Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mégis milyen érveket lehetne...

Mégis milyen érveket lehetne felhozni ateista szempontból a nagy bumm, nincs isten, több milliárd éves univerzum, naprendszer mellett, mert a hívő osztálytársaim már az őrületbe kergetnek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy semmire sincs elég bizonyíték, de azokra, amik vannak mik szerintetek a "legkézzelfoghatóbb", a legésszerűbb, amit meg is tudunk figyelni, ami elég nyilvánvalónak tűnik. Külföldön járok iskolába, ahol minden életkorú, nemzetiségű tanul és mindig istennel jönnek, én meg egyetlen ateistaként próbáltam elmondani, hogy mióta van univerzum, hogyan alakult ki a naprendszer, blabla. Erre azt mondja hogyan alakult ki a világegyetem, nem tudod bizonyítani, mert mondom te tudod isten létezését? A másik muszlim, ő meg mutat a székre és kérdezi miért lett tervezve a szék, nyilván volt tervezője céllal jött létre,ezzel akarta bizonyítani a teremtő létét, én meg csak lestem és úgy tűntem, mint akit ezzel megfogott, holott akkora zagyvaságnak tartottam, hogy ilyen buta érvelésre már nem tudtam mit mondani.

2012. jún. 27. 17:29
1 2 3 4 5
 21/43 feketepeter ***** válasza:

Szia! Ez itt egy frankó fórum, amibe ha türelmes vagy és mélyre olvasol benne, sok mindenre választ kaphatsz, pro és kontra.

[link]

Ezen belül ateista érvekhez:

[link]

2012. júl. 3. 14:48
 22/43 anonim ***** válasza:
11%

Valamikor én is ateista voltam, ma hiszek egy Teremtő ERŐBEN.

De ez nem jelenti azt, hogy egy gigantikus univerzumot is alkotó Istenben.

A létezés fantasztikuma blogom fejezeteiben el mesélem miért is vetek el bizonyos hitféleségeket és miképp hiszem el a tudományos érveket amelyek ez eddig szintén csak spekulációk.

ebben a fejezetében-- írd be a keresőbe- kifejtem azt, hogy miért nem alkothatta a hívők istensége az univerzumot

2. fejezet. Létezni a Mindenségben.

Ha az univerzumot Isten alkotta volna akkor sokkal közelebb is lenne élet más bolygókon-de nincs.

A másik ha Isten létezik az univerzumban, mint teremtője, akkor mint létezőnek, szintén keletkeznie kellett volna valamiből és valahol, valami által mert olyan hogy Abszolútum létező, irreális minden valami által, valamivel együtt létezik.

De azért nem kell annyira elrugaszkodnod egy Teremtő létezésétől, nem harap ám!-- ha itt a Földön élet keletkezett és intelligens, fejlődésre képes életté vált, akkor valahol itt a Földünk fizikai okaiból kiindulva kell keresni azt a Teremtő isteni ERŐKET a talpunk alatt, hisz végső soron itt születünk itt halunk meg-- itt volt a múltunk a kezdete az életnek, akkor az OK is itt van, a Földünkben.

2013. jan. 10. 10:30
 23/43 anonim ***** válasza:
60%

Vidiripi

Mami!

1Mózes 1:1 Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet.

Isten teremtette a Földet!

"A másik ha Isten létezik az univerzumban, mint teremtője, akkor mint létezőnek, szintén keletkeznie kellett volna valamiből és valahol, valami által mert olyan hogy Abszolútum létező, irreális minden valami által, valamivel együtt létezik."

Akkor az Univerzum sem létezik hiszen annak is létre kellet jönnie valamiből. Ha az a valami már létezett amiből az Univerzum jött létre akkor mi hozta létre a valamit? S a valami ami létre hozta a valamit ami az univerzumot az honnét van? Idézlek: "...akkor mint létezőnek, szintén keletkeznie kellett volna valamiből és valahol, valami által mert olyan hogy Abszolútum létező, irreális minden valami által, valamivel együtt létezik."

Akkor hogy is van ez?

2013. jan. 10. 13:10
 24/43 anonim ***** válasza:
0%

Igazad van Vidiripi-- isten teremtette a földet és az eget-- vagy is életre kelt a Föld, felszíne megváltozott a mélyedéseit víz töltötte fel és a magnetoszféra és az Ózon védő rétege együtt megteremtette a kék egünket. egyúttal a természeti erőket is mint szél, és eső és a pocsolyákban valamit a még kicsi óceánban életek keletkeztek az isteni ERŐk Teremtő aktusának köszönhetően.

De az univerzum keletkezéséhez annyi köze van a Földünknek hogy ott keletkezett és így az univerzumi természet törvényeit is örökölte... amit egy kis rafianációval" átírtak a földi Teremtők és módosításuk eredményeként keletkezett a biológiai anyag, mint élet.

2013. jan. 10. 20:38
 25/43 anonim ***** válasza:
0%

tudod Kérdező nem hiszek a Bumm elméletben de maguk a tudósok se különben nem találtak volna ki újabb verziót ebben az éveben-- a tv.-műsorban beszéltek erről.

de az is irreális hogy valamiféle isten teremtette volna.

Abból amit megtapasztaltam életem során különleges képességeimmel--arra jutottam, hogy képzeljük el van egy végtelen Tér ahol se valódi anyag, se energia-- viszont ahogy Newton elképzelte lehetett parányi láthatatlan por amely szinte beporozta ezt a Teret.

Tehát ha nem volt energia, csak az a parányi isteni porszemcse töltötte ki, akkor csak abszolút zérus hideg lehetett. Ha viszont létezik több ezer fokos hő-- mint a földünk belsejében de annál is több egy aktív csillag belsejében--- akkor miért ne lehetne abszolut hideg szintén ilyen nagy mértékű ellentéteként a magas hőnek.

