Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mivel tudtok ellent mondani...

Mivel tudtok ellent mondani az állításnak, hogy a legtöbb ateista erkölcstelen, elveszett ember?

Figyelt kérdés

Reflektálnék a kiírt ( http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri.. mert nagyon tetszik a téma, és kifejezetten élvezem a kialakult, kulturált vitát.

Érdekelne, hogy mit mond az ateista a kérdés fordítottjára, ha felvetek még hozzá két adalékot:

- Ha nincs Isten, csak anyagi világ, mi határozza meg az erkölcsöt?

- Ha a keresztények fogalma szerint: a bűn nem mérhető a súlya alapján, csak az alapján, hogy elkövetted-e, akár a legkisebbet is. Aki pedig elkövette, az bűnös, és egyben elveszett is. Van olyan ateista, aki nem bűnös?

2012. máj. 8. 16:54
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nincs Isten, csak anyagi világ, mi határozza meg az erkölcsöt?"

Keresztény vallás nélkül is van erkölcs és társadalmi normák az összes kultúrában, szóval enyhén szólva túlértékeled a kereszténység hatását a társadalomra. Persze a szűklátókörűség az nagyon megy, például eddig fel sem tűnt, hogy a törvények a római jogra és görög etikára épülnek az egész világon? Egyiknek sincs köze a keresztény mámbódzsámbóhoz.

"Van olyan ateista, aki nem bűnös?"

A bűn melyik definíciója szerint?

2012. máj. 9. 19:55
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

"És miért jó, ha tovább adom a génem?

Akkor minek erkölcs? Az erősebb győz, vagyis mindenkit megdug.

Vagy a fizikailag gyenge emberek baromkodták ki a rendszert és butítják a népet, hogy nekik is lehessen dugni?"

Azt hiszem a 10. osztályban kellet volna erről részletesen tanulnod.

Miért jó továbbadni a géneket? Röviden semmiért, de az evolúció szabályai szerint az a faj lesz sikeres amelyik a legtöbbször teszi ezt. Alapvetően a gének rabszolgái, hordozói vagyunk, persze ránk, mint intelligens lényekre egyre kevésbé vonatkoznak ezek a szabályok, de még mindig hatnak ránk.

2012. máj. 9. 20:20
 23/34 anonim ***** válasza:
77%

"Akkor minek erkölcs? Az erősebb győz, vagyis mindenkit megdug."

Akkor minek az iskola, ha ellógod azt az órád, amelyen arról tanítanak, hogy poligámia valószínűsíti a hibás, recesszív, olykor letális gének találkozását, és fejlett élőlényeknél többek között ezért dívik a monogámia?

2012. máj. 9. 20:34
 24/34 anonim ***** válasza:
40%
Érdekes, hogy én emlékszem, hogy nem tanítottak ilyet. Talán mert mindig bent ültem :)
2012. máj. 9. 21:09
 25/34 anonim ***** válasza:
77%
A mutációk címszó alatt, feltéve ha tanítottak neked genetikát.
2012. máj. 9. 21:13
 26/34 anonim ***** válasza:
48%

Szomorú módon nekem kimaradt ez az életemből, teljesen.

Nem vitték túlzásba soha a biológiát.

De akkor sem látom, hogy miért kell intelligensnek lennem.

2012. máj. 9. 21:16
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel nincs is semmi gond, én pl. hülye vagyok a matematikai analízishez, de ha valamiről nem tudok, az nem bizonyítja annak a nemlétét, és ha tudni vélek valamit, ami nincs, az nem bizonyítja annak a létezését.
2012. máj. 9. 21:26
 28/34 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek veled!!!
2012. máj. 9. 21:44
 29/34 A kérdező kommentje:

"Szóval te nem az Isten által kinyilatkoztatott erkölcsi elveket használod, hanem egy általad (és a társadalom) által felülbírált, véleményed szerint súlyozott erkölcsöt. Isten nem sorolta be súlyosság szerint a tíz parancsolatot (vagy ha megtette és a sorrend számít, akkor vasárnap dolgozni nagyobb bűn mint embert ölni), de ha a keresztények ezt megteszik, akkor az erkölcsöt bizony nem Isten adja, hanem a társadalom."

Ha ismernéd a Bibliát, nem mondanál ilyen hülyeséget. A "szemet szemért, fogat fogért" elv nem mond semmit? A bűn akkor is bűn, ha kicsi, a lényegét tekintve. Egy kis cseppméreg is méreg. De a büntetését tekintve különbségek vannak.

2012. máj. 13. 09:02
 30/34 A kérdező kommentje:
Bocsánat, h ismét én nézek ki tudatlannak. De melyik is volt előbb: arómai jog, v a tízparancsolat?
2012. máj. 13. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!