Ezt nem értem. A dinoszauruszok jóval hamarabb éltek a Földön mint az ember. Akkor őket melyik Isten csinálta?
"időszámitásunk kezdetekor azaz 2012 éve született Jézus"
Jézus i. e. 6-ban, vagy 5-ben született, mivel Heródes 4-ben halt meg, és 2 éves korig megölette a gyerekeket, hogy biztosan meghaljon a közöttük lévő "zsidók királya" is. Ebben az időben már élt Jézus.
ma 18:48
Csak az a bibi, hogy amikor a bibliát írták fogalmuk sem volt az embereknek a mai tudásokról. (atomfizika, föld gömbölyű volta, a galaxisok milliárdjai, evolúció, az energia megmaradás törvénye stb...
Ők megmaradtak az akkori tudásszinten.
Ez hülyeség, miért kellett volna megmaradni az akkori tudás szintjén? Semmilyen tudomány segítségével nem lehet megcáfolni a Bibliát.
Mellesleg a 20e év sem fér bele a kormeghatározási limitbe, mivel az özönvíz után, tehát kb. 4e éve megváltozott a beépülési ütem. Ha ugyan már előtte vagy esetleg utána még nem változott.
23:10-nek
Ez hülyeség. Te is leragadtál az akkori tudásszinten, ha elhiszed amit a biblia ír.
Semmifajta bibliai idézet nem cáfolhatja az atomfizika, a matematika és egyébb bárki által bizonyítható törvényeket.
Vezesd már le nekem, hogy az "özönvíz" óta miben, mitől változott a C14 szénizotóp felezési ideje.
Ne légből kapott érveket puffogtass, hanem BIZONYÍTS!!!
Üdv:aulac
"Semmilyen tudomány segítségével nem lehet megcáfolni a Bibliát."
Mer' a Föld, mint tudjuk, egy lapos korong, fölötte az ég meg egy kupola. A denevérek meg madarak...
A Bibliát MINDEN tudományág cáfolja már évszázadok, ha nem ezredek óta. Fejembe nem fér, hogy primitív, sivatagi kecskepásztorok mondáira hogy tudnak ennyire ráizgulni.
@ 39:
"Mer' a Föld, mint tudjuk, egy lapos korong...>
Hol is írja ezt a Biblia pontosan? Légy szíves, másold be a szöveget, vagy add meg a vonatkozó rész helyét. Köszönöm.
< A Bibliát MINDEN tudományág cáfolja már évszázadok, ha nem ezredek óta.>
Légy szíves néhány konkrét példán bemutatni, hogy mire gondoltál pontosan. Ilyesmire gondoltam:
- Bibliai állítás (vers megjelölése) --> tudományos cáfolat (tény, elmélet meghatározása, lehetőleg forrással)
"... primitív, sivatagi kecskepásztorok mondáira ..."
Kecskepásztorok??? Ezt honnan szedted?
A "primitív" jelző lehet, hogy a mai átlagos tudásszinttel szemben megáll, de abban a korban és környezetben már kevésbé. Van néhány meglepetés pl. az egészségügyi előírások esetén a ma embere számára is.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!