/43 anonim ***** válasza:
Fogadd részvétem Do you believe... milyen volt ott bent?
2014. márc. 6. 08:35
 40/43 anonim ***** válasza:

Hol volt az információ,meg az energia,mielőtt a fizikusok kitalálták?

Nagyon vicces,ez az adaptív hitzagyvaság.

2014. márc. 6. 08:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!