Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Bűnös vagyok? Mi lesz velem?

Bűnös vagyok? Mi lesz velem?

Figyelt kérdés

Mielőtt habzó szájjal támadna valaki, szólok, hogy nem provokálok, teljesen komoly a kérdésem, és ehhez mérten várom a válaszokat.

Hiszek Istenben, de nem vagyok megkeresztelve, és ezt nem is erőltetném. Házasságon kívül élek nemi életet, több partnerem is volt már. Nem tartom fontosnak a házasságot. Az abortuszt nem bűnnek, inkább egy fájdalmas lehetőségnek tartom, hogy egy lány/nő élete ne menjen feltétlenül tönkre egy tévedés miatt. A nőről nem gondolom, hogy alacsonyabb rendű a férfinál, oldalborda ide, vagy oda. Egyetlen egyház sem érdekel.

Ismétlem, hiszek Istenben, igyekszem nem bántani az embereket, képes vagyok szeretni.

Az a kérdésem, ha semmin sem változtatok, bűnösként élem-e az életem?

2012. máj. 17. 13:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
70%

Igen, ha semmin sem változtatsz, bűnösként éled le az életedet. Az nagyon szép és jó, hogy hiszel Istenben, de a hit cselekedetek nélkül (vagyis a parancsolatok betartása, hithű élet) nélkül vajmi keveset ér. Hogy miért: tegyük fel, hogy te megkérsz valakit, hogy ne hagyja a kutyáját a házad elé végezni a nagydolgát. Ő erre azt mondja: én téged nagyon szeretlek, de hagyom odacsinálni a kutyát. Ha ő eztán élete végéig minden nap továbbra is hagyja a házad elé piszkítani a kutyáját, akkor vajon ér valamit az, hogy szeret téged? Nem igazán.

A hitnek az a lényege, hogy az Úr akarata szerint cselekszünk. Aki ezt nem teszi, az hiába hisz.

2012. máj. 17. 13:16
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

"Az önelégült prédikátor megkérdezte:

- Szerinted mi a legsúlyosabb bűn a világon?

- Annak a személynek a bűne, aki másokat bűnösnek lát - válaszolta a Mester."

Anthony de Mello jezsuita atya (Abszurd egypercesek c. művéből)

Ezt a kérdést ne másoknak tedd fel.

2012. máj. 17. 13:18
 3/23 anonim ***** válasza:
79%

Erre azt tudom mondani, hogy nem rossz, mert már a hit egy szintjét elérted. Már örd9gi hit van benned.

Jakab 2,19 - Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek.

A hit Istenben senkit nem ment meg. Sem nem tesz szentté.

2012. máj. 17. 13:23
 4/23 anonim ***** válasza:
70%

"Az abortuszt nem bűnnek, inkább egy fájdalmas lehetőségnek tartom, hogy egy lány/nő élete ne menjen feltétlenül tönkre egy tévedés miatt."

Én nem vagyok vallásos, ergo a pokolban sem hiszek, de nagyon remélem te egyszer átéled majd azt, mi történek a piciny EMBERREL mikor az anyja az orvos segítségével meggyilkolja, te kretén!

2012. máj. 17. 13:40
 5/23 A kérdező kommentje:

Nem nyitok vitát az abortuszról, mert nem azért írtam ki a kérdést, te kretén, viszont köszönöm a válaszod. :)

Mi van, ha vállalom, hogy bűnös vagyok? Nem bántok senkit, meghúzom magam egész életemben, igyekszem jót tenni másokkal, de kicserélni nem akarom magam. Büntetést kapok?

2012. máj. 17. 13:48
 6/23 anonim ***** válasza:
47%

Igen, aki bűnös, az büntetést kap (kivéve ha megtér, és Istentől bűnbocsánatot kap, de akkor ugyebár már nem bűnös). A Bibliában elég jól le van írva, hogy kik nem mehetnek be Isten országába.

Gal 5:16-21

16

Mondom pedig, Lélek szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.

17

Mert a test a lélek ellen törekedik, a lélek pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, amiket akartok.

18

Ha azonban a Lélektől vezéreltettek, nem vagytok a törvény alatt.

19

A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.

20

Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések,

21

Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, amiképpen már ezelőtt is mondottam, hogy akik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

Ha szerinted ezek egyikébe is beleestél, akkor éppen ideje változtatni. Ne felejtsd el, Jézus szeret, és azt szeretné, hogy üdvözüljél.

2012. máj. 17. 14:41
 7/23 anonim ***** válasza:

Ha hiszel benne, miért nem kérdezed meg őt?

Mi miatt gondolod magad bűnösnek?

Én nagyon ellenzem és elítélem az abortuszt. Az gusztustalan, amikor valaki ebből rendszert csinál. De ez csak az én véleményem.

Te is tudod, hogy nincsenek hibátlan emberek és szinte mind bűnösök vagyunk valamiben.

Ne cselekdj olyan dolgokat, amikről tudod, hogy helytelenek és továbbra se bánts másokat.

A sex nem bűn, de az abortusz nem egy jó dolog. Sőt.

2012. máj. 17. 15:12
 8/23 anonim ***** válasza:
31%

Kedves Kérdező!

Ne törődj a válaszokkal. Teljesen úgy élsz, mint az emberek többsége. Ugye magad sem hiszed, hogy ezek miatt az úgynevezett bűneid miatt el leszel ítélve bárki által is? Ha hiszel istenben, hidd el, nem lesz semmi bajod. Örülj, hogy nem vetetted alá magad mindenféle hókuszpókuszoknak. Higgy istenben és ne rettegj tőle, mint a kommentelők. Én magam nem hiszek, de örülök, hogy vannak olyan emberek mint te, akik nem bigottan vallásosak, és hajlandóak reálisan gondolkodni.

2012. máj. 17. 15:33
 9/23 anonim ***** válasza:
76%

Mindannyian bűnösök vagyunk. A különbség az hogy van aki ezt tudja, és elfogadja Isten kegyelmét, van aki pedig mentegeti magát hogy "igyekszem jó lenni, tudok szeretni...." stb.

No és miért jó az, ha az ember önmagának is beismeri hogy bűnös? Mert akkor felébred benne a vágy a változásra, a tökéletesedésre.

Tehát:te nem vagy bűnösebb mint a vallásos emberek jó része, de vigyázz, mert ha önigazolásra pazarlod az energiádat és nem megújulásra, akkor bizony a bűneidben maradsz.

Én nem ítéllek el, bár néhány dologban nem értek veled egyet, de mindannyian szabadon alakíthatjuk az életünket. Viszont változás nélkül csak stagnálás van. Az igazi hit tűz, ami kiolvasztja belőled a bűnt. Adassék meg mindannyiunknak ez a fajta hit....

2012. máj. 17. 21:29
 10/23 anonim ***** válasza:
39%
ha meg nem térsz, pokolra jutsz
2012. máj. 18. 01:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!