Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, mi változna az életetek...

Hívők, mi változna az életetekben, ha kiderülne, hogy nincs Isten és a Biblia is csak "mese"?

Figyelt kérdés

Ezt amolyan gondolatkísérletnek szánom.

Ezért nem érdekelnek azok a válaszok, hogy de ilyen nem fog kiderülni, meg hasonlók. Nem akarok senkibe belekötni és nem akarok senkit arról győzködni, hogy nincs Isten.

Csak és kizárólag az érdekel, hogy ha minden kétséget kizáróan bizonyítani lehetne, hogy nem létezik semmilyen isten, akkor mihez kezdenének a hívő emberek. És nem csak a keresztények véleményére vagyok kíváncsi, bár a kérdést így sikerült feltennem, hanem minden egyéb vallást gyakorlóéra is.

Hogyan reagálnátok rá, ha kiderülne, hogy amiben hittetek az nem létezik, nem igaz? Mit éreznétek, mit kezdenétek a ténnyel? Mi változna a mindennapjaitokban?

És kérem szépen, hogy ne válaszoljanak azok, akik képtelenek magukat ebbe a helyzetbe képzelni!

2012. márc. 22. 11:58
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
43%
Ismerem, és? Nem vagyok keresztény, számomra ő csak egy idealista próféta, továbbá az egyetlen ténylegesen jó dolog a keresztény vallásban.
2012. márc. 22. 16:17
 12/68 anonim ***** válasza:
67%
13:13, Andizsuzsi és Péter megmondták a tutit. 15:09-cel nem értek egyet. Attól, hogy ő ilyennek érzi az életét, nem jelenti azt, hogy más is. (még ha a népesség kicsi százaléka is) Létezik a teljes boldogság. Én a magam részéről nem a "templomba járós hívő" vagyok, a vallást inkább filozófiaként élem meg, többet is követendőnek tartok. Szerintem a Biblia így is egy allegórikus mese. (nem pejoratív értelmében) Isten pedig úgymond relatív. Mi Isten? Univerzum, Sors, szakállas bácsi, lényünk legpozitívabb eleme, a teremtő szikra, fizikailag leírható állandó? A fanatikusok számára szerintem az alábbiak lennének jellemzőek: kapaszkodási forrásuk megszűnéseképp menekülés az öngyilkosságba, néhányan lázadoznának, a többség pedig nem hinné el. Mivel én nem ragaszkodom a keresztény dogmákhoz, nem változna sok minden. Maximum kicsit jobban tartanék a halál utántól. Nem tudom elképzelni a teljes megszűnés, így nagyon jó a túlvilág gondolatával nyugtatnom magam.
2012. márc. 22. 16:22
 13/68 anonim ***** válasza:
Szerintem félreérted a kérdést.
2012. márc. 22. 16:24
 14/68 anonim ***** válasza:
40%

Mindjárt elolvasom a többiek kommentjét, csak válaszolni szeretnék a kérdésedre.

Lehet páran beleőrülnének ebbe, lehet páran meg tennének olyan dolgokat, amiket eddig csak a vallás maitt nem tettek. Páran öngyilkosak lennének. Nem tudjuk, mert nem vagyunk ezek az emberek. Én vallasásos voltam, most már csak hívő vagyok. De tudom, hogy létezik az Isten, különben nincs semminek értelme, számomra.

Ha kiderülne, hogy nincs. Nem hinném el.

De nha nagyon választ akarsz kapni, akkor én az öngyilkosok táborát bővíteném. Mert fölöslegesnem találnám az életet. Ha viszont újraszületés lenne, akkor továbbra is a szeretet és tudomány útján élnék.

Aztán ha bekatton lehet ezzel hülyéskednék, hogy mindig kinyírom magam xD Na jó nem. De akkor a gyilkosság sem lenne bűn és nem is tudnánk ártani senkinek.

2012. márc. 22. 16:54
 15/68 anonim ***** válasza:
23%

Ne adtad most pár zöld kezet mindegy, hogy kiknek.

A boldogságról csak annyit akarok írni, hogy miért kellene szomorúnak és elkeseredtnek lennem, csak azért, mert nem virul a fejem és nincs meg mindenem?

Keserűen is lehet boldognak lenni, láss engem:P

2012. márc. 22. 17:08
 16/68 anonim ***** válasza:
26%

De tényleg nem tudnék elképzelni egy olyan világot, ami csak úgy lett és az erősebb győz és utána semmi. Nekem jobb ennél a semmi. Az pl. nem borzasztó.

Ugyanúgy működne minden, lennénk akik szeretünk, lennénk, aki hatalmat akarnának, pusztítani meg hülyíteni másokat.

Csak akkor mi értelme lenne? akkor az én tudtad lenne és a tudás a legroszabb dolog, amit én nem vagyok hajlandó elfogadni. Nincs kedvem olyan életet élni, ahol kigyúrt állatokkal vagdostatom magam, mert ők az erősebbek. Vagy rám dobnak egy atombombát egy jó dugásért.

Akkor miért lenne gond a pedofilía? Hisz az erősebb megd..ta a gyengébbet.

Szabályok meg minek egy értelmetlen világba?

Lehet többen valami sátánisták lennének, aki szídnának valamit, hogy miért kellett megszületni.

Én kilépnék innen, de úgy sem hinném el, hogy nincs Isten.

2012. márc. 22. 17:16
 17/68 anonim ***** válasza:
15%
Legegyszerűbb válasz az, hogy magától nem lesz semmi és én nem valami kialakult izé vagyok, aminek nincs értelme vagy valami más irányít.
2012. márc. 22. 17:23
 18/68 anonim ***** válasza:
7%
Az könnyen kiderülhet, hogy szakálás bácsi nincs csak valami energia fizikai izé. De akkor az lenne a teremtő, az adna nekünk szabad akaratot és az a lényeg.
2012. márc. 22. 17:24
 19/68 anonim ***** válasza:
5%
Én nem vagyok csak tudatlan építő elem. Az meg irrálisabb, hogy semminek nincs értelme csak úgy van, mint az,hogy létezik egy Isten.
2012. márc. 22. 17:25
 20/68 Hoffman József ***** válasza:
54%

Erre a kérdésre nagyon könnyen válaszolhatsz magadnak is. Mi lenne, ha kiderülne, hogy Isten létezik? Ha kiderülne, hogy amiben eddig hittél, az nem igaz?

Ha erre válaszolsz, megvan a válaszod.

Ha ebbe nem tudsz, vagy nem vagy hajlandó belegondolni, akkor még is azt kell gondolnom, a kérdést csak provokációnak szántad.

2012. márc. 22. 21:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!