Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért bűn a maszturbálás és a...

Miért bűn a maszturbálás és a homoszexualitás?

Figyelt kérdés
Hiszek ezek senkinek nem ártanak. Mi az oka, hogy bűnként van írva? Ha lehet ne a sablon: Biblia azt mondja,nem természetes... válaszokat írjátok hanem az indokra vagyok kíváncsi.
2012. febr. 19. 20:15
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

7-es.

Hogy ne említené a Biblia az önkielégítést? El is ítéli.

És az egyházatyák sora is utálatosnak tartotta.

2012. febr. 20. 20:48
 12/37 anonim ***** válasza:

"A maszturbálást nem említi a Biblia. De még csak nem is utal rá."

Hát pedig valahol olvastam olyan utalást, bár ezek szerint te kiolvastad a Bibliát a-tól z-ig. Nem találtam meg azt az idézetett, de van más ami nem zárja ki:

"1Kor 6,15

Vagy nem tudjátok, hogy a ti testetek a Krisztus tagja? Most tehát azok, akik a Krisztus tagjai, parázna nő tagjaivá legyenek? Szó sem lehet róla!"

Lehet a parázna szó van benne, de olvasd el az első sorát, hogy mit is kérdez.

"1Kor 6,19

Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok?"

Ez sem a te saját tested kisajátitásáról szól.

"Róm 6,13

Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek. Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek."

Hát ha azt nézzük akkor ez is utalhat rá. Amikor valaki masztizik azt is a vágy vezérli és érdemes utána nézni mit ír a vágyakról.

2012. febr. 20. 20:59
 13/37 A kérdező kommentje:

Miért ne változna volt olyan,hogy a bűnös emberek egyszerűen kiirtotta(valószínű sok ártatlannal együtt) ma már nem tesz ilyet mert így látta jónak.

"Azon személyeken kívül, akik ezt csinálják senki nem teszi fel a kérdést, hogy miért"

EZ nem igaz feltettem a kérdést én mind a homo-t/állati szexet undorítónak találom de nem fogom őket csak azért megdobálni kővel mert nekem épp nem tetszik, maximum nem fogok velük kezet és kerülöm őket.

De a magyarázat eddig csak annyi,hogy természet ellenes és/vagy undorító. -

az 1.re. HA valaki genetikai/vagy szellemi fogyatékossággal születik az sem természetes. Vagy mondjuk a törpék(kis emberek amelyik nem sértő). Akkor őket nyugodtan leszörnyezhetem mivel bűnös lelkek?

a 2.-ra. A hányás, fingás, egy lerobbantott kéz se épp a leggusztusosabb. Vagy ha a viselkedésre gondolunk a goth/emo divat se (számomra).

Látom nem mindenki érti mi az a kérdésem. Miért van egy kategóriába az öléssel, lopással, kapzsisággal. Míg ezek nyilvánvalóan azért bűnök mert ezekkel egy "ember társunknak" ártunk. És nehezen értem azért mert valaki kiveri/ujjazza magát mert éppen rájött az öt ujjas perc , miért kéne úgy érezni-e magát mintha megölt volna valakit.

2012. febr. 20. 21:20
 14/37 anonim ***** válasza:
Nem azt kell nézni, hogy az undorító dolog a bűn. Nem mindegy, hogy az undorító az bűn vagy a bűn undorító. Nem mindegy.
2012. febr. 20. 21:26
 15/37 anonim ***** válasza:
Nincs tökéletes ember,ezt tudni kell.Aki elítéli a homoszexualitást,vagy a maszturbálást,annak szemében bűn.
2012. febr. 21. 07:21
 16/37 anonim ***** válasza:
51%

11-es!

7-es vagyok. Természetesen sok dolog van a Bibliában, amiről nem tudok, és további kutatást igényel. Viszont párszor elolvastam már, és tényleg nincs szó benne az önkielégítésről. Ez azért fontos, mert ez a szokás a bibliai időkben is elterjedt volt.

