Ha a Hit gyülisek olyan nagy kereszténynek tartják magukat, akkor mért nem részesei a reménység fesztiválnak?
Szia !
Én hitgyülis vagyok, de egyáltalán nem tartom magam nagy kereszténynek hálás vagyok Istennek hogy megismerhettem őt aki vagyok és amilyen szellemi szinten élek az Úrnak köszönhetem.
Nem gondolom, hogy az alapján kellene valakit megítélni részt veszel vagy nem a reménység fesztiválom ?
Shalom.
Látom itt aztán meg van telve mindenki tudománnyal, mindenki szerint a saját útja a helyes. De ahogy tartja a mondás a gyümölcseiről ismertetik meg az ember. A kérdés kiírója nyilván semmit sem tud a kereszténység értékeiről, sem azok a többségben hozzászólók akik itt megnyilvánították roppant érdekes, de értéktelenséget mutató véleményüket. Nos ha az reménység fesztivál olyan sok embert vonz, tehát sok a helyes értékekkel rendelkező ember... akkor miért ilyen béka segge alatti a magyar erkölcs szint.
Nevetséges néhány hozzászóló, látszik a tudatlanság, okoskodás, ismeret nélküli értékelés... de ezt úgy tudnám legjobban szemléltetni, hogy a h...e okoskodik.
Magyarországnak mindenképpen előnyére van a Hit Gyülekezetének jelenléte és munkássága. De természetesen a többi bibliai alapokon álló egyháznak is. De vannak akiknek semmi értelme, semmi bibliai alapja, tele van ellentmondással, mégis a bölcsek követik őket a szakadékba. Nos ezt nevezhető józanságnak vagy bármilyen pozitív jelzővel lehet ezt értékelni.
Isten áldja meg a Hit Gyülekezetének munkásságát !
Vidiripi
sandor85 nos a helyzet az hogy semmit sem igazítottál ki.
2Timóteus 3:16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre;
Emme ige fényében. A sok értéktelenséget értékké tehetnéd a Teremtői bölcsesség segítségével.
Nos a válaszommal csupán megkérdőjelezni kívántam a számomra tudatlanságot és mindenképpen negatív hozzá állást feltételező alapkérdést. A hit gyülekezete is azon egyházak közé tartoznak akik helyes irányban tevékenyednek.
Sajnos írhat ide bárki bármilyen megindoklást, túlnyomó részt a kritikus nem valószínű, hogy megváltoztatja az álláspontját. De mindenképpen előnyös, hogy megvallástételnek kiváló.
"Szia !
Én hitgyülis vagyok, de egyáltalán nem tartom magam nagy kereszténynek hálás vagyok Istennek hogy megismerhettem őt aki vagyok és amilyen szellemi szinten élek az Úrnak köszönhetem.
Nem gondolom, hogy az alapján kellene valakit megítélni részt veszel vagy nem a reménység fesztiválom ?
Shalom."
Izraelitaként hogy lehetsz hitgyülis?! Ez igen érdekes.
Miért kellene Izraelitának leni ahhoz, hogy valaki shalom-mal köszönjön? Keresztyéneknél viszonylag gyakori. Én a nagyobbik lányomnak szoktam mondani:shalom Salomé! Nem fogod elhinni így hívják.(Ivett Salomé) Egyszerűen csak békességet kíván az aki így köszön. És azért népszerű annyira, mert Jézus is mindig így köszöntötte a tanítványokat.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Nem vagyok HGY-s, de ismerem valamelyest a közösséget. Szerintem a ma Magyarországon létező keresztény felekezetek közül az egyik legjobb; lehet mindenféle hibákat találni ott is, mint minden más közösségben, de tény, hogy tökéletes gyülekezet / felekezet NINCS. Ahol emberek vannak, ott mindig vannak visszásságok, problémák.
A HGY-sek valóban nem szoktak részt venni az ilyen ökumenikus banzájokon, legalábbis szervezett formában nem. Valahol meg is értem őket, le is írom, miért:
Én kétszer voltam ilyen rendezvényen: talán 2000-ben v. 2001-ben az Ez az a nap-on, és - elnézést, de - az elég is volt kb. 10 évre. (Egy-két koncertet azért kár volt kihagyni az elmúlt években: Michael W. Smith-t és Ron Kenoly-t).
2011. október 2-án voltam az Arénában, mivel 3 koncert is csábított: Pintér Béla, az Amaro Del, és a Jesus Culture. Jó is volt, tényleg élveztem.
Viszont akármennyire is felekezetközi a rendezvény, és ezt a résztvevők tudták is, azért volt egy eléggé gázos helyzet: Böjte Csaba volt az egyik meghívott, és nagyon klassz dolgokat mondott az árvaházról és a munkájáról. Viszont amikor elhangzott tőle a "Mária országa", akkor bennem pl. meghűlt a vér... A lányom a baráti körével a küzdőtéren volt, és azt mondta, hogy a körülöttük levő _reformátusok_ is igencsak hallhatóan hördültek fel. Pedig az ilyesmikre figyelemmel kellene lenniük a katolikusoknak, ők is tudják, hogy az ökumenikus rendezvény az nem katolikus rendezvény...
Viszont a későbbi Jesus Culture koncert alatt olyan szellemi légkör alakult ki, hogy gyorsan elfelejtettem ezt a kis incidenst. Szerintem mások is. :)
Egyébkén meg nem gondolnám, hogy attól lesz valaki nagy / jó keresztény, hogy részt vesz-e ilyesmikben; úgyhogy, kérdező, térj észhez egy kicsit, légy szíves. Úgy látom, HGY-undorod van valamitől (ld. a másik kérdésedet), ez pedig nem keresztény hozzáállás. Úgyhogy csak azt tudom javasolni neked és a hasonlóan gondolkodóknak is: tükörbe belenézni, gerendát a szemből kivenni, aztán majd lehet másoknál szálkázni, de addig nem.
Megnéztem az idei fesztivál programtervét: valószínűleg nem fogom kihagyni a Michael W. Smith koncertet, de lehet, hogy a Casting Crowns-t sem. És gondolom, hogy Pintér Béci idén sem marad ki, úgyhogy őt sem.
Tessék, hallgassatok egy kis zenét:
Michael W. Smith – All In The Serve
http://www.youtube.com/watch?v=wV1MzarnQ7I&feature=youtube_g..
Michael W. Smith – I Will Be Your Friend
http://www.youtube.com/watch?v=CcsO0gTlGoM&feature=mfu_in_or..
Pintér Béla – Az a szép + Te vagy a példaképem
http://www.youtube.com/watch?v=OblFagjXqLg&feature=related
Pintér Béla – Új szív + Rólam van szó
http://www.youtube.com/watch?v=Tr16fjwfH4o&feature=related
Pintér Béla – Forog a hinta + Kegyelemvonat
http://www.youtube.com/watch?v=yfQ4YXbi4jg&feature=related
Shalom mindenkinek! :)
@qkker:
Ezt külön neked ajánlom: Michael W. Smith - Hope of Israel
http://www.youtube.com/watch?v=WrQLBBSsgD8&NR=1
Shalom neked külön is. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!