A katolikus egyház miért sorolja a bűnök, bűnösök közé ha valaki homoszexuális?
A katolikus egyház nem a melegeket ítéli el, hanem azt aki azonos neművel közösül. A melegség puszta tényét (tehát, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg valaki a saját neméhez vonzódik nem ítéli el.) A Biblia sem téli el a melegség puszta tényét. Ami a szexuális kapcsolatot illeti, az más helyzet, vannak olyan teológusok, akik azt mondják ez nem a meleg párkapcslatokra, hanem a bálványimádó orgiákra vonatkozik, ahol télleg közösültek, akár még heteró eberek egymással, van egy ilyen értelmzése a róma levél ama idézett résznének, de hogy mi az igazság...
Az ószövetségi halalábüntetések nincsenek érvényben kár is ide idézni, mert nekem is meg kéne halnom, ugyanis 3-4 féle magot vetettem a kertben, és azért is elvileg halál jár.
14-es!!!
"Az ószövetségi halalábüntetések nincsenek érvényben kár is ide idézni, mert nekem is meg kéne halnom, ugyanis 3-4 féle magot vetettem a kertben, és azért is elvileg halál jár."
Hol olvasol itt halálbüntetésről?
"Az én rendeléseimet megtartsátok: Barmodat másféle állattal ne párosítsd, szántóföldedbe kétféle magot ne vess, és kétféle szövetű ruha ne legyen rajtad."
"Úgy tudom, hogy a Tízparancsolat azon passzusa, hogy "Ne paráználkodj!",eredetileg az állatokkal való közösülés ellen irányult. Most miről is beszélünk?! Ezek szerint Isten látott már különb dolgokat is!"
Paráználkodás: óhéber:
נָאַף (ná'ap)
- A) Kal
házasságtörést követ el, házasságot tör (férfi vagy nő; Izrael Istennel szemben)
B) Piél
házasságtörést követ el, házasságot tör (férfi vagy nő; Izrael Istennel szemben)
ógörög:
μοιχεύω (moikheuó)
- házasságtörést követ el
A paráználkodás nem állatokkal való közösülés, hanem házasságtörés. Aki legalább az újszövetségi iratokkal tisztában van, az rájöhet erre Krisztus beszédéből is.
Máté 5:27 Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál!
Máté 5:28 Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
Más igehely szól arról:
3Móz 18:22 Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: utálatosság az.
3Móz 18:23 És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertőztessed, és asszony se álljon meg barom előtt, hogy meghágja őt; fertelmesség az.
3Móz 18:24 Egyikkel se fertőztessétek meg magatokat ezek közül; mert mindezekkel ama pogányok fertőztették meg magukat, kiket én kiűzök ti előletek.
Szia!
Ügyes taktikai húzás!Miközben a katolikus egyház elítéli a homoszexualitást,addig azok a zsidók akik kitalálták a katolikus egyházat népszerűsítik azt a liberális értékrendben!
Zűrzavarkeltés,ember-torzó képzés,értékrendi hanyatlás!
Lelkük rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!