Keresztények szerintetek lapos a Föld?
A dinoszauruszokra visszatérve.: Isten azt monta, hogy megjelentek a hüllők, emlősök, madarak, halak.. stb...
Dehát a dinok nem hüllők voltak, nem léteztek apró őskor madarak, valyon a kardfogú tigris nem emlős volt, valamint nem élhettek a tenger mélyén őskori halak? Isten nem azt iratta le, hogy ime megjelentek a dinok, hanem azt hogy emlősök, madarak..stb... és a bizonyiték hogy voltak dinók azok a megkövült maradványok.. mér mit gondoltatok, ufókat bányásztak ki a földből, vgy mi?...
Köszönöm a bókot, de valami legbelül azt súgja (lehet pont isten) ,hogy nem teljesen őszinte. :) :)
Utólag is elnézést kérek ha bárkit megsértettem volna a hitében, nem célom megbántani senkit, és akármilyen hihetetlennek tűnik ateista sem vagyok, inkább keresem a helyem ezen a "sárgolyón".
Ha valamilyen ellenérzés kiszűrődhet abból amit írok az max az irigység, nektek (vallásosoknak) megvan az utatok, és ebben hibát senki nem találhat.
Biblia egyik írója azt mondta Istenről:
"Van valaki, aki a Föld kereksége fölött lakik, amelynek lakói olyanok, mint a szöcskék" (És.40,22).
A ’kerekség’ szóval fordított héber chugh szó két jelentéssel bír. Az egyik jelentése a kerek, a másik a gömbölyű. Erről a Davidson-féle Analytical Hebrew and Chaldee Lexicon így ír:
"Más fordítások ezért ezt a bibliai kijelentést joggal fordítják a ’Föld gömbjének’, például a Douay Version...".
A Biblia tehát nem tanítja azt, hogy Föld lapos korong, mint ahogyan azt a korabeli világnézetek elgondolták. Sőt, azt mondja ki, hogy a Föld gömbölyű. Ismét feltehetjük a kérdést: Ha a Biblia nem Isten szava, akkor honnét tudtak a próféták arról, hogy a Föld a világűrben felfüggesztetlenül és gömbölyű formában létezik?
AZ.
Ráadásul 10 mikronon belül van.
Ezt írtam én is pár éve...
Meg hogy a Bibliában nem fogjuk megtalálni ezt a szót.
Nem mellesleg evidens, hogy a "gömbölyű" nem egy abszolút sima felületű gömbként értendő, hiszen a dombokat, hegyeket mindig is lehetett látni, amik kiemelkednek párszáz vagy akár több ezer méterre. Ezeken kívül az a "kis" lapítottság is eltérés még a szabályos gömbtől, persze. De azért mégiscsak a gömb forma a leghasonlóbb a geoidhoz. (Amely kifejezés szintén nem olyan régi "találmány".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!