Mi a bűn a ti elképzeléseitek alapján?
És itt nem csak az elkövetett mások általi fizikális bűnre gondolok. Ha csak a gondolat alapján jutsz el a bűn megvalósításáig az is bűn?
Azért merült fel ez bennem mert sokszor van az, hogy a fizikai gyengeségemet, úgy vezetem le, hogy gondolatban elképzelem, hogy jó szétverem a pofáját a másiknak. Ám a múltkor válaszolta valaki az egyik kérdésre, hogy a megcsalásnak a gondolata is bűn. Ti hogy gondoljátok? Ha gondolataidban agresszív vagy az is bűn?
Ateista vagyok, és az Istenben azt tartom a legnagyobb viccnek hogy megbocsájt!
Ugyanmár!
Mi érdeke füzödne hozzá?
Ö az Isten, azt csinál amit akar, semmi szuksége még teremtményekre se!!
Az Isten Társasága az Isten, ahogy az emberé az ember!!
Erről a kérdésről az 1984 jut eszembe. íha nem olvastad, akkor röviden: ott volt egy gondolatrendőrség, aki vizsgálta a gondolatokat, és aki gondolatbűnt követett el, azt vitték megbüntetni.
Visszatérve a kérdésre. A fejed az egyetlen hely, ahol önmagad lehetsz, és igazán szabad. Mindegy kit ölsz meg, kit nyalsz ki, kivel vagy, vagy mit csinálsz. Senki nem tudja meg.És hozzá kell tenni, a gondolatban elkövetett perverz, vagy nemnormális dolgok ritkán jutnak megvalósításra:) És sztem egy cselekvés onnantól bűn, ha ellenkezik a társadalom által kollektívan felállított szablyoktól. Pl embert ölni bűn, mert a társadalom így akarja. De Hitler idejében jutalmat kapott, aki ölte a "megfelelő" embereket.
És inkább gondolatban vezesd le a feszültséget, mint tettlegességben....szted miért olyan nagy kívánság már évezredek óta, hogy belelássunk a másik fejébe...:) 17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!