Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A katolikus egyház miért...

A katolikus egyház miért sorolja a bűnök, bűnösök közé ha valaki homoszexuális?

Figyelt kérdés
A katolikus egyház ellenzi a homoszexuális emberek házasságát, a társadalmi toleranciát feléjük, kérdésem, mi ennek oka?
2012. máj. 24. 15:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint Isten engem halálra ítélt, mert egyszer veszekedés közben megütöttem az apámat. Hirtelenség volt, utána nagyon megbántam, és sírtam is, és bocsánatot kértem. Apám nem is haragudott rám, mert nem olyan ember, és megbocsátott. Akkor is, Isten már megmásíthatatlanul halálra ítélt engem ezért?
2012. máj. 24. 17:25
 12/19 anonim ***** válasza:
Ezt ne velem beszéld meg, inkább olvasd el, hogy ki ment fel a házához megigazulva: Luk 18, 9-14
2012. máj. 24. 17:54
 13/19 anonim ***** válasza:
19%
A dughatnékod nem genetikai hajlam. Ha te el tudod nyomni a szőkeséged, vagy a magasságod, akkor jelentkezz. Vagy a leéégésre való hajlamodat, vagy a betegségre való hajlamodat.
2012. máj. 24. 20:05
 14/19 anonim ***** válasza:

A katolikus egyház nem a melegeket ítéli el, hanem azt aki azonos neművel közösül. A melegség puszta tényét (tehát, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg valaki a saját neméhez vonzódik nem ítéli el.) A Biblia sem téli el a melegség puszta tényét. Ami a szexuális kapcsolatot illeti, az más helyzet, vannak olyan teológusok, akik azt mondják ez nem a meleg párkapcslatokra, hanem a bálványimádó orgiákra vonatkozik, ahol télleg közösültek, akár még heteró eberek egymással, van egy ilyen értelmzése a róma levél ama idézett résznének, de hogy mi az igazság...

Az ószövetségi halalábüntetések nincsenek érvényben kár is ide idézni, mert nekem is meg kéne halnom, ugyanis 3-4 féle magot vetettem a kertben, és azért is elvileg halál jár.

2012. máj. 24. 21:58
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Úgy tudom, hogy a Tízparancsolat azon passzusa, hogy "Ne paráználkodj!",eredetileg az állatokkal való közösülés ellen irányult. Most miről is beszélünk?! Ezek szerint Isten látott már különb dolgokat is!
2012. máj. 24. 23:00
 16/19 anonim ***** válasza:
Mondjuk, mert a Biblia is oda sorolja???
2012. máj. 24. 23:15
 17/19 anonim ***** válasza:

14-es!!!

"Az ószövetségi halalábüntetések nincsenek érvényben kár is ide idézni, mert nekem is meg kéne halnom, ugyanis 3-4 féle magot vetettem a kertben, és azért is elvileg halál jár."

Hol olvasol itt halálbüntetésről?

"Az én rendeléseimet megtartsátok: Barmodat másféle állattal ne párosítsd, szántóföldedbe kétféle magot ne vess, és kétféle szövetű ruha ne legyen rajtad."

2012. máj. 25. 10:34
 18/19 anonim ***** válasza:

"Úgy tudom, hogy a Tízparancsolat azon passzusa, hogy "Ne paráználkodj!",eredetileg az állatokkal való közösülés ellen irányult. Most miről is beszélünk?! Ezek szerint Isten látott már különb dolgokat is!"

Paráználkodás: óhéber:

נָאַף (ná'ap)

- A) Kal

házasságtörést követ el, házasságot tör (férfi vagy nő; Izrael Istennel szemben)

B) Piél

házasságtörést követ el, házasságot tör (férfi vagy nő; Izrael Istennel szemben)

ógörög:

μοιχεύω (moikheuó)

- házasságtörést követ el

A paráználkodás nem állatokkal való közösülés, hanem házasságtörés. Aki legalább az újszövetségi iratokkal tisztában van, az rájöhet erre Krisztus beszédéből is.

Máté 5:27 Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál!

Máté 5:28 Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.

Más igehely szól arról:

3Móz 18:22 Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: utálatosság az.

3Móz 18:23 És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertőztessed, és asszony se álljon meg barom előtt, hogy meghágja őt; fertelmesség az.

3Móz 18:24 Egyikkel se fertőztessétek meg magatokat ezek közül; mert mindezekkel ama pogányok fertőztették meg magukat, kiket én kiűzök ti előletek.

2012. máj. 25. 10:40
 19/19 Pietrosol ***** válasza:
24%

Szia!

Ügyes taktikai húzás!Miközben a katolikus egyház elítéli a homoszexualitást,addig azok a zsidók akik kitalálták a katolikus egyházat népszerűsítik azt a liberális értékrendben!

Zűrzavarkeltés,ember-torzó képzés,értékrendi hanyatlás!

Lelkük rajta!

2012. máj. 25. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!