Féltékeny Isten, ez hogy lehet, hisz a féltékenység helytelen, Isten pedig tökéletes?
Ha bizonyítja a szeretetét,akkor ellent mond Isten parancsának,mert nem követi az utasítását.Ha követi az utasítását,akkor ellent mond a szeretet törvényének.
A szeretet törvényét márpedig szintén Isten nyilatkoztatta ki az embernek a Biblia szerint.
Ha őszintén azt gondolod,hogy ez a fajta Isten normális,akkor nyugodtan töröltesd a válaszom,mert csak provokálok.
egyébként:
"A házasságtörő asszony
1Jézus kiment az Olajfák hegyére, 2majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köré sereglett, s ő leült és tanította őket. 3Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre, 4és így szóltak hozzá: "Mester, ezt az asszonyt röviddel ezelőtt házasságtörésen érték. 5Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?" 6Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön. 7De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: "Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!" 8Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön, 9ők meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal. 10Jézus fölegyenesedett és megszólította: "Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?" 11"Senki, Uram" - felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: "Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!"
"Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!"
Ez a megcsalt férjre is vonatkozik.Persze a szeretetét nem kötelező bizonyítania,dönthet máshogy is.
"Igen szép,a bűnösök is csak azokat szeretik,akik őket szeretik."
Ezt a Biblia is írja, gondolom, tudod. :D
Csakhogy ez itt nem ezt jelenti, nem kell félremagyarázni.
A "Móz 4,5 11"-nek a normális tördelését kértem, mert így értelmezhetetlen. Nem néztem meg, de gondolom, a 4. fejezet 5 - 11 versekre gondoltál. Akkor csak annyi, hogy egy kötőjelet kellett volna használnod.
Magát a leírást olvastam már, de ez szintén olyan téma, amiben nem mélyültem el. Úgyhogy vagy szerencséd lesz, mert valaki elmagyarázza neked, vagy kötözködhetsz továbbra is. :P
Üdv. :)
"Berta Wooster válasza:
"Igen szép,a bűnösök is csak azokat szeretik,akik őket szeretik."
Ezt a Biblia is írja, gondolom, tudod. :D
Csakhogy ez itt nem ezt jelenti, nem kell félremagyarázni."
Akik meg nem tartanak be valamit,azokkal irgalmatlanul elbánik....Nekem ez nem annyira szép,ha a szerető Istennel összehasonlítjuk.Egyébként nem félremagyarázásnak szántam,mert ilyen alapon azt is mondhatjuk,hogy Isten is bűnös,hiszen csak az ő elvárásai szerint élőket szereti,a többit meg csak azért teremtette,hogy legyen kit gyűlölnie.ehhez a felfogáshoz nem sok erőfeszítés,és hatalom kell,erre egy önző ember is képes.ezt akartam mondani ezzel.
A többit elolvasva meg,hát nagy hóhányó vagy te!:-)
# 14:
"Akik meg nem tartanak be valamit,azokkal irgalmatlanul elbánik..."
Én ezt nem állítanám. Nézd meg, hogy hányszor fordult elő, hogy egy-egy rendelkezést nem tartott be valaki, mégsem kapott büntetést. Na, ez az irgalom. :)
A többi zöldségre nem reagálok, annyira emberi elképzelés, bocsi.
"A többit elolvasva meg,hát nagy hóhányó vagy te!:-)"
Miért? Mert elismertem, hogy nem tudok mindent tökéletesen?
Tök jó... Ha nem tudjuk, az a baj; ha tudjuk, azt nem fogadjátok el.
Képzeld, még egy rakás dolgot nem tudok ezen kívül sem. :P
Üdv. :)
"Én ezt nem állítanám. Nézd meg, hogy hányszor fordult elő, hogy egy-egy rendelkezést nem tartott be valaki, mégsem kapott büntetést. Na, ez az irgalom. :)"
Ez meg,hogy lehet,Isten igazságos nem? akkor minden bűnöst egyformán meg kellene büntetnie.ja,hogy a csókosok megússzák? vagy ha jó napja van nem büntet,ha bal lábbal kelt,akkor igen? hogy van ez?
igen,van benne ilyen is.Azért mondjuk Mózes könyve elég brutális néhol,de hát ő sem volt tökéletes.
