Ha valaki azt állítaná magáról, hogy ő Isten. Hogyan lehetne ezt megcáfolni? Vagy megerősíteni?
A Félkegyelmű c. regényre godnolsz? Én nagyra tartom az iylen embert. Ha lenen sok pénzem, ilyen lennék én is.
Viszont az Isten mint fogalom annyira más és más értelmezést kap a történelmi kortól, a jelenlevőktől, vagy bármitől függően, hogy nehéz a kérdésedre válaszolni. Hiszen boizonyosfokon mi is istenek vagyunk (Jézus is mondta: Ti is istenek vagytok) vagyis mindnyájan részei vagyunk a Nagy Egy-nek, mint a szőlőszemben a magok, beletartozunk a szőlőtőkébe. Különváltan senki sem lehet Isten.
22:31
Ha nekem írtad,én nem olvastam.
22:28
Bár Istennek a megvan a hatalma ahhoz hogy megjelenjen emberi alakban de a Bibliában azt íratta le hogy Őt ember élve nem láthassa.Nincs szüksége Istennek arra, hogy emberi alakban járkáljon a földön.Nem Mátyás király hogy ily módon derítse ki hogy hogyan élnek az emberek.
Mivel Isten megbüntette azokat az angyalokat akik elhagyták az eredeti állásukat és helyüket, akkor részlehajlás lenne, ha magának megengedné.
Nem A félkegyelműre gondolt, hanem A Karamazov testvérekre szerintem, merthogy ott vetődött fel ez a kérdés, A nagy inkvizítor című elbeszélésben, amit Ivan Karamazov írt, ha jól emlékszem.
Isten teljessége nem lesz emberré,ez logikai képtelenség. Jézusban Isten Igéje lett emberré, vagyis ő nem azt állította hogy ő maga Isten, hanem, hogy "Én és az Atya egyek vagyunk." Egylényegűek, de nem ugyanazok. Erről szól a szent háromság tana. (Különben nem lenne háromság, csak egység)
Maga Isten azért nem lehet emberré, mert ő egyben a világot teremtő és fenntartó erő, energia. Minden belőle lett/lesz de ő nem lehet semmivé, mert akkor minden más megszűnne.
Tehát a bizonyítás: létezel, hogy meghalld ezt az állítás? Akkor Isten nem lett emberré. Viszont Jézus másodszor is vissza fog jönni, az lesz olyan jó, arra lehet készülni.
Te is és én is istenek vagyunk, mert isteni lehelet van bennünk! Ha nem így van akkor a bibliai Mózes I.2.7. nem igaz.
Ha elfogadom, hogy Isten minden ható, mindent tud és előre lát, akkor megjelenhet emberi formában is, az "semmiség" neki.
Azok a hívők, akik figyelmesen olvassák a Bibliát már megtapasztalták, hogy Isten emberi formában itt járt a Földön Ábrahámnál, lásd Mózes I.18.1-8 (a fejezet címe is az, hogy "Az Úr látogatása Ábrahámnál" - vagy ez sem igaz?)
Az Isten ha akarja, akkor az ember "simán megláthatja", hiába írjátok, hogy nem lehet. De előfordulhat, hogy ez bibliai ellentmondás - mivel az "emberek" döntötték el, hogy mi az isteni kinyilatkoztatás és mi nem. Az ember meg tévedhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!