Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan szekták, mint az ATV-s Hit Gyülekezete, vagy a Hálózat Tv Krisztus Szeretete Egyháza, igazából csak a pénzről és a népbutításról szólnak, és az emberek behülyítéséről?

Figyelt kérdés
2009. júl. 6. 15:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%
Teljesen normális hely normális emberekkel. Nem csak olyan emberek vannak ott, akik drogosok, alkoholisták voltak, hanem olyanok is, akiknek azelőtt nem volt ilyen problémájuk, egyszerűen hallgatták Isten igéjét és elfogadták. Teljesen bibliai és nem dogmatikusak a tanítások. Mindig is voltak és lesznek olyan emberek, akik megvetik Isten igéjét. Ez van. Ez nem az az oldal, ahol ki lehetne fejteni a dolgokat, hanem ez a provokáló, leszóló oldal. Lehet lepontozni.
2009. aug. 10. 14:20
 12/23 anonim ***** válasza:
80%

Az embereknek meglehet a véleménye, de Istennek is megvan!

Nem fog olyan dologra buzdítani egy H.Gy. tag sem, sem vezetők, ami ellentétes Isten igéjével. Ezért vannak különböző vélemények. Vannak lázadóak. Ha valakinek az a jó, hogy 16 évesen volt már 15 kapcsolata és még akar 40-et, akkor neki az a jó. A hívőknek meg más a jó.

Nekik az a jó, amit Isten jónak mond.

Ezt nehezen tudja felfogni egy nem hívő, mert a teste bűnre csábítja, de aki már Jézushoz tartozik, az nem test szerint él.

Gal 6,8. Mert a ki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; a ki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet.

Ef 2,3. A kik között forgolódtunk egykor mi is mindnyájan a mi testünk kívánságaiban, cselekedvén a testnek és a gondolatoknak akaratját, és természet szerint haragnak fiai valánk, mint egyebek is:..

1 Péter 1:15-16: Hanem a miképen szent az, a ki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben; Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.

Sok kapcsolatom volt megtérésem előtt, amit kárnak és szemétnek ítélek!

Fil 3,8. Sőt annakfelette most is kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,...

2009. aug. 11. 13:32
 13/23 anonim ***** válasza:
36%

NEM A PÉNZRŐL ÉS NÉPBUTÍTÁSRÓL SZÓL A HIT GYÜLEKEZETE!

ARRÓL SZÓL, H MEGTALÁLJA MINDENKI ISTENT ÉS KÖVESSE JÉZUST!

TEDD FEL A KÉRDÉST MAGADNAK, HOGY MEGTALÁLTAD-E MÁR, ŐT KÖVETED?

HA MOST MEGHALNÁL HOVA KERÜLNÉL? A MENNYBE VAGY A POKOLBA?

HA NEM VAGY BENNE BIZTOS, AKKOR IDEJE RÁTALÁLNOD A KESKENY ÚTRA!

EZ A FÖLDI ÉLET A LEHETŐSÉG ARRA, H VÁLASSZ, UTÁNA MÁR NEM LESZ TÖBB ESÉLYED!