Ha viszont ennyire lehűlni képes valami,mínusz több ezer fokra az épp olyan hatalmas erőt fejthet ki, mint maga a magas hő. Talán nem felrobbant szószerint hanem többezernyi hatalmas erejű Rianás keletkezett egy önhatalmúlag kialakított,(talán több porszemcse töltötte ki) középről kiindulva. Viszont minden nagy erejű detonáció hatalmas mozgás-erőt indít be- a mozgás-erő a porszemcsés Tér-részletek egymásra torlódtak hőt és feszültséget létrehozva és ha elérte azt a hőfokot ami az atom keletkezéséhez volt szükség-- kialakulhattak az elemek a legkisebb neutrontól-gázokat és így sorba a minél nagyobb atomsúlyú elemek keletkeztek de a lényeg az atom az atomi energia amely mágneses, vonzerő, gyenge és erős kölcsönhatásokat képzett. Hisz a ma is vannak gázfelhők és benne számtalan még éretlen neutron porszemcse amiből egy-egy csillag vagy bolygó születhet újra.

Tágul a világegyetem mondják-- Nyilvánvaló, hisz a Napunknál több százszoros nagyságú csillagok is vannak amelyek fokozatosan termelik és kilövellik az energiájukat. amelyek újabb energiákból álló sztrádát" építenek a ahol a galaxisok sávot-váltva" haladhatnak, és talán annak a valamikori hatalmas rianásnak ma is érvényes az a hatalmas kezdő rúgása" amely szétrepítette ezt a kozmoszi porréteget.

De mint ahogy minden élőt és a Földünket is körbezárja a mágneses burok épp így zárhatja körbe a galaxisokat és végül a kozmoszunkat is, mint egy kitulajdonítva a végtelenségből mint a mi univerzumunkat, és körbezárta mágneses plazmaréteggel.

2013. jan. 10. 21:07
 26/43 anonim válasza:

Stephen Hawking- A nagy terv

Ezt nézd végig, az egyik részben kifejti, hogy Isten nem teremthette a világot, mert az ősrobbanás előtt nem volt idő. A hívők is nézzék nyugodtan végig, és utána kérdezzenek vissza.

Isten nem létezik. És ha létezik, akkor sem mindenható. mert olyan, hogy mindenható, nem létezik. Tud-e teremteni Isten egy olyan hatalmas követ, amit már nem tud felemelni? Ha tud teremteni, akkor nem mindenható, mert van olyan dolog, amit nem tud felemelni. Ha viszont nem tud olyan hatalmas követ teremteni, ezáltal mindent fel tud emelni, akkor sem mindenható, mert van olyan dolog, amit nem tud megteremteni, vagy csak kis köveket tud teremteni. TEHÁT NEM MINDENHATÓ. És ezzel megdölt Isten legfontosabb jellemzője. Ugyanígy a mindentudóságot is meg lehet cáfolni. Ha mindent teremtett valaki, és semmi nem jött létre magától, akkor Istent is teremtette valami. És minden, amit teremtettek, fejletlenebb a teremtőjénél. (Pl ha én készítrk egy asztalt). Tehát Isten nem mindentudó, mert a teremtőjének nála is okosabbnak kell lennie, a mindentudóságnál pedig elvileg nem lehet okosabbnak lennie. Így nem mindentudó. Ha azt mondják erre, hogy Isten csak úgy volt, nem teremtette senki, ö mindennek az eredője blablabla, akkor mond azt, hogy ha van egy olyan dolog, ami csak úgy magában volt vagy magától létrejött (Isten), akkor miért nem lehet, hogy a mi világunk is csak úgy volt vagy magától létrejött? És olvasgasd az ateisták honlapon az ellentmondások a bibliában részt.

2014. márc. 4. 15:45
 27/43 anonim ***** válasza:
47%

Te miket zagyválsz? Kimondta, hogy ősrobbanással keletkezet Isten? Ki mondta, hogy Istent teremteni kelet? És hova vezet nálad a mindent teremteni? Sehova. Egy végtelenségről beszélsz vagy mondhatnám paradoxról. Zagyvaság és zagyvaság!

Nem volt előtte idő? Nahát eltaláltad. Mivel "Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige,"

Hmm Isten lenne az ige? Mi az ige? Nem tán az idő??:O Szóval tényleg nem volt előtte idő. Köszönjük Stephen Hawkingnak, hogy ateistaként bebizonyította Isten létét. Na ülj le és keress valami mást...

2014. márc. 4. 17:07
 28/43 anonim ***** válasza:

Előző: mi számodra az idő? Az idő egyformán telik mindenhol? Összefügg a sebességgel?

A tér és idő csak általunk a földi folyamatok alapján alkotott fogalmak,ezek nem úgy működnek az univerzumban,mint egy átlagos napodon,mikor felkelsz..

2014. márc. 4. 17:47
 29/43 anonim ***** válasza:

Látom vág az eszed. Teljesen igazad van, de valamiről megfeledkeztél-> ige.

Az ige számodra mi? Ne azt írta a Biblia, hogy idő hanem ige. Szomorú, de az ige kielégíti a kérdésed. Az ige nagy fogalom;)

2014. márc. 4. 17:58
 30/43 anonim ***** válasza:
Vagy mondhatnám az ige nagy úr:) Minden amit cselekszel ige és miden ami ige létező dolog. Tehát a gyorsulás is ige. Minden igében történik, zajlik. Minden ami létezik!
2014. márc. 4. 18:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!