Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Képes lennél ölni azért, hogy...

Képes lennél ölni azért, hogy megmentsd szeretteidet?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy olyan helyzet adódik, amikor egy (vagy több) embert meg kell ölnöd ahhoz, hogy életben maradjanak a szeretteid. Na most a kereszténység hogyan vélekedik erről?
2009. jún. 28. 00:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%
Bármikor és bárkit.
2009. jún. 28. 00:16
 2/19 A kérdező kommentje:

Konkrét példa: elfogják azt az embert, akit a világon a legjobban szeretsz. Fenyegetőznek, hogy megölik. Belelőnek egyet a lábába, de nem vérzik el, viszont üvölt, kiabál, sír, ordít és szenved (most képzeld bele magad). Nálad meg lenne egy lőfegyver, és ártalmatlaníthatnád azokat, akik meg fogják ölni a legszeretettebb embered. Lőnél? Tegyük fel, hogy ez a két eset áll fent:

-nem lövöd le őket, ekkor fejbelövik a szerettedet, utána téged is leölnek

-lelövöd a túszejtőket, és megmented a szerettedet

Melyik?

2009. jún. 28. 00:19
 3/19 A kérdező kommentje:
A keresztény tanítás szerint az első?
2009. jún. 28. 00:20
 4/19 anonim ***** válasza:
47%
Egyértelműen az, hogy megmentem a szerettem. Aki meg a keresztényi "tanításokra" (nem véletlenül írtam gondolatjellel...) hallgatva nem öl és ezzel hagyja meghalni azt akit a világon a legjobban szeret az hülye és megérdemli, hogy őt is fejbe lőjék!!
2009. jún. 28. 00:27
 5/19 anonim ***** válasza:
96%
Kereszteny tanitas szerint szarra lonem a tuszejtot. Aztan meg tarat is cserelnek, hatha fel akar kellni.
2009. jún. 28. 00:42
 6/19 anonim ***** válasza:
88%
"Szemet szemért. Fogat fogért." Ronda elv, de ha ilyen esetről van szó, természetesen meg kell védenie magát az embernek.
2009. jún. 28. 00:48
 7/19 anonim ***** válasza:
96%
Az önvédelmet a jog is másként kezeli, mint a gyilkosságot. Ez olyan helyzet, hogy vagy te halsz meg vagy a másik fél...és mivel ő a rossz fiú (túszejtő), ez nem lehet kérdéses.
2009. jún. 28. 01:03
 8/19 anonim ***** válasza:
34%
Jó antikeresztény princípia szerint természetesen agyonlőném aki így bántja a szeretteimet.
2009. jún. 28. 01:05
 9/19 anonim ***** válasza:
65%

Nekem rossz a szemem és kicsi koromtól van egy kézremegésem, még a céltáblát se találom el légpuskával, úgyhogy én biztos mellé lőnék, kivéve, ha közvetlenül mellette állnék. Egyébként meg én kilőném a kezét a fegyverével együtt. Nem kereszténység miatt, én nem tudok ölni, ha megölöm, akkor az neki jobb, mert hamar túlesik rajta, engem meg lecsuknak, a szeretteim meg nem tudnak rám számítani, hiába menekül meg, ha viszont nem hal meg, akkor legalább itt is kiszenvedi élve a tettét, ahogy másokat szenvedtetett, én nem kerülök rács mögé, így a szeretteimmel tudok maradni.

Egyébként én már mentettem életet (igaz, nem így), és tudom, milyen nehéz higgadtnak maradni egy éles helyzetben, amikor perceken múlhat egy élet, de mégis sikerült olyan megoldást találnom, ami senkinek nem jutott az eszébe, és az egyetlen helyes döntés volt minden szempontból. Él bennem egy ilyen ösztön, vagy nem tudom, minek nevezzem, ami ezekben a helyzetekben mindig "bekapcsol".

2009. jún. 28. 01:25
 10/19 anonim ***** válasza:
28%
Az utóbbi 100 év kivételével minden háborút vallási alapokon indítottak szinte. Még ebben a században is jó párat. Szóval egy fejlövés már nem sokat oszt vagy szoroz.
2009. jún. 28. 09:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!