Szó van benne például az ifjúkori kívánságokról, amit kerülni kell (Timótheus). Lehet, hogy nincs igazam, de itt szerintem olyan túlzó vakmerő, lázadó, felelőtlen, hebrencs magatartásról szól, ami a tiniket általában jellemzi. Talán vonatkozhat még a túlzó szexuális vágyakra, amikor a kamasz másra nem is tud gondolni.

De nem hiszem, hogy az önkielégítésről szól. Ez ugyanis nem csak az ifjúkorhoz köthető.

Beszél arról is (Mózes könyve), hogyha valakinek magömlése volt, akkor tisztátalannak számított fizikai értelemben, és meg kellett mosakodnia alaposan.

De ez szintén nem a maszturbáció tiltása.

A Bibliában nincs szó az önkielégítésről.

Valaki itt írta, hogy a paráznaság magában foglalja a maszturbációt. Ez szintén nem igaz.

A paráznaság mindig két ember között zajlik. Ilyen például a házasságtörés, ha valaki megcsalja a házastársát. Vagy az azonos neműek közti szexuális kapcsolat.

Tehát ha valaki egyedüllétében "könnyít magán" az nem paráznaság.

A nemi vágy pedig természetes szükséglet, mint az étvágy, vagy a szeretet utáni vágy. Ha nincs kielégítve, bajok lépnek fel.

És ha valaki nem tudja másként kielégíteni, csak így, akkor az nem tilos. (persze itt is eshet valaki túlzásba, lehet függő, de ez már egy másik téma

Bár sok egyház és szekta másképp állítja be, de nekem úgy tűnik, hogy a Biblia nem ésszerűtlen. És nem fáraszt felesleges tiltásokkal.

2012. febr. 21. 09:01
 17/37 anonim ***** válasza:
ma 09:01 mondtam, hogy olvastam a Bibliában ami az önkielégítésre utal. Jó hogy nem hokizásnak írja, meg maszturbálásnak ember. Már nem tudom melyik rész volt az, azért nem tudom bemásolni. Nem akarok hülyeséget se írni, de olvastam és nem paráznaságra értett. A saját tested kapcsán írt, hogy akkor Jézussal paráználkodsz, mert a tested Jézussé vagy ilyemi volt, de tényleg nem tudom már hogy is van. Én olvastam attól, hogy te nem olvastad.
2012. febr. 21. 18:57
 18/37 anonim ***** válasza:

17-es,

16-os vagyok

Abból, amit elmondtál szerintem te erre a Bibliai idézetre gondolsz:

"Nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a Krisztusnak tagjai? Elszakítva hát a Krisztus tagjait, paráznának tagjaivá tegyem? Távol legyen.

Avagy nem tudjátok-é, hogy aki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.

Aki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele.

Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, melyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de aki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik."

Ez szintén nem az önkielégítésről szól.

2012. febr. 21. 20:36
 19/37 anonim ***** válasza:
Hát nem érted? Nem érted, hogy nem az volt amit linkeltem? Az kereséskor találtam. Mindegy nem fogok erőlködni. Nem kell hinned nekem. Én tudom, hogy olvastam.
2012. febr. 21. 21:01
 20/37 anonim ***** válasza:

De nem olvashattad, ha nincs benne.

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az Egri csillagokban olvastad a Danone joghurt elkészítési receptjét. Majd erősködnél, hogy de igenis benne van.

Nem olvashattad, mert nincs benne.Ugyanígy a Bibliában sem olvashattál az önkielégítésről, mert nem ír róla. Sem ezzel a kifejezéssel, sem mással. Nem utal rá sehol.

Esetleg valamit nagyon félreértettél.

De semmi baj. Ez nem szégyen. Elvégre a Biblia sem egy könnyű olvasmány.

2012. febr. 22. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!