Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A bibliai újszövetség istene,...

A bibliai újszövetség istene, "Jézus Krisztus" a kereszten, egy halál-istenség? Ha életnek istene, miért van (még mindig) élettelen fára szegezve?

Figyelt kérdés

Tippek:

-Valójában nem támadt fel?

-Csak egy fiktív alak?

-Halálistennek szánták eredetileg is?

-Az eredeti Jézust így akarják átokká tenni a Biblia írói?

-Így szív életerőt a hívekből?

2012. ápr. 1. 00:09
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
43%

Vidiripi

S az evangélium írók mikor és hol találkoztak a sámánokkal?

2012. ápr. 3. 10:09
 22/34 zoe.01 válasza:
100%

Nincs a kereszten, ezt csak a katolikus vallás feszületein látod. Levették,eltemették és feltámadt.

Nem halálistennek szánták, áldozat volt az emberi életekért.És nem "szánták",mert megbeszélte az Atyával... Mondjuk olvass bele az evangéliumba.

Nos szerintem nem szív , hanem ad életerőt,már nem a lógós feszületek,hanem a tudat hogy valaki szenvedett helyettem, puszta szeretetből.

Az eredeti Jézus meghalni jött el, és nem a Biblia írói tették átokká, hanem ő vállalta.

2012. ápr. 5. 20:16
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

tigris95

Kedves kérdező, egy kicsit furcsa teóriákat írtál, azért megpróbálok választ adni rájuk, mondjuk úgy, tiszta vizet önteni a pohárba.

"Ha (igaz a dogma) és egy ember valóban feltámadt, akkor a többi is képes erre (vallásos hókuszpókuszok nélkül is)."

Jézust az Atya támasztotta fel, az egy élő Isten, nem magától tette ezt Jézus. Hogy is nézett volna ki, hogy "hmm, már három napja halott vagyok, ideje feltámadni". Ez nem így ment. Olvass, és utána kérdezz.

"Egyébként a régi sámánbeavatást nyúlták le és alakították át (érdekeiknek megfelelően) a "szentírók" (=papok)"

Már megbocsáss, de ha ránézel a térképre, elég, ha észreveszed, hogy Odin Észak-Európa istenei közé tartozott, ugye elég, ha csak a vikingek eszedbe jutnak, Jézus meg jóval ezen vallások bárminemű terjedése előtt élt kb. 1000 évvel, méghozzá Egyiptom mellett, ami azért egy kicsit távol van Észak-Európától mind térben, mind időben.

"Jézust alapból és véglegesen szegezték fel élettelen fára."

A sajnálatos dolog, hogy a legtöbben azon filóznak, hogy Jézus hogyan is halt meg. Nem az a lényeg, teljesen mindegy, hogy kereszten, vagy oszlopon, még ha máshol is tette volna, mert a lényeg az, hogy meghalt a vétkeinkért, és nem az, hogy most fán, vagy nem fán.

"A magyar sámán 3 nap múlva "támad fel" (talán innen nyúlták a dolgot)."

Szóval a zsidók, akik az egy Istenben hittek, felvándoroltak az Urál hegyek környékébe Izraelből, hogy összenyúlják Jézus történetét, főleg úgy, hogy a magyarok nagyjából Kr.u.1000 évvel értek a Kárpát-Medencébe. Hát akkor elég kitartóak voltak, és ezek szerint képzelőerejük sem volt, ha ilyeneket tettek volna meg.

És most vissza az eredeti kérdésre.

"-Valójában nem támadt fel?"

Dehogynem! Ha nem támadt volna fel, az apostolok tudták volna, hogy Ő nem Isten fia, és nem is követték volna, főleg nem úgy, amit egy előző válaszoló írt, amit már vidiripi is kitárgyalt: "Szimplán keresni kellett valakit, aki kicsit is hasonlított rá, mindkettőt összeverni és kész."

Persze, és majd az apostolok, ezt tudván terjesztik a hamis igét, és halnak érte mártír halált. Akkor eléggé be akarták bizonyítani az igazukat, amikor tudták, hogy ha Jézus hamis messiás, nincs igaza. Sőt, ha nem hal meg a bűneinkért, akkor mi értelme lett volna Isten felől őt leküldeni? Az apostolok ezt tudták, nem voltak hülyék, főleg nem hazugok!

