Ha valaki becsületes életet él, de nem keresztény, akkor az a pokolra jut?
Nem véletlenül nem azt ajánlottam, hogy ugorjon fejest a Bibliába, hanem az Újszövetséget és a Zsoltárok könyvét javasoltam. Igaz, hogy történelmi, teológiai háttértudás ismeretében lehet főként az Ószövetség iratait értelmezni. Ehhez ajánlanék egy rövid könyvet, mely az alapműveltséget megadja a Bibliához. Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó)
Ajánlom még elolvasni „Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban” c. írását, mely fenn van a neten, annak megelőzésére, hogy esetleg minden szót Isten Szavának értelmezzen.
Én nem vagyok teológus, de rátaláltam ezekre a segédanyagokra, mert Jézus mondja: aki keres az talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ha kérdés merül fel az emberben, megtalálhatja a választ, utánaolvashat, kérdezhet. Ezenkívül ha megtérsz Jézushoz és hívővé leszel (=újjászületés Lélektől) a Szent Lélek segít értelmezni az írást és nincs szükség tanítókra.
„És az a kenet, a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne.”
Egy takarítónő is lehet kereszténnyé, ha van benne alázat, s elfogadja Jézust Megváltójának.
Persze időbe telik, míg fejlődünk a megértésben, nagyon kemény mondatok is vannak az Újszövetségben, de az nem a „kezdőknek” szól, tehát nem kell megbotránkozni, ha nem tudjuk befogadni.
Jézus azt mondta, ha őt üldözni fogják, a tanítványait, híveit is üldözni fogják, mivel nem tudja befogadni a világ Őt. Azt is mondta, hogy „Én vagyok az út az igazság és az élet, senki se mehet az Atyához, hanemha én általam”. Ezeket nem lehet kiszedni az írásokból.
Nézd meg ezt a honlapot, mert azt sem árt tudni, hogy a mostani kornak amiben élünk milyen kapcsolata van a Bibliával.
www.jezusazut.hu
a keresztény dogma szerint: mindenképpen
én, személy szerint ostobaságnak tartom a keresztény dogmát :-)
igen, mindenki a pokolra jut. A Pokol exotermikus (hőt ad le) vagy pedig endotermikus (hőt nyel el)? Válaszát bizonyítsa is.’
A legtöbb diák állítását Boyle törvényével próbálta igazolni (a gáz lehűl, ha tágul, illetve felmelegszik, ha sűrűsödik) vagy annak valamilyen változatával.
Volt azonban egy diák, aki ezt írta:
Először is, azt kell tudnunk hogy hogyan változik a Pokol tömege. Tehát, tudnunk kell, hogy milyen sebességgel érkeznek új lelkek a Pokolba, illetve milyen sebességgel hagyják el azt. Azt gondolom, hogy bizonyosan feltehetjük, hogy ha egy lélek egyszer bekerült a Pokolba, sosem fogja elhagyni. Ebből következően egyetlen lélek sem hagyja el a Poklot.
Azt illetően, hogy mennyi lélek érkezik a Pokolba, vessünk egy pillantást a világon manapság létező vallásokra. Ezen vallások egy része azt állítja, hogy ha valaki nem hivője az adott vallásnak, akkor bizonyosan a Pokolba kerül. Mivel több mint egy ilyen vallás létezik és mivel az emberek nem hisznek egynél több vallásban, levonhatjuk a következtetést, miszerint minden ember, illetve minden lélek a Pokolra jut. A jelenlegi születési és halálozási arányokkal számolva arra számíthatunk, hogy a lelkek száma a Pokolban exponenciálisan nő.
Most nézzük a Pokol térfogatának változását, mivel Boyle törvényének állítása szerint ahhoz, hogy a hőmérséklet és a nyomás a Pokolban változatlan maradjon, a Pokol térfogatának növekednie kell, ahogy új lelkek kerülnek bele. Ez két lehetőséget ad:
Ha a Pokol lassabb ütemben tágul, mint amilyen gyorsan a lelkek lépnek be, akkor a hőmérséklet és a nyomás a Pokolban növekedni fog egészen addig, amíg teljesen elszabadul a Pokol.
Természetesen ha a Pokol gyorsabb ütemben tágul, mint a lelkek számának növekedése a hőmérséklet és a nyomás csökkenni fog addig, amíg be nem fagy a Pokol.
Tehát melyik is az igaz? Ha elfogadjuk azt a posztulátumot, amit Krissy kisasszony adott nekem még gólya éveim alatt, miszerint “hamarabb lesz fagyott éjszaka a Pokolban, minthogy lefeküdjek veled”, továbbá figyelembe véve a tényt, hogy azóta sem sikerült szexuális kapcsolatba keverdenem vele, következik, hogy a (2) lehetőseg nem lehet igaz, és ezért biztos vagyok benne, hogy a Pokol exotermikus.
A pokol nem más mint Istentől való elszakadás, a semmi állapota.
Az Isten nélük eltöltött "lét". Ha most nem hiányzik neked az Isten, akkor miért hiányozna a halálod után?
Ha meg feltetted a kérdést, akkor csak hiányzik már most.
Vagy csak egyszerűen félsz attól, hogy mi lesz a halál után. És ha azt mondom, hogy a semmi, akkor is félni fogsz tőle? Pl. olyan semmi lesz mint születésünk előtt. Az rossz volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!