"A többi zöldségre nem reagálok, annyira emberi elképzelés, bocsi."
Igen,én is így látom a dolgot.A Bibliát emberek írták,és a saját elképzelésüket vetítették ki egy Istenségre.Azt hitték Isten is olyan szinten van,mint ők,ezért a saját tükörképükre formálták/torzították.Azért,mert ők csak önző feltételek mellett tudnak szeretni,azt gondolták Isten is csak úgy tud.
(Egyébként nem félremagyarázásnak szántam,mert ilyen alapon azt is mondhatjuk,hogy Isten is bűnös,hiszen csak az ő elvárásai szerint élőket szereti,a többit meg csak azért teremtette,hogy legyen kit gyűlölnie.ehhez a felfogáshoz nem sok erőfeszítés,és hatalom kell,erre egy önző ember is képes.ezt akartam mondani ezzel.)
"A többit elolvasva meg,hát nagy hóhányó vagy te!:-)"
Miért? Mert elismertem, hogy nem tudok mindent tökéletesen?
Tök jó... Ha nem tudjuk, az a baj; ha tudjuk, azt nem fogadjátok el.
Képzeld, még egy rakás dolgot nem tudok ezen kívül sem. :P
Nem,az nem baj,ha nem tudsz mindent tökéletesen:-)
Igen, Isten igazságos. De egyúttal kegyelmes és irgalmas is. Ezért nincs bünti mindig, minden esetben, amikor pedig jogosan járna. És ezért jött el Jézus Krisztus is, mert az ember nem tudja saját magát megváltani a bűnök alól. Aki elfogadja Jézus váltságáldozatát hit által, az kegyelemből üdvözül; tehát innentől kezdve nyugodtan mondhatod ránk is, hogy "csókosok" vagyunk. ;)
De a döntés rajtunk áll, mindig az egyes személyen. Ha Isten hív, mondhatsz igent vagy nemet is. A te döntésed, a te felelősséged.
Hogy egy konkrét ószövetségi példát is hozzak: Dávid király nem egyszer elbukott, azaz olyat tett, amit nem kellett volna. Isten mégis azt mondta, hogy Dávid az Ő szíve szerinti ember; mert mindig őszintén Istenhez fordult, nem akarta eltitkolni a bűneit (úgysem lehet...); Isten akaratát kereste, és szoros kapcsolatban volt Vele.
Ezen felül pedig Isten gondolatai sokkal magasabbak a mi gondolatainknál; nem mindig értjük meg, hogy mi hogy működik. Itt az a nem mindegy, hogy valaki ezt elfogadja, azzal együtt, hogy esetleg később választ kap egy-egy kérdésre, vagy pedig nem is akarja elfogadni / megérteni.
Mint ahogyan azt sem, hogy a Bibliát tényleg emberek írták, de Isten ihlette őket. Szintén alázat kérdése, hogy megértjük-e vagy sem, ill. az Istennel való kapcsolaté. Úgy emlékszem, valahol már írtam erről neked: az Igét csak a Szent Szellem által / az Ő segítségével lehet teljesen megérteni, ill. helyesen értelmezni.
És nem megy minden egyszerre még így sem. Hosszú évekbe telhet, mire úgy nagyjából képben van az ember, sok-sok tanulással.
És most megyek havat hányni. ;)
De még előtte eszembe jutott valami az előzőleg említett történettel kapcsolatban, amit én is nemrég olvastam valahol:
"Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni." - mondták a farizeusok. Csakhogy a törvényben az áll, hogy a házasságtörő férfit is meg kell kövezni, nem csak a nőt... Tehát igazságtalanok voltak, részrehajlóan akartak eljárni.
[Meg különben is: hogy kaphatták rajta? Nem valószínű, hogy közterületen történt a dolog, inkább az, hogy direkt "kémkedtek" utána, hogy elkaphassák, esetleg valami hátsó szándékkal... Akkoriban a peep-show még nem volt divat...]
A történet pedig arra is jó példa, hogy nem szabad egymást elítélni, azaz halálra vagy kárhozatra ítélni. A bűnt meg kell ítélni, az rendben van; de mivel senki nincs, aki teljesen tiszta lenne, ezért jogunk sincs másokat elítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!