Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, mi változna az életetek...

Hívők, mi változna az életetekben, ha kiderülne, hogy nincs Isten és a Biblia is csak "mese"?

Figyelt kérdés

Ezt amolyan gondolatkísérletnek szánom.

Ezért nem érdekelnek azok a válaszok, hogy de ilyen nem fog kiderülni, meg hasonlók. Nem akarok senkibe belekötni és nem akarok senkit arról győzködni, hogy nincs Isten.

Csak és kizárólag az érdekel, hogy ha minden kétséget kizáróan bizonyítani lehetne, hogy nem létezik semmilyen isten, akkor mihez kezdenének a hívő emberek. És nem csak a keresztények véleményére vagyok kíváncsi, bár a kérdést így sikerült feltennem, hanem minden egyéb vallást gyakorlóéra is.

Hogyan reagálnátok rá, ha kiderülne, hogy amiben hittetek az nem létezik, nem igaz? Mit éreznétek, mit kezdenétek a ténnyel? Mi változna a mindennapjaitokban?

És kérem szépen, hogy ne válaszoljanak azok, akik képtelenek magukat ebbe a helyzetbe képzelni!

2012. márc. 22. 11:58
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
40%

bocs hogy nem adtam választ a kérdésedre, egyrészt azért mert számomra az hogy Isten létezik az annyira biztos ahogy te létezel. Övele is beszélek meglehetősen nem igy irásban és ö válaszol.

Most ha vki megkérdezne tőllem hogy milenne ha kiderulne hogy az aki a kérdést feltette( te kérdező) nem is létezik akkor mi lenne , hát pl. egy ilyen kérdésre nem tudnék mit mondani mert tudom hogy ez nem derulhet ki. ű

másképp fogalmazva azt nem lehetne bebizonyitani hogy a biblia hamis és hogy Isten nem létezik. ez lehetetlen.

2012. márc. 24. 14:36
 52/68 anonim ***** válasza:
85%
ugyanígy élném az életemet, csak tovább filózgatnék az értelmén :P :D Bár ha kiderül hogy nincs Isten, akkor valószínű, kiderül az is, hogy mi az ami van helyette :)))
2012. márc. 24. 16:16
 53/68 anonim ***** válasza:
66%
az előző vagyok, a biblia nekem eleve mese, tanítási célzattal..És nem a keresztény megírt istenben hiszek, hanem a mindent átölelő energiában, ami ha kiderül, hogy nincs, akkor mi se létezünk :D
2012. márc. 24. 16:17
 54/68 anonim ***** válasza:
76%
Én abban hiszek, hogy az élet forrása, a teremtő erő = Isten.Nem az én dolgom, hogy bizonyítgassam Isten létezését vagy annak ellenkezőjét, lévén ez meghaladja és szétfeszíti a tudomány kereteit, tehát tudományos bizonyítékot nem fogsz erre kapni.Én csupán arra utaltam, hogy aki nem egy tíz éves gyerek szintjén képzeli el Istent, az Istent minden élet forrásaként definiálja, ezért nem látja értelmét a kérdésnek. Most akkor mire akarsz bizonyítékot?
2012. márc. 24. 18:52
 55/68 anonim ***** válasza:
Utolsó, te a #47 -es válaszoló vagy, igaz?
2012. márc. 24. 19:48
 56/68 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon rossz lenne. Nagy ürességet éreznék. De 19 évig éltem anélkül, hogy hittem volna benne, tehát valószínűleg túlélném a dolgot.
2012. márc. 25. 21:24
 57/68 A kérdező kommentje:
Megint csak köszönöm az újabb válaszokat, amiknél figyelembe vettétek a kérdésem. Különösen neked, #45. :)
2012. márc. 25. 23:17
 58/68 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Előre figyelmeztetek mindenkit aki olvassa,hogy ateista vagyok,kinek nem inge,ne vegye magára.

A magam részéről ha kiderülne,hogy nincs Isten,akkor csak 100%-osan beigazolódna az,amiben soha életemben nem hittem.Revansot lehetne venni a Katolikus Egyházon a rengeteg bűnéért,amit az állítólagos boszorkányok,tudósok,hitetlenek,és megrontott gyermekek ellen tettek.Mert így a valóságban érinthetetlenek,kéregetnek ugyan bocsánatot a nyilvánosság előtt,de ezt szerintem ők maguk sem gondolják komolyan.Az egyetlen pápa akinek hittem ez ügyben,az II.János Pál volt.Nem divatból vagyok ateista,hanem meggyőződésből.Sosem ebben kerestem az életem értelmét,hogy vajon létezik-e Isten,hanem a családomban,és a hobbimban.Csak a lelkiismeretem vezérel,amit szerencsére édesanyám jól gondozott.

A kérdésed nem volt értelmetlen,látszik,hogy őszinte érdeklődésből tetted fel.Remélem sikerült értelmes válasszal szolgálnom.25/N

2012. márc. 26. 14:11
 59/68 anonim ***** válasza:
100%

Bár nehezemre esik ezt elképzelni, de...

Gondolatkísérletileg! :)

"1Kor 15:14 Ha pedig Krisztus fel nem támadott, akkor hiábavaló a mi prédikálásunk, de hiábavaló a ti hitetek is."

"1Kor 15:19 Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk."

Pont azt érezném, amit Pál apostol megfogalmazott: az egész életem hiábavaló, az is volt kezdettől fogva, és én pedig minden embernél nyomorultabb vagyok.

2012. márc. 28. 19:20
 60/68 anonim ***** válasza:
semmit.
2012. márc. 29. 13:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!