Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elmagyaráznátok bővebben,...

Lana95 kérdése:

Elmagyaráznátok bővebben, hogy ez a vallás miből áll?

Figyelt kérdés
Szóval most vagyok 10.es és most tudtam meg a padtársamról hogy Jehova (asszem így írják) , persze nem tőle tudtam meg , de nem is akarom ezzel csesztetni , biztos nem akarja nagyon terjeszteni a suliban. Én eddíg nem vettem észre rajta , hogy annyira máshogy gondolkozna vagy fura dolgokat csinálna. De kiváncsi lennék mit jelent Jehovának lenni , nem akarom akaratlanúl megbántani valamivel (beszédtéma , vagy ilyesmi).
2011. dec. 15. 19:06
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Jehovának lenni isteni. :-) Amiről te érdeklődsz, az valószínűleg Jehova tanúja. Írd csak be a keresőbe, hátha lesz találat.
2011. dec. 15. 19:10
 3/9 bánomisén ***** válasza:
84%

Nekem van Jehova tanúja ismerősöm, de bármiről lehet vele beszélgetni. Csak a csúnya szavakat mellőzd, mert szerintük az káros a szervezetre. Komolyan így gondolják, nem vicc.

Úgy hiszik, hogy a káromkodások hallgatása is kis mértékben sokkolja az embert. Még az is lehet, hogy van benne valami...

2011. dec. 15. 19:32
 4/9 bánomisén ***** válasza:
*kismértékben - bocs
2011. dec. 15. 19:33
 5/9 anonim ***** válasza:

"Csak a csúnya szavakat mellőzd, mert szerintük az káros a szervezetre."

Káros a szellemi egészségre.

2011. dec. 16. 10:11
 6/9 bánomisén ***** válasza:

10:11

Szerintük a testre is, hiszen a sokk, a streessz nem tesz jót a belsőségeinknek sem, és azt vallják, hogy a csúnya szavak enyhe sokkot okoznak.

2011. dec. 16. 11:17
 7/9 anonim ***** válasza:
70%
Jehova tanúi igyekeznek elkerülni a szellemileg és fizikailag káros dolgokat (pl: káromkodás, erkölcstelenség, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás stb). A 3-ik válaszolónak igaza van... "bármiről lehet velük beszélgetni". Ők nem valami begyepesedett gondolkodású emberek, csupán a Biblia irányadó mértékei szerint élnek. És a Biblia hasznos könyv.
2011. dec. 17. 11:15
 8/9 anonim ***** válasza:
65%

"Szerintük a testre is, hiszen a sokk, a streessz nem tesz jót a belsőségeinknek sem, és azt vallják, hogy a csúnya szavak enyhe sokkot okoznak."

A betegségek túlnyomó többsége pszichoszomatikus, tehát szellemi, érzelmi alapon alakul ki és a testben nyilvánul meg. A csúnya beszéd, a káromkodás általában nem a türelmesek, a szelídek sajátja, hanem az erőszakosabbaké, türelmetleneké. Ezekről pedig már kutatások alapján is igazolódott, hogy nagyobb eséllyel kapnak szív és érrendszeri betegségeket, agyvérzést, szívinfarktust és logikusan sok-sok betegség kialakulása, súlyosbodása is részben ennek a számlájára írható.

De Jehova Tanúi ebben nem foglalnak állást - úgymond nem teszik hittétellé, legfeljebb, mint kutatási eredmény publikálják.

2011. dec. 18. 12:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Jehova Tanúi ugyanolyan emberek mint bárki más. Ugyanolyan gondokkal és nehézségekkel küszködnek mint bárki más. Csupán abban különböznek másoktól, hogy a Biblia tanúlmányozása alapján meggyőződtek arról, hogy Jehova az egyedül igaz Isten, és amit az Ő szavában a Bibliában leiratott az az ember javára válik. Amikór átadják az életüket önként Jehovának, megfogadják, hogy Jehova útmutatása szerint próbálnak élni. Ők személyesen Jehovának adták át magukat és nem egy szervezetnek, és így őneki tartoznak felelőséggel. Ők is tökéletlenek és követnek el híbákat, de folyamatosan törekednek arra, hogy gyülőljék az amit Jehova helytelenít, mint pl. az erkölcstelenség, csunya beszéd, csalás és lopás stb. Arra törekszenek, hogy mindenkivel békében éljenek.
2011. dec. 18. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!