Jehova tanúi, elmagyaráznátok, hogy miért kell ilyen erőszakos módon téríteni az embereket?
Konkrétan arra gondolok,hogy az elmúlt 2 hónapban 4x kopogtattak be hozzám hittérítők és 2x hívtak telefonon is ilyen ügyben!Nem voltam goromba egyik esetben sem,viszont kultúrált hangnemben közöltem,hogy nem szeretnék áttérni az ő vallásukra,mert római katolikus vagyok és az is szeretnék maradni.Volt,amikor ennyi elég volt,de volt olyan is,aki ennek ellenére is megpróbált meggyőzni,hogy lépjek be a hitkőzősségükbe!
Szerintem nagyon lealacsonyítja a vallásotokat,hogy ilyen módszerrel próbáltok híveket szerezni!Higgyétek el,hogy akit érdekel ez a dolog,az önszántából is fel fog keresni titeket és semmi szükség arra,hogy ilyen tolakodó módon próbáljátok ráerőszakolni az emberekre a vallásotokat!
Érdekelne,hogy miért folyamodtok ilyen eszközökhöz?Mert nyilvánvaló,hogy a legtöbb emberben ez negatív érzéseket kelt és ahelyett,hogy felkeltenétek az érdeklődést a vallás iránt,azt éritek el,hogy az emberek maximálisan elzárkóznak tőletek!
Leszögezném,hogy nem ellenzek semmilyen vallást,hiszen mindenkinek joga van eldönteni,hogy miben hisz,de azt nagyon helytellenek tartom,hogy ilyen módszerekkel akartok híveket toborozni!
de ahogy senki sem támadja le őket azért mert nem ünneplik a karácsonyt, sőt örülök hogy egy szép összetartó közösség, úgy ők se támadjanak, győzködjönek azért mert én meg ünneplem.
Ha én nem becsmérlem őket, és tisztelem a hitüket, amihez személyes joguk van, akkor ők is tartják tiszteletben az én hitemet, és ne akarjanak meggyőzni olyasmiről amiről nem másnak kell megyőzni, hanem magamnak kell meggyőződni.
Márpedig én a kereszténységnek olyan hagyományaiban hiszek amelyekben az evangélium szellemét látom.
Az egyik katolikus ismerősöm mesélt el egy érdekes esetet: az egyik protestáns közösség híveinek a gyermeke elhívta valami gyülekezeti ünnepre az ő gyermekét. Katolikus ismerősöm mondta a gyerekének hogy nyugodtan elmehet, és cserébe hívja el a következő héten egy ujszerű misére, zenés ifjúsági programra.
A gyülekezet vezetője kerek perec megtiltotta hogy valaki is a tagjai közül ilyen katolikus rendezvényre menjen.
Most akkor ki tiszteli jobban a másik ember hitét?
Barátnőmet meg engem 4-5 éve, a buszállomáson támadott le két idős asszony szintén jehovások. Alig bírtuk elküldeni őket... Ezt szintén pofátlanságnak tartom, hogy 15-16 éves, láthatóan gyerekeket kezdenek csesztetni.
A házhoz járás meg az egyik legundorítóbb dolog a világon. Ha az utcán jönnek oda, maximum arrébb megyek, de a saját otthonomban mit csináljak? Költözzek el, hogy békén hagyjanak?
Másik dolog: elmondom szépen, hogy én nem vagyok vallásos, nem hiszek az ilyesmiben, tehát szépen kérem, ne zavarjanak vele. De hogy nekik isteni küldetésük és Jézus Krisztus is és blah blah... Nem elmondtam világosan, hogy NEM hiszek ilyesmiben? Senkit nem akarok megsérteni a meggyőződésében, de ha érthetően elmondom, hogy nem hiszek istenben, akkor ne mondják már nekem, hogy de őket ilyen-olyan isten küldte, mert nem fog meghatni.
Hozzám már nem járnak.A "beszélgetést" a Biblia kialakulására tereltem.20 perc után már azt se tudták merre állnak fejjel...
Lehet már azóta ők is ateisták.:)
"Mivel tökéletlenek vagyunk az agyunk nem egy számitógép ezért vannak olyan helyzetek hogy adott kérdésre nem tudunk azonnali pontos választ adni.De viszont mivel nem szeretnénk a Bibliával nem összhangban levő választ adni, ezért a következő alkalommal adjuk meg rá a pontos választ, miután kutatásokat végeztünk ezzel kapcsolatban.
2Korintusz 2:17 "mert mi nem házalunk az Isten szavával, mint sokan, hanem őszinteségből, igen, mint akik Istentől küldettek, Isten tekintete előtt, Krisztussal közösségben szólunk."Milyen érdekes Pál apostolt is ezzel illették.Ő róla is ez a véleményed?"