"-Csak egy fiktív alak?"

Nem hinném, főleg nem, hogy a dárdás jelenetnek meg kellett történnie, mert ugye anélkül nem tudhatták, hogy "mi folyik ki honnan" egy feszített állapotban, holott Jézus mellett a két rablónak a csontjait összetörték, de Jézussal ugyanaz nem történt meg, sőt, pedig a csonttörés szokás volt. De vele az történt, amit megjósoltak, és Pilátus létezésére mára már rendíthetetlen bizonyítékok állnak rendelkezésünkre.

"-Halálistennek szánták eredetileg is?"

Na itt...Nagyon gyorsan álljunk meg! De nagyon gyorsan! Ha olvastad/olvasod a Bibliát, akkor miért állítasz ilyen badarságot? Ha meg nem, akkor ne szítsd a tüzet ilyen alaptalanságokkal.

"-Az eredeti Jézust így akarják átokká tenni a Biblia írói?"

Felettébb helytelen tipp. Az Újszövetség írói az apostolok voltak, így gondolom már nem is kell többet mondanom.

Az utolsó meg, hogy életerőt szív, hát... Na de nem sértegetni akarlak, de ez a kérdés nagyon nem jó indulattal jött le, főleg nem úgy, amit írtál.

Üdv!

2012. ápr. 5. 20:51
 24/34 A kérdező kommentje:

„Nem halálistennek szánták, áldozat volt az emberi életekért.És nem "szánták",mert megbeszélte az Atyával..“

-ez a régi primitív kultusz (váltsd meg az életet élettel = ölj, mert életet kaptál... egy részét vissza kell adnod = ölj . „a ti atyátok a sátán. embergyilkos volt kezdettől fogva. nem állt meg az igazságban... ha valami van nála, lopta azt.)

„ a tudat hogy valaki szenvedett helyettem“

-ilyen nincs. senki sem szenvedhet helyetted. ha a fogad fáj, azt sem veheti át tőled senki. próbáld átadni „Jézusnak“, sikerül-e a gyakorlatban?

„Az eredeti Jézus meghalni jött el, és nem a Biblia írói tették átokká, hanem ő vállalta.“

-na ja. „másokat adok helyetted“ „odaadom Szebát és a többiekket helyetted. (mert szeretlek)

„Jézust az Atya támasztotta fel,“

-na ja. ha egylényegű az Atyával, halált nem láthatott, nem ismerhetett. megint csak hamis a tanítás. ha halált láthatott, ismerhetett, akkor nem lehet egylényegű az (omnipotens és egyben impotens) Atyával.

„ a lényeg az, hogy meghalt a vétkeinkért“

-mondom én, hogy halálkultusz lesz ez. :-)

„ ha nem hal meg a bűneinkért, akkor mi értelme lett volna Isten felől őt leküldeni? „

-gyönyörű tanítás. Jézus életének értelme a halála. mondom én, hogy halálkultusz ez.

Istent kísértő kultusz. (?) botránkozás, botrány. szükséges, hogy botránkozások essenek, de pontosan Jézus Krisztus által esnek a botrányok? a botránynak köve lett a szegletnek kövévé? milyen kultusz ez?

„"-Csak egy fiktív alak?"

Nem hinném, főleg nem, hogy a dárdás jelenetnek meg kellett történnie,“

-ez megint Odin-ból van nyúlva... csak utána kell olvasni..

„ Az Újszövetség írói az apostolok voltak“

-az újszövetséget írástudatlanok írták volna? az egész „újszövetségi csapatból“ kizárólag a zsidók voltak képesek írni-olvasni: Júdás és Saul. Péter szerintem a saját nevét is képtelen volt leírni. János az egy átemelt alak, aki valójában az újszövetséget író papi csoport (fedőneve).

nem véletlenül a Jánosnak tulajdonított evangéliumban vannak a tulajdonjogilag lényeges szövegek (a zsidóktól elvétetik a kinyilatkoztatás és az aktuális hatalomgyakorló csoportnak adatik át; a zsidók elvettetnek isten színe elől stb.)

később a kereszténységben dominánssá váló zsidó papok finomítottak az „eredeti keresztény“ értelmen és a saját javukra értelmezték (szerkesztették, írták át) a „szent szövegeket“, így LÉNYEGÜLT ÁT Jézus Messiássá (=Messiás Jahve). ma már ezt az értelmet tanítják a keresztény tömegeknek.

nem is értelmet, inkább hitet.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy érdemes lenne azon az értelmezésen is elgondolkodni, hogy ez a „Jézus, Jézus Krisztus“

-nem más, mint a Kísértő, aki azért jött, hogy elrabolja a szíveket Istentől. (?!)

