Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a Hit Gyulekezete?

Mi a Hit Gyulekezete?

Figyelt kérdés
2009. jún. 28. 17:02
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
Olvasd vissza az előző 49et, és rájössz.
2009. júl. 15. 18:54
 52/62 anonim ***** válasza:
63%

Én Hitgyülis voltam,ott tértem meg,jártam évekig.

Sok-sok minden volt,ami kiábrándított.Az sem igaz,hogy nem kötelező adakozni.Nem mondják az ember pofájába,hogy az,de lelkileg olyan állapotba hozzák a hívőt(főleg a gyámoltalanabb szegényeket,sorsüldözötteket,akik örülnek,hogy valahova tartozhatnak),hogy rosszul érzik magukat,ha nem tudnak adakozni,inkább odaadják az utolsót és inkább nemm esznek napokig,és várják,hogy Isten megsegítse őket.

Undorító a Sándor köül kialakult személyi kultusz.Ha valaki kritizálja,elborult elméjű,agymosott hívei rögtön pokollal fenyegetik az illetőt.

Na meg milyen egyház az,ahol a vezetőt biztonsági őröknek kell védeni?Isten nem védi meg sját emberét,vagy Sándor nem bízik ebben?

Na meg a vezetőkhöz közel sem lehet jutni,csak a kiválasztottaknak(ez jó eséllyel összefüggésben van az illető által adott pénz mennyiségével).

Gusztustalan az is,hogy isteniszteleten Sándor a politikáról hablatyol és mossa a hívők agyát.

Van olyan ismerősöm,aki diliházba került azért,mert nem tudott a gyülekezet által felállított elvárásoknak megfelelni.

Szeretem Istent,de ezt inkább a pénzgár Hitgyüli nélkül teszem.

2009. aug. 1. 09:20
 53/62 zúgó szél válasza:
85%

Sziasztok! Én 17 éve vagyok tagja a Hit Gyülekezetének, és az eddigi éveimből csak a jókat tudom mondani a gyülekezetről. De előbb válaszolnék a személyes tapasztalataim alapján az előző hozzászóló véleményéhez.

Igen én is egy elesett tönkre ment ember voltam, aki a saját erejéből még alapvető családi életre sem volt képes.

Elmondhatom hogy egy erős alkoholista voltam, és a feleségem éppen válni szeretett volna. Azért írom ezt mert az előző hozzászóló azt írta hogy kihasználják az el eseteket... Engem nem használtak ki mert semmim sem volt ami értékes lett volna. És amikor megérintett Isten Szelleme az egész életem kicserélődött. Ezt akkor érted meg ha tapasztalod azt amiről beszélek. Az hogy ott voltál és oda jártál az 1 dolog. Ha a szíved nem volt nyitott és Isten ereje ezért nem tudott rajtad megnyugodni, akkor csak 1 sima szemlélője vagy ennek a dolognak. Tehát olyan dologról az ember nem ud őszinte véleményt mondani amit nem élt meg, vagy nem tapasztalt a saját életében. Én megtapasztaltam 17 évvel ezelőtt Isten szeretetét, érintését, szabadítását, gyógyítását. És azóta is folyamatosan tapasztalom ezt. Amikor azt mondom hogy szabadítását akkor azt értsd ez alatt hogy 1 alkoholtól függő, erőszakos depressziós,stb... ember voltam és Attól az érintéstől amire céloztam hogy nem tapasztaltad meg, én Attól az érintéstől megszabadultam ezektől a dolgoktól 1 pillanat alatt. Nem kelett többé a szervezetemnek az alkohol és semmi más rossz szenvedély. Hogy hogyan lehetséges ez? A válasz abban van amit te nem tapasztaltál meg csak sima külső szemlélője voltál Ennek a csodálatos dolognak. Aztán amikor azt mondom hogy meggyógyított akkor értsd azt ezen, hogy ugyan Attól az érintéstől eltűnt a testemből minden fájdalom, betegség 1 pillanat alatt. Aztán az egész szét hullott életem helyre állt. Mert Az Az érintés amiről beszélek neked megérintett. És ez Isten Szelleme ami Téged is megérinthet ha akarod. Lehetsz arogáns vagy lekezelő velem szemben, de igazán magaddal vagy az, mert magadnak hazudsz és nem másoknak. Szóval az a gyülekezet amire egyes emberek negatívat írnak és kívülről szemlélik a dolgokat és mondják az álltaluk felmért megállapított híreket, sajnos kimaradtak a lényegből. Isten Szellemének az érintéséből. Amikor egy embernek az életében megtörténik az hogy az összes bűne bocsánatot nyer, akkor az az ember felszabadul. folyt.köv...

2010. jan. 28. 00:14
 54/62 anonim ***** válasza:

Nem hiszem,hogy nem érintett volna meg Isten Szelleme,hiszen pl.a dohányzásról leszoktam egyik pillanatról a másikra megtérésem után.

Ez a gyülekezet egyszerűen nem az,ami nekem kell,ennyi.

A Biblia hogyan magyarázza meg Szent Sándor politikai kiselőadásait?

Nagyon sok igazán elkötelezett hívő hagyta el ezt a gyülekezetet és ment máshova azért,mert zavarta őket a politikai hablaty,ők Istenre voltak kíváncsíak,nem Sándor nézeteire.Gondolom,ez megbocsátható.

