Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki becsületes életet...

Ha valaki becsületes életet él, de nem keresztény, akkor az a pokolra jut?

Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 23:26
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
Perzse, hogy hiszek istenben. Írtam is, hogy most is itt van.
2012. jún. 16. 00:09
 12/60 anonim ***** válasza:

Javítás:

*Isten

*attól kérdeztem, aki hisz benne

2012. jún. 16. 00:10
 13/60 anonim ***** válasza:
Bocs, azt akarom írni, hogy attól kérdeztem, aki nem hisz, csak nem bírom leírni xD
2012. jún. 16. 00:10
 14/60 anonim ***** válasza:

Aki nem hisz Istenben, az sem jut a Pokolra. Nem bűn nem hinni. Hinni szabad, de nem kötelező. Aki meg hisz Istenben, az sem jut Pokolra, de nem is nagyon fog találkozni vele a halál után. Isten az élő emberek Istene.

Olyan nincs, hogy halott emberek Istene.

2012. jún. 16. 00:14
 15/60 anonim ***** válasza:
Utolsó, te zsidó vagy igaz?:)
2012. jún. 16. 00:28
 16/60 anonim ***** válasza:
100%
Ha én vagyok az utolsó, hát nem vagyok zsidó. Istenhívő vagyok.
2012. jún. 16. 01:15
 17/60 anonim ***** válasza:

Köszönöm a válaszod.:)

Mondjuk sok alapja nem volt a kérdésemnek. De gondoltam megkérdezem.

Viszont kiváncsiságból elmondanád, hogy mi van ha meghalok?

Mert ugye több milliárd ember halt meg eddig.

Velük most mi van, vagy mi lesz szerinted?

Mert nekem még nem esett le mire gondolsz, de ez nem a te hibád.

2012. jún. 16. 01:42
 18/60 zolizoli70 válasza:
100%

ne aggódj emiatt, ha nem vagy keresztény, akkor is van rólad a bibliában, a Rómaiakhoz írt levélbe. a 2. fejezetben:

Nyomorúság és ínség minden gonoszt cselekedő ember lelkének, ...

Dicsőség pedig, tisztesség és békesség minden jót cselekedőnek,...

Mert nincsen Isten előtt személyválogatás.

és később ugyanebben a fejezetben:

Mert mikor a pogányok, akiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök:

Mint akik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívökbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretök és gondolataik, amelyek egymást kölcsönösen vádolják vagy mentegetik.

úgyhogy ne aggódj, a pogányok vallása a lelkiismeret

ha jó a lelkiismereted, nincs az a pokol, ahova beengednének

2012. jún. 16. 09:06
 19/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem a hit határozza ezt meg, hanem a tettek. Ha valaki keresztényként egy szadista gyilkológép volt nem hinném hogy a Mennybe jut, ergó egy nem keresztény, tiszta lelkű ember lehet hogy ezt elérheti
2012. jún. 16. 13:19
 20/60 anonim ***** válasza:
82%
Kedves 17-es, nem tudom. Szerintem semmi különös nem lesz velük. Isten nem vacakol a halottakkal, nem is értem, mi dolga lenne velük. Isten a világ ura, teremtője, úgy csinálta meg a dolgot, hogy szerves anyag más szerves anyagok működtetésére szolgál. Egy állandó energia-körforgás. Az külön erkölcsi kérdés, hogy az ember-halottakat nem esszük meg, csak a sárgarépa-halottakat, a disznó-halottakat vagy a barack-halottakat. Az ember-halottak meg kárba vesznek, trágyázni lehet velük a földet valahogy, lebomlanak, de hasznosabb lenne például kőolajat csinálni belőlük. Nos, nem gondolom, hogy a szürkemarha halottak Mennyországba vagy Pokolra jutnak, vagy akár Isten színe elé. Azt sem képzelem, hogy van külön valami szürkemarha Isten. Miért pont az embereknek lenne valami külön szertartás a haláluk után? Miért pont nekik lenne Pokol Meg Mennyország, meg Isten színe elé járulás? Micsoda faji gőg…
2012. jún. 16. 15:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!