-szerintem az „Atya“ „Fiú“ „Szent Szellem“/“Szent Lélek“ :ezek mind csak fikciók, melyek arra vannak, hogy az ember szívét elrabolják (elfordítsák) Istentől.

(álságos megfogalmazások ?)

Miért „Jézust“ ? „Jézus krisztust“? „Atyát“? „Fiút“? „Szent Szellemet“? stb. kell imádni?

MIÉRT NEM ISTENT KELL IMÁDNI? MIÉRT NEM ISTENBEN KELL HINNI? MIÉRT NEM ISTEN (értelmi, szívbéli stb.) MEGISMERÉSÉRE KELL TÖREKEDNI?

MIRE JÓK EZEK AZ ÁLLANDÓAN VÁLTOZÓ FIKCIÓK (=KÉPEK, BÁLVÁNYOK)?

MINEK EZEKET A SZENTESÍTETT FANTOMOKAT HINNI, IMÁDNI?

AZT MONDOM: HA „JÉZUS KRISZTUS“ = ISTEN. BIZONYÍTSA BE ÉS VÉDJE MEG MAGÁT!

HA CSAK EGY OSTOBA FANTOM, JOGOSAN SZIDOM!

LÁSSUK MIRE KÉPES EZ A „HÍRES ISTENPÓTLÉK“?

MIÉRT ÉRITEK BE GUMICSONTTAL?

2012. ápr. 6. 17:19
 25/34 anonim ***** válasza:

tigris95

Hát most aztán jól belelendültél a hamis kiforgatásokba.

"(váltsd meg az életet élettel = ölj, mert életet kaptál..."

És ezeket pontosan hol is tanítja a Biblia? Mert tudtommal az ellentéte van leírva a Szentírásban.

"egy részét vissza kell adnod = ölj ."

Ilyet sem tanít, hülyeségeket ne beszélj.

Jézus azért jött le, hogy helyettünk haljon meg, de nem a halálát kell imádni és tisztelni, hanem Őt, amiért képes volt ilyet cselekedni. Meg egyébként is, az, hogy a katolikusok Őt úgy ábrázolják, hogy keresztre van feszítve, nem azt jelenti, hogy egyáltalán ilyeneket készíteni kellene:"Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle (kép)mást, ami fent az egekben, vagy lent a földön, vagy a víz alatt vannak...". Az, hogy a katolikusok ilyet csinálnak nem jelenti, hogy a kereszténység is ilyet tanít, de amúgy meg a katolikusok sem a halált ábrázolják vele, hanem Jézus szenvedését értünk, ők sem azt ábrázolják, hogy ott a halál, tiszteljük, hanem azt, hogy Jézus szenvedett helyettünk.

"-ilyen nincs. senki sem szenvedhet helyetted. ha a fogad fáj, azt sem veheti át tőled senki. próbáld átadni „Jézusnak“, sikerül-e a gyakorlatban?"

Hát figyelj, a fogfájás fizikai, a bűn pedig szellemi. Az, hogy valakinek fáj a foga, ki lehet mutatni. Azt viszont milyen műszerrel mutatod ki, hogy valaki bűnös, vagy paráználkodott, vagy nem hisz Istenben? Az ilyen bűnök belső dolgok, nem fizikaiak, mint a fogfájás. Pont úgy, ahogyan a lelked megnyugszik Istenben, aki nem fizikai, úgy adhatod át a bűneidet Jézusnak, aki magára vállalta. Persze ha szerinted a bűn valami fizikai jelenség, vagy kémiai reakció, akkor előbb tanulj, aztán kérdezz.