A másik,ami nagyon zavart,a vezetők megközelíthetetlensége.

2010. jan. 28. 00:27
 55/62 zúgó szél válasza:
69%

Mondanám hogy olvasd el a bibliát, vagy írhatnék neked bibliai idézeteket, de ha nincs Az Az "érintés" akkor csupán csak betű marad számodra. Annak meg nem sok értelme lenne.

Viszont 1 Ige szakaszt még is idéznék :Mk 3,29 "De a ki a Szent Lélek ellen szól káromlást, nem nyer bocsánatot soha, hanem örök kárhozatra méltó"

Nem látom értelmét hogy betű harcot folytassak veled. Kívánom neked hogy érintse meg Isten a szíved !

(szív: szellem, lélek, test középpontja)

Isten Áldjon!

ui: Nem emberek ellen mégy hanem Maga a Seregek Istene ellen. Szerintem gondold végig ezt.

2010. jan. 28. 07:40
 56/62 anonim ***** válasza:
37%
"seregek istene" lol, szép békés keresztényi neve van....pf
2010. jan. 28. 08:32
 57/62 anonim ***** válasza:
72%

Bocs,én a Szentlélekről semmi rosszat nem írtam,"csak"Szent Sándorról(nem elírás,Németh Sándorra gondoltam).

Ő lenne talán a Szentlélek?Nem valószínű.

Látjátok,erről van szó pont:egy átlag gyülis,ha valaki Sándort kritizálja,mindjárt jön mindenféle bibliai szankcióval,ami ugyan nem is Sándorra vonatkozik,de mindegy.

2010. jan. 28. 12:28
 58/62 anonim ***** válasza:
37%
Keresztény bőre bújt zsidó szekta
2010. máj. 11. 14:47
 59/62 anonim válasza:
70%

Végigolvastam az eddigi összes bejegyzést, és teljesen megdöbbentem sokak véleményén. Amiket a legjobban utálok az a "szekta" és a "cionista" szavakkal való dobálózás. Ajánlom figyelmébe mindenkinek megnézni az értelmező szótárban a "szekta" szót, és majd azután bírálja ilyenekkel a Hit Gyülekezetét. Mellesleg meggyőződésem, hogy a válaszadók nagy része soha életében nem járt a Hit Gyülekezetében és Bibliát sem vett soha a kezébe. A "cionista" vádaskodásokról pedig azt kell hogy mondjam, hogy a Biblia világosan leírja, hogy Isten kiválasztott népe Izrael, ezért azthiszem joggal imádkozunk értük ebben az anticionista országban.

Ezenkívül szeretnék lerombolni pár tévhitet amit beteg emberek terjesztenek a Gyülekezetről.

-Adakozni NEM kötelező, NEM kényszerítik az embereket erre a cselekedetre!

-A beérkező pénzösszegből NEM sportkocsikat és sört vesznek a vezetők, hanem Isten munkájába fektetik be és jótékony célokra fordítják. Legutoljára az árvízkárosultaknak szerveztünk gyűjtést amiben több mint 22 millió forint gyűlt össze a rászorulóknak.

-A videókon látható "furcsa" viselkedés NEM bortól vagy drogoktól van. Ezekre az emberekre a Szent Szellem szállt rá, személyesen is tapasztaltam már és mondhatom : a világ legjobb érzése.

Ezeken kívül, a Németh Sándorra vonatkozó megjegyzéseket is megtagadnám, elutasítanám. Megnézném a "kedves" rágalmazókat, hogy ők hogyan prédikálnának 60 évesen minden nap 10'000 ember előtt.

Remélem minden kérdésre sikerült válaszolnom, adja az Úr, hogy ez a gyűlölködő és indulatkeltő magyar nép megtérjen egyszer. Kérdem én, nem lenne szebb a világ akkor? :)

2010. jún. 10. 16:58
 60/62 anonim ***** válasza:

egy istentiszteleten csak ugy 150e ftot adtak a sandornak... millios csalasok.. sandor hazanak padlasan imakommando a tv felvetelek elott... a valasztasok elott mas partok atkozasa istentisztelet alatt.. !!?? sok ember megnyomoritasa...a legjobb hogy arrol nem is tud a tobbi szektatag...????!!!.. izraeli meg amerikai zaszlok lengetese...?? mi ez??? nem lehet kereszteny mert az nem atkoz meg. plane nem mise kereten belul... az igazi zsido vallas sem ilyen... de a szektak se csinalnak ilyeneket.... egyszeruen nem tudom hova tenni nem is foglalkozom vele de azert elmondom h ismerosom beleszuletett ugymond es ot a hitgyul szellemben nevelik... fura gyerek.. termeszetellenes az egesz viselkedese meg a jelenlete is nyomaszto. amerika manias .. mindene megvan ezert sokan utaljak es ugy beszelnek rola hogy lehet erezni hogy irigylik. en kicsit sajnalom mert egy csomo mindenbol kimaradt amikor kissebb volt mert a vallas nem enged meg mindent...a baratai is a hgyből vAnnak.. nem tudom mi lesz vele a szulei halala utan mert ok echte hivok..

lehet kesobb beszippantja a szekta mert nemtudok mast elkepzelni..

2012. ápr. 1. 13:36
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!