Mi a bűn a ti elképzeléseitek alapján?
És itt nem csak az elkövetett mások általi fizikális bűnre gondolok. Ha csak a gondolat alapján jutsz el a bűn megvalósításáig az is bűn?
Azért merült fel ez bennem mert sokszor van az, hogy a fizikai gyengeségemet, úgy vezetem le, hogy gondolatban elképzelem, hogy jó szétverem a pofáját a másiknak. Ám a múltkor válaszolta valaki az egyik kérdésre, hogy a megcsalásnak a gondolata is bűn. Ti hogy gondoljátok? Ha gondolataidban agresszív vagy az is bűn?
egyik kedvenc idézetem:"Csak az bűn, amit bűnnek érzel!"
én eszerint próbálok élni ezen a Föld nevezetű bolygón:)
Ezért mondtam, hogy a vallásos gondolkodás bűn !
A legsőtétebb lelkületű emberek a vallás vélt erkölcse mögé bújnak.
Mit gondoltok ? Istennek tetsző másokat véleményükért lepontozni ? :)
"A bűn = céltévesztés, eltévelygés, ellenszegülés.
Olyan, hogy "bűn", nincs."
Egyetértek azzal, aki ezt írta. Az írások fordításakor ezek a szavak még nem váltak el elég jól egymástól, később pedig a katolikus egyházi vezetők jónak látták örökös bűntudatban tartani a híveket, így jobban lehet rajtuk uralkodni. Az agresszív gondolatokat is tévelygésnek, rossz iránynak tartom. Valóban könnyen megvalósíthatja az ember. Meg aztán saját magának is árt vele. Rossz lelkiállapotot okoz ezzel saját magának valaki. Nem véletlenül mondja a 10 parancsolat, hogy "ne kívánd(!) feklebarátod házát, feleségét, stb. Mondhatná azt is, hogy ne vedd el. De azt mondja, "ne kívánd". Mert maga a kíváság gyötri az embert. A "sárga irigység" tényleg megbetegíthet valakit.
"Az írások fordításakor ezek a szavak még nem váltak el elég jól egymástól"
"Vizsgálódásunk következő sokkoló felismerése az Őrtorony bibliahamisítása volt, az Új Világ Fordítás. A Társulat fordította ezt a saját Szentírás változatát az 1950-es években, hozzátéve, törölve és megváltoztatva azt, ahogy szükséges volt a nem megszokott tanításaik és hittételeik támogatásához. Továbbá az Őrtorony Társulat elutasította, hogy azonosítsa a Bibliájukat készítő Fordító Bizottság tagjait, kijelentve, hogy ők nagy irodalmi munkájuk teljes dicsőségét Istennek szeretnék adni. Ámde nyilvánvaló okból szerettek volna a Fordító Bizottság tagjai névtelenek maradni, ugyanis nem volt nyelvi képzettségük egy ilyen vállalkozáshoz."
A hitetlenek figyelmeztetése (pl. jehova hamis tanúi)
21Egy más alkalommal így beszélt Jézus: "Elmegyek és kerestek, de bűnötökben haltok meg. Ahova ugyanis én megyek, oda ti nem jöhettek." 22Erre a zsidók megjegyezték: "Csak nem öli meg magát, hogy azt mondja: Ahová én megyek, oda ti nem jöhettek?" 23De ő megmagyarázta nekik: "Ti innen alulról valók vagytok, én meg felülről való vagyok, ti e világból vagytok, én nem e világból vagyok. 24Azért mondtam nektek, hogy bűnötökben haltok meg, mert ha nem hiszitek, hogy én vagyok, meghaltok bűnötökben.
Jn 8 , 21-24
Ha a gondolat is bűn, akkor az egész világ bűnben él! Nem hiszem el, hogy van egyetlen olyan ember is a földön, akinek ne lettek volna ilyen vagy olyan gondolatai,értem ezalatt azokat, amelyek a biblia szerint bűnösek.
Ugye azt írja a biblia, hogy isten az ő képmására teremtett minket? Akkor ez azt jelenti, hogy ő sem különb a földi halandóknál! Lásd a világot! Mik történtek,mik történnek? Ő teremtet minket ilyennek! Lehet mondani, hogy szabad akaratot adott nekünk, de rossz munkát végzett! Ha olyan jóságos,még csak eszébe sem kellett volna jusson magának a bűn fogalmának a gondolata sem, nem hogy még kitegyen minket a kísértésnek!
Én nem hiszek isten létezésében, de tiszteletben tartom a mások hitét, ezzel ellentétben a hívők folyton meg akarnak téríteni. Miért? Hogy jó pontot szerezzenek a "mennyországba" jutáshoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!