Jehova tanúi, elmagyaráznátok, hogy miért kell ilyen erőszakos módon téríteni az embereket?
Konkrétan arra gondolok,hogy az elmúlt 2 hónapban 4x kopogtattak be hozzám hittérítők és 2x hívtak telefonon is ilyen ügyben!Nem voltam goromba egyik esetben sem,viszont kultúrált hangnemben közöltem,hogy nem szeretnék áttérni az ő vallásukra,mert római katolikus vagyok és az is szeretnék maradni.Volt,amikor ennyi elég volt,de volt olyan is,aki ennek ellenére is megpróbált meggyőzni,hogy lépjek be a hitkőzősségükbe!
Szerintem nagyon lealacsonyítja a vallásotokat,hogy ilyen módszerrel próbáltok híveket szerezni!Higgyétek el,hogy akit érdekel ez a dolog,az önszántából is fel fog keresni titeket és semmi szükség arra,hogy ilyen tolakodó módon próbáljátok ráerőszakolni az emberekre a vallásotokat!
Érdekelne,hogy miért folyamodtok ilyen eszközökhöz?Mert nyilvánvaló,hogy a legtöbb emberben ez negatív érzéseket kelt és ahelyett,hogy felkeltenétek az érdeklődést a vallás iránt,azt éritek el,hogy az emberek maximálisan elzárkóznak tőletek!
Leszögezném,hogy nem ellenzek semmilyen vallást,hiszen mindenkinek joga van eldönteni,hogy miben hisz,de azt nagyon helytellenek tartom,hogy ilyen módszerekkel akartok híveket toborozni!
Nekem nincs olyan tapasztalatom hogy a J.T. unalmasan rámenőssek lennének.
Inkább udvariassak, és ha valakinek nincs kedve beszélgetni velük akkor tovább állnak.
Eszembe jutott valami: ma amikor tényleg rengeteg ellenszenv és idegenkedés van az emberek között, és elég sok a magányos ember, nos most inkább dicséretes ha megszólítják az embert, és felhívják a figyelmét Jézusra, és arra hogy van olyan közösség ahol igazi emberi megbecsülést, és szeretetet kaphat.
Sokmindenben nem másképp gondolkod a hitről mint a J.T., de nagyon értékelem őket mert evangéliumi életet igyekeznek élni, és ehhez hozzátartozik hogy meg is valjuk hitünket az emberek előtt.
elnézést ezt elgépeltem:
Sokmindenben nem másképp gondolkod
helyette:
sok mindenben másképp gondolkodok
Természetesen ők sem mind egyformák.Nekem is volt tapasztalatom olyannal,aki kedves volt és nem erőltette tovább a dolgot,amikor mondtam,hogy nem érdekel.Viszont sajnos olyannal is találkoztam már,akinek hiába mondtam,hogy nem igazán érdekel a mondókája és nincs is időm arra,hogy végighallgassam,ennek elleneére nem nagyon akarta tudomásul venni,hogy mi a helyzet és minden áron rá akart bírni,hogy hallgassam meg,végül a férjem is megelégelte a dolgot,kijött és határozottan elküldte őket.Utána még egy alkalommal járt nálunk ugyanaz a két fazon!Na az ilyenekre tudok nagyon haragudni!
Abban is egyetértek,hogy sok olyan ember van,aki szivesen csatlakozna az egyházukhoz,de biztos vagyok benne,hogy ebben az esetben önszántából is fel fogja keresni őket és semmi szükség arrahogy ők jöjjenek házhoz.Ez persze csak az én személyes véleményem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!