"-na ja. ha egylényegű az Atyával, halált nem láthatott, nem ismerhetett. megint csak hamis a tanítás. ha halált láthatott, ismerhetett, akkor nem lehet egylényegű az (omnipotens és egyben impotens) Atyával."

Na ja. Na ja. Mi ez a sok na ja? Ki mondta, hogy Jézus és az Atya egy? A Szentháromság egy tévtanítás, Jézus Isten Fia, nem pedig egyenrangú társa vagy barátja. Jézus sem tudta volna megcselekedni a csodákat, ha Isten, az Atya nem hatalmazza Őt fel ezekkel, meg ugye akkor Jézus kihez imádkozott volna, ha egyenrangú, mint az "apja"? Mint már mondottam, a Szentháromság egy tévtan, Isten mindenki felett áll, még Jézus felett is.

"gyönyörű tanítás. Jézus életének értelme a halála. mondom én, hogy halálkultusz ez."

Bocsesz, ne feledjük el a tanításait, amivel kiegészítette és betöltötte a törvényt. A halála értünk csak egy mellékes, de fontos dolog volt. A lényeg a halálán kívül az, hogy megtartsuk amit tanított, mert Ő sem azt mondta, hogy imádjátok, féljétek, vagy tiszteljétek a halálom, inkább azt mondta, hogy szeressük egymást, hogy tartsuk meg a parancsolatait, a haláláról is legtöbbször csak annyit mondott: "Mert ennek így kell lennie". Ugyanakkor a Biblia leírja, hogy "az igazságosok öröklik a Földet, és lakoznak rajta mindörökké". Akkor most milyen halálkultusz lép itt fel?

"Istent kísértő kultusz. (?) botránkozás, botrány. szükséges, hogy botránkozások essenek, de pontosan Jézus Krisztus által esnek a botrányok? a botránynak köve lett a szegletnek kövévé? milyen kultusz ez?"

Kérlek fejtsd ki érthetőbben, mert ez így nagyon nem frankó. Meg ha hülye hazugságokat állítasz, és megcáfolod, azzal nem jutsz előbbre, csak a saját hülyeségedre találsz egy megint csak hamis magyarázatot, amikor azt sem tudod, hogy a Biblia bú vagy bá.

"ez megint Odin-ból van nyúlva... csak utána kell olvasni.."

Úrramm, Atyám! Te gyerek! Hát már hogyan nyúlták volna le, amikor a skandináv mitológiai vallás Észak-Európában volt? A zsidók Egyiptom mellett, Izraelben telepedtek le, és messze nem volt közük még Dél-Európához sem. De ha mégis ilyen f*szántosak, akkor már miért nem a kész és teljes Egyiptomi mitológiából nyúlták le az elemeit? Vagy a Ba'ál kultuszból, vagy eseleg az ókori görög és római vallásból? Mit kerestek azok odafent Északon? Főleg mit kerestek odafent Kr.előtt?

"az újszövetséget írástudatlanok írták volna?"

Ez honnan szedted? A négy Evangélium írója négy apostol volt, Kr.u. 41-ben írta meg Máté az elsőt, így ekkor még javában élhetett, és miért lett volna írástudatlan? Vagy te is magzati korban tanultál írni, olvasni? Esetleg Márk nem tanulhatott meg, vagy mi?

"az egész „újszövetségi csapatból“ kizárólag a zsidók voltak képesek írni-olvasni: Júdás és Saul."

Már nem azért, de mindegyikük zsidó volt.

"Péter szerintem a saját nevét is képtelen volt leírni."

Ott a kulcsszó, SZERINTED. Ja meg te aztán biztosan ismerted.

"János az egy átemelt alak, aki valójában az újszövetséget író papi csoport (fedőneve)."

Hogy is ne. A zsidó papok feszítették meg Jézust, miért írták volna meg az evangéliumát, és miért írtak volna jelenésekről? Ez gyakorlatilag ellent mondott volna a saját zsidó vallásuknak, de még a kereszténynek is, sőt, ilyen hülyeséget sem állít senki, hogy egy papi csoport felvett egy János nevű fedőnevet, hát komolyan, ott megállt az ész?

