Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények szerintetek...

Keresztények szerintetek lapos a Föld?

Figyelt kérdés
2012. jún. 24. 14:31
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
13%

És a buddhisták szerint banán alakú?

(hasonló szintű kérdés)

2012. jún. 26. 20:07
 22/41 mustafa33 ***** válasza:
30%

Ugyan, menjetek má. Az apám ott vót és lelógatta a lábát. Le is esett az egy bakkancsa és fél cipőben jött haza.

Ha gömböjű(!) lenne, akkó ha a keleti szél elfú valamit, az nemsokára nyugatról verne fejbe neeem?

2012. jún. 28. 03:44
 23/41 mustafa33 ***** válasza:
Na nézz csak utána, (szándékosan nem írom le hogy melyik könyvben, melyik fejezetben, melyik versben) írnak a bibliában sárGOLYÓról.
2012. jún. 28. 03:46
 24/41 Varga Pisti válasza:
Nem lapos az biztos.Még a földrajz órán is ezt tanítják, a Biblia is világosan írja.
2012. jún. 29. 08:57
 25/41 anonim ***** válasza:
82%
IGEN, olyan lapos mint a fejed!
2012. jún. 30. 13:16
 26/41 anonim válasza:
5%

Szerintem igen is nagyon jó a kérdés.

Maga a kereszténység 100 holokauszttal felérő emberáldozatot követelt, az esetek nagy többségében pont a szűk látókörűségüknek köszönhetően (boszorkány üldözések, keresztes hadjáratok,).

Így mint én , és gondolom a kérdező is kik nem jártasak a teológiában, jogosan feltételezhetjük, hogy ebben a kérdéskőrben is tartják magukat ehhez a tipikus bugyuta dogmatikus feltételezéshez.

2012. jún. 30. 17:40
 27/41 anonim ***** válasza:
93%
Azokban az időkben kb. az ateistáknak is annyi eszük volt, hogy azt hitték. Mai világban meg már mindenki tudja az igazságot. Milyen jogosságról hadonálsz?
2012. jún. 30. 21:55
 28/41 Lilla73 válasza:
100%
Könnyen beszélünk műholdakkal, űrkutatással, repülőkkel, könyvekkel, megfizethető iskolai ellátással. Egyáltalán az elektromos áram létezésével. Megnézném, hogy ezek hiányában mit gondolna a kedves kérdező. Ha például kint állna a Hortobágyon mint birkapásztor, vagy libapásztor lányka. 6-700 éve az emberek annyit sem tudtak mint a mai ötévesek. De ne nézzük le őket, az akkori "technika" ezt tette számukra elérhetővé.
2012. júl. 1. 09:38
 29/41 anonim ***** válasza:
93%

#26, lehet, hogy a keresztyénség "100 holokauszttal felérő emberáldozatot követelt", de a holokauszttal ellentétben ezekért bocsánatot kért az egyház nevében a pápa.

Az eredeti kérdésre pedig csak annyit tudok mondani, hogy ne sértegesd Newtont, vagy épp Heinrich Maedlert, aki a Holdat térképezte fel...

2012. júl. 1. 14:16
 30/41 anonim válasza:
8%

Ezt most nem igazán értem, véleményed szerint nem kért elnézést Németország a Holokausztért?

Őszintén szólva ez az amit én nem értek a kereszténységben túl sok a tagadás, és az idő múlásával, és a szavak átértelmezésével folyamatosan "aktualizálják" (ez az én olvasatomban hazugság.)

Kereszténység alapköve sajnos ez, saját egyéni szubjektív megítélésem szerint: (Máté 5:3) Ti tudjátok... :)

2012. júl. 2. 11:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!