Hívők, ezekre mi a válaszotok?
Leszögezném, nem akarok sértegetni senkit, nem akarok meggyőzni sem senkit. Több kérdésem is lenne leginkább a hívőkhöz.
Olyan válaszokat, hogy "Isten szabad akaratot adott" és "Isten próbára teszi az emberiséget" nem szeretnék látni, mert gumimondatok, bármire rá lehet őket húzni, csak hogy ne kelljen logikus választ adni.
1. Isten ugyebár saját gyermekeként szereti a teremtett világát és az embereket. Rendben. De akkor miért hagyja, hogy ártatlan, mit sem tudó gyermekeket gyilkoljanak meg? Mert oké, a felnőttek "megérdemlik" akik bűnnel élnek. Na de a gyerekek? Miért? Én ha valakit szeretek azt nem teszem ki olyan borzalmaknak, aminek Isten kitesz bennünket. Rendben, Ádám meg Éva átverte. Na de 2 ember miatt szívjanak az ártatlanok évezredekkel később is?
2. Isten a képmására teremtett minket. Hívő emberek hogy lehetnek ilyen beképzeltek?? :D Soha élő ember fia nem látta Istent, akkor miből gondolják? És ha Isten olyan tökéletes mint mondják, akkor Ádám és Éva, hogyan szegülhetett ellen neki? Hiszen akkor nekik is olyan tökéletesnek kellett volna lenni mint Istennek nem? Hogy is van ez akkor?
Előre is köszi a válaszokat, mert érdekel, hogy a hívők ezt mivel indokolják. (Ismétlem "gumimondatok" nem érdekelnek). :)
Elnézésért kérek az offért, de
a)
Isten teremtette az állatokat is; akkor Istenben az állatok jelleme is megvan nem?
b)
Ha Jézus megváltotta az emberiséget, akkor mégsem stimmel ez a gyerekkori kárhozat. Mert akkor már bűntelennek kéne az embernek lennie.
c) A Mennybe kerül-e az az afrikai gyerek, aki sosem hallott Istenről?
d) Mekkora a lélek? Mekkora a Menny? Van-e szerintetek az állatoknak lelke?
"De van aki gyermekén azért nem segít, mert a szülei vétkeztek? Ezért miért a gyerek issza meg a levét? Bocsánat de ezt nem tudom megérteni és elfogadni."
Tegyük fel hogy mondjuk a gyerek szülei isznak, drogoznak, démonimádással foglalkoznak és másokat kínoznak így egyenes úton vannak a kárhozat felé. Semmilyen szerencsétlenség vagy betegség nem tudná őket eltéríteni erről az útról, kivéve egyet, azt ha a saját gyereküket látják meghalni. Maga a gyerek mivel jóindulatú a mennyben nagyon örül annak hogy segíthetett a szenvedése és halála árán megmenteni a szüleit, és így mind a hárman üdvözülnek.
Ez például egy jó ok lehet arra hogy miért szükséges az hogy egy ártatlan gyereknek szenvednie kelljen. Persze ez nem jelenti azt hogy a felnőtteknek ne lenne kötelességük mindent megtenni hogy a gyerekeknek minél jobb dolguk legyen.
Mondom én hogy veszély ilyesmiken sokat rágódni....
Mert én is nagyon sokszor érzem úgy, hogy a halálom akár pozitív változást is hozhatna....
"Mert én is nagyon sokszor érzem úgy, hogy a halálom akár pozitív változást is hozhatna...."
Igen előfordulhat ilyesmi de ezt Istenre kell bízni. Ha az öngyilkosságra gondolsz attól nem jobb lesz hanem sokkal rosszabb mivel a pokol rosszabb mint bármilyen rossz helyzet itt a földön.
16/24: nem olyan mértékben ad terheket amit elbírunk majd ha neked is olyan lesz a karácsonyod, hogy a temetőbe viszed ki az ajándékokat akkor is ezt fogod mondani????
és nem segít kimászni!
24-es vagyok.
"16/24: nem olyan mértékben ad terheket amit elbírunk majd ha neked is olyan lesz a karácsonyod, hogy a temetőbe viszed ki az ajándékokat akkor is ezt fogod mondani????
és nem segít kimászni!"
Nagyon sajnálom hogy ilyen szörnyű karácsonyod volt.
1Kor 10,13 - Eddig emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Hűséges az Isten, erőtökön felül nem hagy megkísérteni, hanem a kísértéssel együtt a szabadulás lehetőségét is megadja, hogy kibírjátok.
Egy haláleset nagyon erős kísértést jelent, de ha Téged ilyen nagy megpróbáltatás ért akkor biztos hogy megkaptad hozzá az erőt is hogy ellenállj ennek és így meg volt a lehetőséged hogy ennek ellenére Isten mellett dönts. Tehát az hogy erőnkön felül nem ad terheket Isten az nem azt jelenti hogy nem lesznek nagyon nagy megpróbáltatások, hanem azt hogy senkit se fog a gonosz lélek olyan erővel kísérteni hogy annak ne tudna ellenállni.
Van egy ember akinek születése óta nincs keze és lába (youtube-on könnyű megkeresni), mégse panaszkodik Istenre, sőt, áldja Őt. Van egy koldus az utcánkban aki 3 évig aludt télen is az aluljáróban. Neki is hiányzik egy lába és egy ujja. Nem panaszkodik, szintén áldja Istent. Jézust pedig keresztre feszítették és mégis a kivégzőiért imádkozott.
Velem már egyszer megtörtént hogy úgy éreztem hogy Isten erőmön felül tesz próbára egy erős lelki szenvedés miatt. Évekig hátat fordítottam Istennek miután rájöttem hogy hiába imádkozom Isten nem segít. De aztán évekkel később Isten utánam nyúlt és adott először egy álmot aztán pedig amikor visszatértem hozzá a Szentlélek-keresztség után egy misztikus élményt. Azóta nem kételkedem benne hogy Istenre mindig számíthatok.
Akit elvesztettél karácsonykor az azóta már lehet hogy a mennyben van és egyáltalán nem bánja hogy nem kell itt a földön tovább küzdenie. Lehet hogy várja azt is hogy mikor találkoztok újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!