"nem véletlenül a Jánosnak tulajdonított evangéliumban vannak a tulajdonjogilag lényeges szövegek (a zsidóktól elvétetik a kinyilatkoztatás és az aktuális hatalomgyakorló csoportnak adatik át; a zsidók elvettetnek isten színe elől stb.)"

Persze, és ezt maguk a zsidók írták? Ellent mondasz saját magadnak.

"később a kereszténységben dominánssá váló zsidó papok finomítottak az „eredeti keresztény“ értelmen és a saját javukra értelmezték (szerkesztették, írták át) a „szent szövegeket“, így LÉNYEGÜLT ÁT Jézus Messiássá (=Messiás Jahve). ma már ezt az értelmet tanítják a keresztény tömegeknek."

Hát öcsém, te tényleg nem vagy százas. A zsidók csak azért átalakították volna a SAJÁT történetüket, mert szerepelni akartak? Vagy ezt hogy gondoltad? A Messiás meg felkentet jelent, nem Jahve-t. Az első Evangélium, Máté Evangéliuma Kr.u.41-ben , a többi meg 60-65, 56-58-ban íródott, ezek az eredeti szövegek dátumai, mit javítottak volna ki a zsidók? Főleg nem úgy, hogy a Biblia egy kicseszett helyen sem említi, hogy valamelyik népnek, hatalomnak, egyháznak, vagy bárminek hódolnunk vagy alázkodnunk kellene Istenen kívül, szóval elég nehezen használhatták volna fel ilyesmire. Meg nem tudom, hogy milyen szektához tartozol, ha neked ilyesmit tanítanak, de hogy ilyet is csak te állítasz, az biztos.

"-nem más, mint a Kísértő, aki azért jött, hogy elrabolja a szíveket Istentől. (?!)"

Hát ezt nem tudom, hogy honnan szedted, ha magadtól állítasz hülye elméleteket, akkor ne csodálkozz, ha ki leszel osztva.

"ezek mind csak fikciók, melyek arra vannak, hogy az ember szívét elrabolják (elfordítsák) Istentől.

(álságos megfogalmazások ?)"

Hmm? Tehát a Bibliai Jézus elfordít minket Istentől...Hmm...Milyen furcsa, hogy Ő nem ezt tanította. Az Atya meg hogyan fordít el saját magától? Hmm? Ahogy elnézem, neked még az ésszerű gondolkodási képességed sincs használva.

"MIÉRT NEM ISTENT KELL IMÁDNI? MIÉRT NEM ISTENBEN KELL HINNI? MIÉRT NEM ISTEN (értelmi, szívbéli stb.) MEGISMERÉSÉRE KELL TÖREKEDNI?

MIRE JÓK EZEK AZ ÁLLANDÓAN VÁLTOZÓ FIKCIÓK (=KÉPEK, BÁLVÁNYOK)?

MINEK EZEKET A SZENTESÍTETT FANTOMOKAT HINNI, IMÁDNI?"

Héló! Ki mondta, hogy ezeket tesszük?

"AZT MONDOM: HA „JÉZUS KRISZTUS“ = ISTEN. BIZONYÍTSA BE ÉS VÉDJE MEG MAGÁT!"

Ugyanezt kiabálták a zsidó papok is neki, mégis Krisztusnak volt igaza. A Bibliában mindent kinyilatkoztatott, nem kell idejönnie, hogy bizonyítson.

"LÁSSUK MIRE KÉPES EZ A „HÍRES ISTENPÓTLÉK“?

MIÉRT ÉRITEK BE GUMICSONTTAL?"

Először a Bibliát kéne olvasni, én sem kezdek el okoskodni valamiről, amit nem ismerek, de ahogy elnézem, ez sajnos sokaknak szokása. Ha majd elolvastad az Ó és Újszövetséget, vagy tanulsz valamit a Bibliáról, akkor majd gyere vissza a kritikáiddal, addig meg fölösleges, mert ha nem tudod, hogy mit tanít a Biblia, akkor ne is kritizáld.

Üdv.

2012. ápr. 7. 11:14
 26/34 anonim ***** válasza:
81%

Az a helyzet, hogy az, hogy te mit mondasz a tényeken nem változtat.

Isten volt, van és lesz. Jézus, Isten fia meghalt, de feltámadott és ÉL!!

