A bibliai újszövetség istene, "Jézus Krisztus" a kereszten, egy halál-istenség? Ha életnek istene, miért van (még mindig) élettelen fára szegezve?
Tippek:
-Valójában nem támadt fel?
-Csak egy fiktív alak?
-Halálistennek szánták eredetileg is?
-Az eredeti Jézust így akarják átokká tenni a Biblia írói?
-Így szív életerőt a hívekből?
Veled mi van ember?? :D
Amúgy teljesen egyetértek az előttem szólóval: Egyház, vallás, szentírás három teljesen különböző dolog.Csak rajtad áll hogyan értelemezed.
Összeesküvés-elmélet:
Jézust miután leveszik a keresztről mirhával és aloe verával kenik be, ez benne van a bibliában. Mirha gyulladáscsökkentő, aloe sebgyógyító. Ha Jézus tényleg meghal a kereszten miért kenik be ezekkel az anyagokkal??
Ez csak egy kis játék abból a rengeteg ellentmondásból amit a Biblia tartalmaz.
Vidiripi
Diavolino44!
Van egy kevés ismereted. De sportnyelven fogalmazva csak részeredményeid vannak. Sajnos ez a baj az ellentmondásokkal nincsenek alaposan megvizsgálva.
János 19:34 hanem az egyik katona lándzsával átszúrta az oldalát, amelyből azonnal vér és víz jött ki.
Vajon tudod e hogy miért jött ki vér és víz a lándzsával átszúrt testből?
Halál-istenség?!
Figyu, a kereszténység szerint (próbálok objektív lenni) Jézus eltörölte a bűneinket azzal, hogy szenvedett és meghalt. Azért ábrázolják mindig kereszten, mert ez volt a megváltás, a keresztény hit alapja, Isten szeretetének bizonyítéka, stb. Azt már bebizonyították hogy nem fiktív alak. Azt hogy feltámadt-e, mindenki döntse el, hisz vagy nem hisz. Nem szív életerőt a hívekből egyetlen isten sem szívja el a hívei erejét. Arról, hogy halálisten-e, csak egy éneket tudok idézni:
"Meghalván az Élet a Halálon úr lett."
Magyarul azzal, hogy meghalt, legyőzte azt a halált, amit a bűnök jelentettek az emberek lelkére.
Őszintén fogalmam sincs, :D
De mint írtam ez egy játék ki mit lát bele, biztos neked is van egy variációd.. ami nem feltétlen igaz!
Vidiripi
Variáció? Jézusom rosszabb a helyzet mint hittem. :(
Ez nem variáció hanem tudományos tény.
A halál után a vérszérum és a vérrögök szétválnak. Orvosi tény tudományosan bebizonyítva. Szerinted tudták ezt az ókorban élő emberek? Oké hogy hívő vagyok de azért gondolkodjunk reálisan s vizsgáljuk meg alaposan a dolgokat. Legalább is én igyekszem ezt tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!