Ha Isten cselekszik mindent, gonoszt is, jót is, akkor ez azt jelenti, hogy nincs is külön Sátán, aki a gonoszság atyja?
LastOne.Left
Valóban a Biblia írja,hogy minden az Isten,nincs más felette.csak a jó és a rossz eldöntésére vonatkozóan ír ellentmondásos dolgokat is,erre utaltam.És hát helyenként a Bibliai Isten igencsak önző,rangsorol,és ítélkezik,alá-és felé rendelést generál....ezért nincs más rajta kívül,mert ő maga a "Sátán" is egyben,ha úgy vesszük.De amúgy értem amit mondasz.tágabb értelemben nincs gonosz,csak szeretet.
Az Isten szeretet. Szerinted ha saját magára esküdött, hogy a sátán munkáját lerontja. Jézus miért hirdette a szabadítást? Saját magát áldozta fel az engedetlen emberekért.
Ez a világ amelyben élsz, a sátán világa. De Isten láthatatlanul jelen van a Szentlelke által. Nincs messze egyikünktől sem, ha hozzá imádkozol megtalálod. És akkor választ kapsz a kérdésedre is.
13:35
"Ézs.45;7 békességet szerzek,és gonoszt teremtek;én vagyok az Úr,aki mindezeket cselekszem!"
Kíváncsi vagyok,hogy te ezt,hogyan értelmezed.szerinted mire esküdött fel,ezek alapján? a saját munkáját rontja le,ha lerontja.
kedves Kérdező. :)
Ha Isten maga a minden, akkor mégis mit rangsorol? hiszen az Ő szemszögéből csak egyetlen valami létezik és az Önmaga, tehát sem alatta, sem felette nincsen semmi, így önző sem lehet, mert az önzés saját érdek előtérbe helyezése máséval szemben, de hát Istenen kívül nincsen semmi más, vagyis önzésre ily módon képtelen. :)
Szóval még mindig nem a Bibliával van a gond, hanem a sátáni tévedésben élő emberekkel, amikre persze a drága Jó Atyánk visszahatást gyakorol, amit Isteni Bosszúnak is nevez a Biblia, hogy az egyének tetteik következményéből felismerjék, hogy amit tesznek nem az Egésszel, nem Istennel való, hanem önző, vagyis nem feltétel nélküli szeretettel működő magatartás. :)
Ezzel tulajdonképpen Isten azt akarja felismertetni lényeivel, amiket az önállóság látszatával ruházott fel, hogy valójában mindegyikük az egyetlen létező, Isten maga.
üdv
27/F
LastOne.Left
LeftOne,
Pár kommentel ezelőtt írtad, hogy önzetlenül vagy önzően cselekszel. Ezt kifejtenéd? Mi az önzetlenség és mi az önzőség?
"Pár kommentel ezelőtt írtad, hogy önzetlenül vagy önzően cselekszel. Ezt kifejtenéd? Mi az önzetlenség és mi az önzőség?"
Magyar Értelmező Kéziszótárban benne van. :)
Az önzés az, amikor személyes érdeket előtérbe helyezel más érdekével szemben.
Az önzetlenség az, amikor személyes érdeket mellőzöl, és minden más érdekét teljesíted. Ergo a saját érdekedet végső soron egyenlővé teszed minden más érdekével, ami innentől már nem személyes érdek lesz.
Az isteni én pont azért önzetlen, mert az tudja magáról, hogy nincsen rajta kívül semmi, tehát minden érdekét egyszerre szemléli, a sátáni én meg pont azért önző, mert ezt nem tudja, így magát elkülöníti, ezáltal hierarchiát épít ki automatikusan, és mindeközben, első rendben saját érdeket vesz előre, csak ekkor a saját érdek valami más érdekét a háttérbe szorítja, ahogyan korábban leírtam.
üdv
27/F
LastOne.Left
Olyan szépen elvitatkoztatok,mint mikor az a kérdés:mi volt előbb,a tyúk,vagy a tojás?
Az utolsó nagytudású úrnak meg üzenem: Hitler egész szépen el volt a legutolsó pillanatáig a sajár lelkiismeretével (ha egyáltalán volt neki ilyen),de kétlem,hogy a megkínzottak és a kivégzettek hozzátartozói jónak mondták volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!