2009. dec. 9. 16:44
 14/23 anonim ***** válasza:
54%
a caps lock meg beragadt látom....pf :D
2009. dec. 9. 17:49
 15/23 anonim ***** válasza:
30%
Nem ragadt be a caps lock, csak a mondanivalómnak szerettem volna hangsúlyt adni. Hátha jobban felkelti az őszintén érdeklődök figyelmét. :p
2010. jan. 4. 21:32
 16/23 anonim ***** válasza:
43%
Az osszes ilyen szektas majom elszegyellhetne magat, legfokeppen a vezetok!Ok nagyszeruen ertenek hozza, hogy hogy befolyasoljak a szegeny hulye embereket, es hogy idezeteket ragadjanak ki a Bibliabol, atformalva a jelentesuket, a meg hathatosabb nepbutitas erdekeben...Es az a legfelhaboritobb az egeszben, hogy ezek egy lapon merik emlegetni magukat a tortenelmi egyhazakkal, holott szemet kis bunozok, akik majd idovel meg is fogjak kapni a maguk fizeteset, azert amiert csaladok es szemelyek eletet teszik tonkre, csak azert, hogy egy csomo penzt zsebrevagjanak....
2010. jan. 7. 15:33
 17/23 anonim ***** válasza:
70%
Soha nem gondoltam volna, hogy én a HIT gyülekezetét egyszer a védelmembe fogom venni, de most ez is megtörténik. Tény, nem mindennel értek egyet, amit ők tanítanak, de a saját Református egyházamban sem minden igei, szóval tökéletes gyülekezet, egyház nincs, mindegyiket emberek alkotják, és hát az ember mindent csak elrontani tud. Lásd Katolikus egyház, Református egyház, HIT gyülekezete. Minket keresztyéneket egyénileg is, és közösségileg is, egyedül Isten kegyelme és szeretete tart meg, mert másképp teljesen elvesznénk. Ezért van könnyű helyzetben a sok ateista velünk szemben, mert nem tudjuk méltó képen képviselni Istent ebben a világban. Ez sajnos a HIT gyülekezetének sem sikerült, pedig a 80-as években hihetetlenül jól indultak, dicsőség érte Istennek. Sok területen tettek le sokat az asztalra, gondolok itt többek között a cigány misszióra. De azzal ahogy Német Sándor ma vezeti a közösségét, én sem értek egyet, ahogy néhány tanításukkal sem. De mindenki aki Jézus Krisztus váltsághalálát elfogadva kapott Istentől új életet, testvérem Krisztusban, még akkor is ha hitét történetesen a HIT gyülekezetében gyakorolja.
2010. jan. 7. 20:56
 18/23 anonim válasza:
48%

Rohadt büdös tolvajok mind.Itt Salgótarjánban a helyi hitgyülis barmok vezetője,szép nagy házban lakik,több milliós autóval járkál.Azoknak az ostobáknak az adományaiból persze,akik beveszik azt a sok szart amit prédikál nekik.Néhányat ismerek közülük,vannak olyan kisgyermekes családok,akik bár albérletben laknak mégis a szokásos hétvégi mise után,bedobják az adományukat a szigorúan minden alkalommal a gyülekezet tagjai között végighurcolt adománygyűjtő kosárba.Az egyikük azt is elmondta nekem hogy minden bevételük tíz százalékát befizetik.....Mert Jézus szeret téged!

Jézus mindent lát,mindent tud,mindenhol jelen van.

Csak egy valamihez nem ért.Csak egy valamire van szüksége.

A pénzedre...........mert Jézus szeret téged.

2012. jan. 14. 14:59
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem hiszem azért, hogy csak erről szólna.

Biztos, hogy hisznek Istenben, meg alapvetően jót akarnak.

Az már más kérdés, hogy jól csinálják-e?

De én nem mennék ilyen gyülekezetekbe, mert nekem az emberek ott egyszerűen agymosottnak tűnnek.

Olyanoknak, akiknek nincs önálló véleménye, és világképe, csak mennek a nagy Vezető után.

És ez nekem nagyon nem tetszik.

2012. jan. 14. 17:53
 20/23 anonim ***** válasza:
45%

Nem megsérteni szeretnék semmit, de ha már a tizedről van szó és az adományokról, akkor nézzük már meg a Katolikus egyházat: 10 évesen voltam egy temetésen a pap vagy ki valami távoli haverjáról beszélt az elhunyt dédmamám helyett, a perselyt ami, egy kis kenyértartó kosárka volt, (amibe simán lehetett látni ki mennyit rak bele) végig vitték talán asszem kétszer is és aki nem dobott bele semmit arra biz nagyon csúnyán nézet a nénike. Volt még egy két ilyen eset amikor véletlen betévedtem egy templomba, még szerencse, hogy esküvőkön nem csinálják ugyanezt. A másik a tized, a katolikus egyház, hogy is mondjam egy kicsit durván szedi be, ha akarod ha nem be kell fizetni ha mást nem halálodkor, mert különben nem temetnek el, nem esketnek meg mert vagy nem tartanak keresztelőt ha véletlenül van az embernek elmaradása.

Itt mindig elmondja a pásztor, hogy nem kötelező tizedet fizetni és adakozni.

2012. jan. 15. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!