Keresztények! Mit gondoltok az olyan csoportokról mint pl a Lapos Föld Társaság?
Nem csak konkrétan erre a társaságra gondolok, de ez egy jó referencia.
Nagy vonalakban a Biblia szó szerinti értelmezésére kérdezek most rá és azokra a csoportokra akik ezzel komolyan foglalkoznak.
Aki nem tudja mi a Lapos Föld Társaság:
Minden választ előre köszönök!
Én nem vagyok keresztény, de szerintem ez vicc. Vagy legalábbis aki elindította biztos viccnek szánta.
Persze fontos a hit, de a tényeket tudomásul nem vevőmakapcsség semmire sem jó.
Fölösleges hülyeség de azért egy dolgot kiemelnék az írásból:
"A közismert legenda, miszerint Kolumbusz kritikusai azt gondolták, hogy le fog zuhanni a Föld pereméről, valójában 19. századi kitaláció"
Hoppá hoppá, szóval bebizonyosodott hogy Kolumbuszék a "csúnyagonosz sötét középkorban" mégsem hitték, hogy lapos volna a Föld? :O
Persze én ezt tudtam eddig is, nem ez a lényeg, hanem az, hogy itt a középkorról kialakított átlagember fejében is sok baj van.
"Hoppá hoppá, szóval bebizonyosodott hogy Kolumbuszék a "csúnyagonosz sötét középkorban" mégsem hitték, hogy lapos volna a Föld? :O"
Már a görögök is tudták, hogy a Föld nem lapos hanem gömbölyded, a sugarát is meg tudták becsülni. Nem ez a kérdés. A Biblia szó szerinti értelmezésére kérdek rá.
"Vagy legalábbis aki elindította biztos viccnek szánta. "
Nem sajnos nem szánták viccnek. Pont azért tettem fel a kérdést, mert a Bibliának egyik részért tényleg lehet úgy értelmezni hogy a Föld lapos.
Továbbá, léteznek Fiatal Föld Kreacionisták és Öreg Föld Kreacionisták, ők is a Bibliára hivatkoznak, tudományos bizonyítékokat is fel szoktak mutatni, egymás ellen is érvelnek, persze nem jutnak sehova. Szerintem ők is ugyanúgy szembe mennek a tényekkel a vallásos hit miatt. Nálam egy kategóriát képeznek a Lapos Föld Társasággal.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Keresztényként jót kacagtam ezen a népségen :D.
Egyébként a normannoknak sokkal extrémebb elképzeléseik voltak a világ felépítéséről, aztán mégiscsak ők jutottak el először Amerikába, 700 évvel Kolumbusz előtt.
De egyébként a középkoriak is pontosan tudták, hogy a Föld nem lapos, hanem kerek. Ugyanis a sötét középkorban is ismerték a görög tudósok, mint Arisztotelész (ő bizonyította be, hogy a Föld gömbölyű, a holdfogyatkozás alapján) és Eratoszthenész (aki egy pálca segítségével egész jó becslést adott a Föld "kerületére") munkáit.
Vagy elég csak elolvasni Dante Isteni színjátékát, abban is benne van, hogy a Föld gömbölyű (amikor Lucifert levetették az égből, a földbe csapódott, ott egy nagy gödör alakult ki, ez lett a Pokol, míg a Föld túloldalán(!) egy nagy hegy, az pedig a Purgatórium).
A Biblia hol írja, hogy lapos a föld?
A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban, de az nem ad semmit.
Hát azt hittem megdöglök a nevetéstől!! :D Szegény buta népség..
a biblia szószerinti értelmezése alapvetőleg értelemszerű dolog lenne,mint egyéb "tankönyveknél",hacsak azt nem vesszük alapul,hogy tele van ellentmondással,és így ellentmondásosan cselekednének.
Nem vagyok vallásos,de hiszek istenben,és a jó ügyért harcolok,a jó oldalon,így csakis a jót tartom be a bibliából..Vagyis,hogy ne ölj,stb..Azt márpedig illene szó szerint értelmezni,de amit nem istentől valónak látok,az a kövezzétek meg-sokszor hallott mondás- vagy a meg kell halnia,és egyébb agresszióra való buzdítás nekem nem istentől eredő!Sempedig a fenyegetés,hogy így úgy megleszünk kínozva,ha csak egyetlen akarata ellen is vétkezünk,mars a pokol tornáca!Ennél fogva sajnos a bibliához való "magyarázatot" , hogy mit és hogyan kell venni,szószerint,vagy szimbólikusan,azt a függeléket csak a belső megérzés adhatja átt.Legalábbis szerintem..
Bocs,hogy nem vallásosként írtam,de muszály volt ezt megosztanom.
Ha nem írom a végére honnan tudod hogy melyiket írom én?
A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
" a Bibliának egyik részért tényleg lehet úgy értelmezni hogy a Föld lapos"
Ott a pont. Lehet úgy értelmezni. Lehet fikázni a Bibliát, de azért gondold már végig, hogy 2000 éve írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!