Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a bűn a ti elképzeléseitek...

Mi a bűn a ti elképzeléseitek alapján?

Figyelt kérdés

És itt nem csak az elkövetett mások általi fizikális bűnre gondolok. Ha csak a gondolat alapján jutsz el a bűn megvalósításáig az is bűn?

Azért merült fel ez bennem mert sokszor van az, hogy a fizikai gyengeségemet, úgy vezetem le, hogy gondolatban elképzelem, hogy jó szétverem a pofáját a másiknak. Ám a múltkor válaszolta valaki az egyik kérdésre, hogy a megcsalásnak a gondolata is bűn. Ti hogy gondoljátok? Ha gondolataidban agresszív vagy az is bűn?

2009. jún. 12. 14:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
72%
Na, ez a lehangoló, kiábrándító és riasztó a keresztény vallásokban. az örökös bűntudat. Én hívő vagyok, hiszek benne, hogy Isten a Szeretet, Ő a Teremtő és a Teljesség. Nem hiszem, hogy Isten minket ilyen bűnösnek tart. A "tévelygés" szót el tudom fogadni, az ember sokszor butaságában nem azt cselekszi amit kellene, olyat tesz, amivel árt magának vagy másnak, de ha Jézus tanításait követjük, akkor nem tévelygünk. Valahogy így gondolom.
2009. jún. 20. 17:21
 22/28 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem gondolatban vétkezni nem bűn. Gyakran, ha valaki megbánt, elképzelem, hogy ordítozok vele, megverem, megalázom. Mire ezt az egészet végiggondolom, rájövök, hogy nem is vagyok már rá mérges, tehát inkább jót tettem azzal, hogy elképzeltem.
2009. jún. 22. 19:10
 23/28 anonim ***** válasza:
61%
Nincs BÜN !!!
2009. jún. 28. 00:45
 24/28 anonim ***** válasza:

Ateista vagyok, és az Istenben azt tartom a legnagyobb viccnek hogy megbocsájt!

Ugyanmár!

Mi érdeke füzödne hozzá?

Ö az Isten, azt csinál amit akar, semmi szuksége még teremtményekre se!!

Az Isten Társasága az Isten, ahogy az emberé az ember!!

2009. jún. 28. 00:50
 25/28 anonim ***** válasza:

Erről a kérdésről az 1984 jut eszembe. íha nem olvastad, akkor röviden: ott volt egy gondolatrendőrség, aki vizsgálta a gondolatokat, és aki gondolatbűnt követett el, azt vitték megbüntetni.

Visszatérve a kérdésre. A fejed az egyetlen hely, ahol önmagad lehetsz, és igazán szabad. Mindegy kit ölsz meg, kit nyalsz ki, kivel vagy, vagy mit csinálsz. Senki nem tudja meg.És hozzá kell tenni, a gondolatban elkövetett perverz, vagy nemnormális dolgok ritkán jutnak megvalósításra:) És sztem egy cselekvés onnantól bűn, ha ellenkezik a társadalom által kollektívan felállított szablyoktól. Pl embert ölni bűn, mert a társadalom így akarja. De Hitler idejében jutalmat kapott, aki ölte a "megfelelő" embereket.

És inkább gondolatban vezesd le a feszültséget, mint tettlegességben....szted miért olyan nagy kívánság már évezredek óta, hogy belelássunk a másik fejébe...:) 17/L

2009. aug. 7. 23:34
 26/28 anonim ***** válasza:
Ami az én fejemben terem, az a godnolat én vagyok. Magamnak ártok a rossz godnolatokkal. Mivel én is a Teremtő teremtménye vagyok, egy teremtménynek ártottam. A godnolatokat visszafojtani nem jó. Ki sem kell godnolni a rossz godnolatokat. "Nem az fertőztet meg minket, ami a szánkon bemegy, hanem az fertőztetet meg, ami a szánkon kijön". Merthogy bennem volt az a rossz godnolat, ami kijön. Aki materialista, az érdekek alapján godnolkodik. Aki "idealista" (hívő) az egy ideál, vagyis egy előrevetített tökéletesség elérése alapján godnolkodik.
2009. aug. 9. 21:18
 27/28 anonim válasza:
azt nem tudod elkerülni hogy sose gondolj bele bármi roszba! pl: ha vki nagyon felhúza az agyad és azt gondolod hogy úúú de adnék most neked egy pofont! ezt nemtod kikerülni mert autómatikusan ilyen jár a fejedbe ilyenkor!
2009. szept. 12. 22:01
 28/28 anonim ***** válasza:
Végül is azt hívom tudatosságnak, hogy ura vagyok a saját godnolataimnak. Nem az elfojtásra godnolok, az valóban rossz következménykkel jár. Hem elkerülni, hogy olyanokat godnoljak. Ki parancsolhatja meg nekem, hogy mit godnoljak? Csak én magam. De befolyásol a környezetem, szülők, barátok, tanárok, sokan mások. Viszont a környezetemet is meg tudom választani, legalábbis részben, és olyan könyveket is olvashatok, amelyek a szelídebb godnolatok felé irányíthatnak. Akármerről nézzük, a godnolataim az enyémek, én alkotom, én felelek értük.
2009. szept. 14. 07:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!