11:43
Ugyan,hogy lennétek már tökéletlenek,amikor meg van írva,hogy egyedül ti vagytok azok,akik a mennybe kerülnek? egyébként ha visztek magatokkal bibliát a térítéshez,akkor egy kis időt ráfordítva helyben tudtok választ adni az emberek kérdéseire.
07:26
Tévedsz, mi nem azt mondjuk hogy minden Jehova Tanúja a mennybe megy, összekeversz más vallásokkal minket.
A Biblia szerint csak 144000 személy megy a mennybe akik szintén tökéletnek emberek.Jehova Tanúi ettől sokkal többen vannak.
A Biblia mindig nálunk van de ahogy már említettem nem tudunk minden bibliaverset fejből megjegyezni.Ha te megtudnál jegyezni minden bibliaverset le a kalappal előtted.
Egy valláshoz nem lehet megtéríteni senkit. A megtérés azt jelenti, hogy valaki visszafordul a régi istentelen útjáról, és rátér az Isten által vezetett útra, és azon is marad.
Ezt tudják Jehova tanúi is. (Én is az vagyok.) Aki szeretne közéjük tartozni, annak nagyon elszántnak kell lennie, mert alaposan átgondoltatják az emberrel, hogy miért akarja ezt a lépést megtenni. Közülük mindenki átadta az életét Istennek, tudatosan keresztelkedett meg.
A céljuk is az, hogy az emberek gondolják át, vizsgálják meg az Istenhez fűződő viszonyukat, nem pedig az, hogy ők minél nagyobb létszámmal bírjanak. Nem híveket toboroznak.
Ott van a gazdag ifjú esete a Bibliában. Ő ismerte az Írásokat, betartotta a Törvényt, még Jézust is megkereste, mert szerette volna követni. Jézus örült is az ifjúnak, szerette volna, ha csatlakozik a tanítványokhoz, mégis arra kérte, hogy tegyen meg még valamit, mielőtt követné. (Ebben az esetben az ifjú vagyona volt a gát.) Át kellett gondolnia az addigi életmódját, amiben volt valami, ami miatt nem lehetett Jézus követője.
Jehova tanúi is igyekeznek elérni, hogy az emberek gondolják át, követik-e úgy Jézust, ahogy ő kéri. (Vagy úgy, ahogy ők jónak látják?) Gondolják át, hogy bekeresztelték őket egy egyházba csecsemőként, vagy tudatosan vallják az egyházuk tanítását? Alaposan vizsgálják meg, hogy miért és kinek hisznek. Ha ez már megtörtént, akkor rendben, mindenkinek saját döntése van. De ha még nem tette meg valaki, talán ideje, hogy megtegye. Még van ideje.
Sokan kimondottan dühösek, amikor meglátják Jehova tanúit, még megszólalniuk sem kell. Minek szól akkor ez az indulat?
Ott van Lót esete is a Bibliában. Ő igaz ember volt, ezért megmenekült lányaival Szodoma pusztulásakor. Nem lehet rá azt mondani, hogy ne ismerte volna az Írásokat, ne élt volna a Törvény szerint. Mégis, mikor megkapta a figyelmeztetést, hogy most azonnal hagyja el a várost, ő inkább még totojázott egy kicsit, ezt-azt elintézgetett. Két angyalnak kellett őket megragadni és kivinni a városon kívülre, mert már csak erre volt idő. Így van vele a legtöbb ember is; vallásosak ugyan, de nem teszik azt, amit Isten szerint tenniük kellene. Konkrét, mindennapi tettekről van szó. Ezt-azt még elintézgetnek, mielőtt komolyan vennék Isten figyelmeztetését.
Jehova tanúi nem tesznek mást, mint fölrázzák az embereket, hogy figyeljenek oda Isten Szavára.
Gusev
De ahogy látom nem nagyon sikerül nekik felrázni az embereket,ill.az egyetlen reakció amit kiváltanak az emberekből az a düh és az elutasítás!
Azzal,hogy házról-házra jártok,nem azt fogjátok elérni,hogy az emberek elkezdenek nyitni Isten felé,vagy foglalkozni a Bibliával,hanem azt,hogy ha meglátnak titeket,akkor becsapják az ajtót az orrotok előtt.Aki vallásosnak tartja magát és hisz Istenben az olvasni fogja a Bibliát,el fog menni a templomba és be fogja tartani Isten parancsait,anélkül is,hogy bárki rávezetné erre,aki meg nem hisz az ilyesmiben,vagy nem érzi magát vallásosnak,annak meg hiába mondja akárki,akkor sem fog hinni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!