Elmagyaráznátok? [Jehova tanúi vallás. ]
Én úgy tudom, hogy a Jehova vallás, az a keresztny vallás egyik ága.
Azt is tudom, hogy a keresztényeknél a karácsony egy szent ünnep, a szeretet ünnepe, Jézus megszületésének időpontja. Akkor a Jehovák miért nem ünneplik a karácsonyt, sem a húsvétot, sem egyéb ünnepeket?
Ha nem is keresztény vallás, hanem más, akkor is jogos a kérdés, mert ők Istenben hisznek. Vagy nem? :/
Hű, pedig egy weblapon olvastam, hogy a keresztény vallás ága.
De ezek szerint nem.
De a kérdés akkor is kérdés: ugye ők is hisznek Istenben, és az a szeretet ünnepe, a szent ünnep. akkor miért nem ünneplik a karácsonyt?
Szia!
Tévedés azt gondolni, hogy minden keresztény felekezet megtartja ezeket a kereszténynek nevezett ünnepeket. Mára ugyanis nyilvánvaló lett, hogy csak a IV. századtól a pogány ünnepek mintájára kezdték ünnepelni ezeket.
Üdv. Péter
"Ha nem is keresztény vallás, hanem más, akkor is jogos a kérdés, mert ők Istenben hisznek. Vagy nem?"
Nem csak keresztény Istenben lehet hinni.
Ha most azt írnám, hogy "akkor Isten istenben", akkor hülyének néznétek, d emindegy is. Már választ kaptam a kérdésemre.
Köszönöm mindenki válaszát, szép napot! :-)
"Mára ugyanis nyilvánvaló lett, hogy csak a IV. századtól a pogány ünnepek mintájára kezdték ünnepelni ezeket."
Az hogy pogányok is ünnepeltek valamit korábban azon a napon, nem jelenti azt Jézus nem születhetett azon a napon. De még ha az időpont hibás lenne, Jézus születését akkor se gondolnám helytelennek megünnepelni.
"Azt is tudom, hogy a keresztényeknél a karácsony egy szent ünnep, a szeretet ünnepe"
A karácsony csak a kommunistáknál és az ateistáknál a szeretet ünnepe (meg fenyő ünnep), így próbálják elterelni a figyelmet Jézus születéséről.
Ezek fontos infók voltak, köszi szépen!
felpontoztalak titeket. :)
Szia!
Kattints a következő linkre, és választ találhatsz arra, hogy Jehova Tanui miért nem tartanak meg egyes ünnepeket. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!