Keresztények szerintetek lapos a Föld?
És a buddhisták szerint banán alakú?
(hasonló szintű kérdés)
Ugyan, menjetek má. Az apám ott vót és lelógatta a lábát. Le is esett az egy bakkancsa és fél cipőben jött haza.
Ha gömböjű(!) lenne, akkó ha a keleti szél elfú valamit, az nemsokára nyugatról verne fejbe neeem?
Szerintem igen is nagyon jó a kérdés.
Maga a kereszténység 100 holokauszttal felérő emberáldozatot követelt, az esetek nagy többségében pont a szűk látókörűségüknek köszönhetően (boszorkány üldözések, keresztes hadjáratok,).
Így mint én , és gondolom a kérdező is kik nem jártasak a teológiában, jogosan feltételezhetjük, hogy ebben a kérdéskőrben is tartják magukat ehhez a tipikus bugyuta dogmatikus feltételezéshez.
#26, lehet, hogy a keresztyénség "100 holokauszttal felérő emberáldozatot követelt", de a holokauszttal ellentétben ezekért bocsánatot kért az egyház nevében a pápa.
Az eredeti kérdésre pedig csak annyit tudok mondani, hogy ne sértegesd Newtont, vagy épp Heinrich Maedlert, aki a Holdat térképezte fel...
Ezt most nem igazán értem, véleményed szerint nem kért elnézést Németország a Holokausztért?
Őszintén szólva ez az amit én nem értek a kereszténységben túl sok a tagadás, és az idő múlásával, és a szavak átértelmezésével folyamatosan "aktualizálják" (ez az én olvasatomban hazugság.)
Kereszténység alapköve sajnos ez, saját egyéni szubjektív megítélésem szerint: (Máté 5:3) Ti tudjátok... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!