Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Bűnös vagyok? Mi lesz velem?

Bűnös vagyok? Mi lesz velem?

Figyelt kérdés

Mielőtt habzó szájjal támadna valaki, szólok, hogy nem provokálok, teljesen komoly a kérdésem, és ehhez mérten várom a válaszokat.

Hiszek Istenben, de nem vagyok megkeresztelve, és ezt nem is erőltetném. Házasságon kívül élek nemi életet, több partnerem is volt már. Nem tartom fontosnak a házasságot. Az abortuszt nem bűnnek, inkább egy fájdalmas lehetőségnek tartom, hogy egy lány/nő élete ne menjen feltétlenül tönkre egy tévedés miatt. A nőről nem gondolom, hogy alacsonyabb rendű a férfinál, oldalborda ide, vagy oda. Egyetlen egyház sem érdekel.

Ismétlem, hiszek Istenben, igyekszem nem bántani az embereket, képes vagyok szeretni.

Az a kérdésem, ha semmin sem változtatok, bűnösként élem-e az életem?

2012. máj. 17. 13:10
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig mi emberek túlegyszerűsítjük Istent. Ez olyasmi, mintha kétdimenziós lények egy hengert akarnának megvizsgálni. Mi lehet az, ami egyik oldalról nézve mintha egy kör lenne, a másikról téglalap...? Túlegyszerűsítjük azzal, hogy ha hatalmasnak is, de mégiscsak emberszerűnek érezzük őt, aki dönt, parancsol, tilt és rendelkezik. Távol vagyok a teljes bizonyosságtól, de az a benyomásom, ilyen isten csak emberi teremtmény lehet. Azt gondolom, hogy amikor azt érzem, hogy egy nagy háló része vagyok, amiben minden mindennel közvetlen kapcsolatban áll, valahogy úgy, mint egy asztalterítő anyagában a szálak, akkor vagyok közel Istenhez. Legalábbis akkor közel érzem magam hozzá. Egyébként szoktam a Bibliát olvasni, és Jézus történeteit is nagyon szeretem, de úgy képzelem, hogy Isten talán nem kategorikus igazságokat akart közölni velünk, hanem illúziókat keltett a számunkra, mesékbe vont be minket, persze, igaz mesékbe, amiken keresztül tanultunk. Én pl zsidó vagyok, de biztos vagyok benne, hogy Isten számtalan néppel "elhitette" hogy ő a kiválasztott nép.
2012. máj. 24. 01:44
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, én a mondanivalód elejével teljesen egyet értek. Mi valóban "két dimenziós lények" vagyunk Istenhez képest, ezért irritál amikor néhányan habzó szájjal állítják, hogy ők tudják a tutit. Én keresztény vagyok és abban hiszek hogy Jézusban ismerhettük meg Istent a legjobban. De még az is csak "tükör által homályosan".....
2012. máj. 24. 09:42
 23/23 anonim ***** válasza:

Miért, mi különbség közted és köztem? Szinte semmi.

És ha hiszed ha nem mindenki bűnös.

Én mondhatom, hogy majdnem mindenben a hitem irányít, itt belül valami megmagyarázhatatlan, amit hitnek hívnak és azt is tudom biztosan hogy hit által igazulsz meg. Ennyi elég.

A cselekedeteid pedig jellemeznek. Éppen úgy, ahogy te is szeretsz, nem bántasz senkit, alázatos vagy. Ezek tanúságot tesznek arról, hogy Istenhez tartozol. Nem kell megkeresztelve sem lenned. Ahogy Jézus is mondta, a zsidó nem kívül zsidó, hanem a szívében zsidó. Te keresztelés nélkül is lehetsz Jézus követő.

Én sem vagyok nős és tényleg sok csalódás éri az embert. A mai világ ilyen, az igazi társat nehéz megtalálni, felnevelni egy gyereket másik szülő nélkül egy kudarc.

2012. jún. 7. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!