Képes lennél ölni azért, hogy megmentsd szeretteidet?
én keresztény vagyok de gondolkodás nélkül bárkit megölnék a szeretteimért ha arról lenne szó....
kereszténynek lenni nem annyit jelent mint hülyének, megalkuvónak vagy balf.sznak lenni...ha jobban belegondolsz, ugye a keresztény tanítás szerint az öngyilkosság is bűn. de ha hagyom magam megölni az ugyanúgy egyfajta öngyilkosság, nem? úgyhogy tanítás ide vagy oda, "bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!";)
Aki a 01:25-ös választ lepontozta, azokra kíváncsi lennék, hogy mentettek-e már úgy életet egy váratlan helyzetben, amikor perceken múlt, hogy életben marad-e az illető... Nem kívánom senkinek ezt a szituációt, de amikor én ebben a helyzetben életet tudtam menteni, rajtam kívül körülöttem mindenki leblokkolt és bepánikolt és megbénult, aki egyébként nagyra van a tudásával, és baleseteken helyszínel, meg esküdözik, hogy mindent megtenne a szerettei életben maradásáért...
Én nem tudok ölni (ennek egyrészt egészségügyi adottsági oka is van), de tudok életet menteni, és tudom, mit jelent egy ilyen nagyon éles helyzet, tudom, mit jelent megtartani a lelkierőt az életveszélyes bajban, amikor egy perc késlekedés is végzetes lehet. És bennem ez dolgozna akkor is, ha támadás érne, és pluszban az, hogy ne ússza meg a bűnöző egy halállal, hogy helyette engem büntessenek emberölésért (Magyarországon ugye nem az van, mint Amerikában), bűnhődjön ő, és megpróbálnám minden áron ártalmatlanná tenni, még ha sokaknak ez eszébe se jutna, mindenkinek van gyenge pontja, és mindig van egy kiskapu. A szemet szemért nem azt jelenti, hogy vagy ő öl vagy én (az az orosz rulett), hanem azt, hogy ugyanúgy szenvedjen, mint akiket ő kínzott. Ki vagyok én, hogy egy életet elvegyek? Nehogy már ilyen könnyen megússza...
Egyértelmű, hogy én ölök, minthogy engem (vagy szeretteimet), nem is értem a kérdést.
A kereszténységről pedig annyit, hogy ez a mai kereszténység már rég nem az, mint az igazi ősi kereszténység volt. Mindig minden háború vallási eredetű. Persze látszatra nem, de ha a háttérben felmegyünk a legmagasabb szintekre, akkor mindig ez körvonalazódik. Már többszáz v. többezer éve a vallás is a pénz és a hatalom körül forog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!