Ma is, most is...

2012. ápr. 7. 23:04
 27/34 anonim ***** válasza:
77%

: )))

Jézus Krisztus nem istene semminek. Őt elküldte az Igaz, Egy.

2012. ápr. 8. 10:34
 28/34 anonim ***** válasza:
77%

tigris95

Ezt neked halálkultusz: „Én vagyok a feltámadás és az élet.” (János 11,25)

2012. ápr. 8. 15:25
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kísérteties hasonlóságok! Olvassátok csak:

"Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt. SENKI SEM VESZI AZT EL ÉNTŐLEM, HANEM ÉN TESZEM LE AZT MAGAMTÓL. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól. Újra hasonlás lőn a zsidók között e beszédek miatt. És sokan mondják vala közülük: Ördög van benne és bolondozik, mit hallgattok reá? Mások mondának: Ezek nem ördöngősnek beszédei. Vajon az ördög megnyithatja-é a vakok szemeit?" (Jn 10,17-21)

"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem: És én ÖRÖK ÉLETET ADOK NÉKIK; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből. Az én Atyám, a ki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből. ÉN ÉS AZ ATYA EGY VAGYUNK. Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt. Felele nékik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért köveztek meg engem? Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat. Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok? Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható), arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: AZ ISTEN FIA VAGYOK?!" (Jn 10,27-36)

"Akkor megfeszítének vele együtt két latrot, egyiket jobbkéz felől, és a másikat balkéz felől. Az arramenők pedig szidalmazzák vala őt, fejüket hajtogatván. És ezt mondván: Te, ki lerontod a templomot és harmadnapra fölépíted, szabadítsd meg magadat; HA ISTEN FIA VAGY SZÁLLJ LE A KERESZTRŐL! Hasonlóképen a főpapok is csúfolódván az írástudókkal és a vénekkel egyetemben, ezt mondják vala: Másokat megtartott, magát nem tudja megtartani. Ha Izráel királya, szálljon le most a keresztről, és majd hiszünk néki. Bízott az Istenben; mentse meg most őt, ha akarja; mert azt mondta: Isten Fia vagyok. A kiket vele együtt feszítének meg, a latrok is ugyanazt hányják vala szemére." (Mt 27,38-44)

"Monda néki Jézus: ÉN VAGYOK A FELTÁMADÁS ÉS AZ ÉLET: a ki hisz én bennem, HA MEGHAL IS ÉL; És a ki csak él és hisz én bennem, SOHA MEG NEM HAL. Hiszed-é ezt? Monda néki: Igen Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Istennek Fia, a ki e világra jövendő vala." (Jn 11,25-27)

"Nem is, hogy sokszor adja magát áldozatul, mint a hogy a főpap évenként bemegy a szentélybe idegen vérrel; Mert különben sokszor kellett volna szenvednie a világ teremtetése óta; így pedig csak egyszer jelent meg az időknek végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt.

És miképen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet: Azonképen Krisztus is EGYSZER MEGÁLDOZTATVÁN SOKAK BŰNEINEK ELTÖRLÉSE VÉGETT, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, a kik őt várják idvességökre." (Zsid 9,25-28)

A következőket Ésaiás próféta Jézus születése előtt kb. 700 évvel írta le:

"Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg? Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kívánatos! Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! Mint aki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele. Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől! És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, BÉKESSÉGÜNKNEK BÜNTETÉSE RAJTA VAN, és az ő sebeivel gyógyulánk meg. Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.

Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg! A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?! És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában." (Ésa 53,1-9)

És végül: "És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a HALÁL NEM LESZ TÖBBÉ; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak... Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak ADOK AZ ÉLET VIZÉNEK FORRÁSÁBÓL ingyen. A ki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem..."(Jel 21,4.6-7)

"A POKOL PEDIG ÉS A HALÁL VETTETÉNEK A TŰZNEK TAVÁBA." (Jel 20,14)

Utószó: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket." (Mt 11,28)

No comment...

(Bibliai idézetek Károli Gáspár fordítása szerint.)

2012. ápr. 10. 01:11
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
„Én vagyok a feltámadás és az élet.” (János 11,25) !!!! :D
2012. ápr. 10. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!