Megkaptatok e a valaszokat, velemenyem szerint az elet legfontosabb kerdeseire? 1.2. Miert elunk? Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az? 3. Miert hallunk meg?
Kerdeseimre, megkernelek, hogy emberi szavakal valaszoljatok !
Nincs szuksegem " predikaciok " lemasolasara es ide beirasara, mert a " predikaciokat " en is el tudom olvasni az internetrol !
Sajat gondolatok erdekelnek !
Nem masoknak a " megragot " es azutan atvett es " lenyelt " gondolatokra vagyok kivancsi !
Szeretnem tudni, hogy tik, sajat eszmetek / sajat gondolkozasotok alapjan, hogy valaszoltok a fent feltett kerdesekre ?
Elore kosszonom szepen valaszotokat !
11:18,
Vajon, igy lenne e ?
Minden ami korul vesz es a teremteshez tart, velemenyem szerint tokeletes = hiba nelkuli es megvan a logikaja !
Nem letezik, csak ugy, hogy letezen ..
Ezekutan, a teremtes koronajanak : az embernek, nem lenne e konkret celja ? elunk ugy csak, hogy potyara hasznaljuk az elelmiszert ? es a levegot is ? stb et ?
Elet van minden elelenyben ami korul vesz, legyen az noveny, allat, nem csak bennunk !
De, erdekes, mik, emberek kulonlegesek vagyunk ( es meg nagyon ! ) meg a majmoktol is ( habbar egyesek osszuleiknek nevezik a majmokat ) .
Akkar mennyit nezem magam, csaladomat, felebarataimat es mikkor eszembe jut szep csepseg gyermekem ! ( ami nekem Isten ajandeka volt ! ) az o nevelese, stb ek, sehogy nem tudom mindezeket a majmokal osszzehasonlitani, eletukel, stb el ....
Meg csak, hogy ugy elunk, mert lialakult az elet, celtalanul ! hat ezt igazabol nem tudom elfoggadni !
Az ember, eleten keresztul allandoan "programalja " , majd egyetemre mejek ....majd csaladom lesz...stb es akkor, hogy is foggadhatnam el, hogy elek, csak ugy, mert elek ?
Az eletelen hegyek, oroke " elnek " ! es nincs elet benne !
egy varju elerheti a 200 evet is !
miert akkor mik, ezek a csodalatos teremtesek , csak ilyen keveset elnenk ?
Miert egy ember sem foggadja el a halalt ? ha ez lenne a sorsunk ?
Miert bennunk van az orokseg remenysege ? az orokseg utani vagyodasunk ? miert mindez ?
Kedves Eliza***!
"..mivel tobben is itten, ugylatszik, hogy csak akkor akarnak elfoggadni magyarnak, ha asszimilalnak, hasonlo akkarnak, hogy legyek hozzajuk ! ...hat, megmakacsoltam magam ! ..."
Az erdélyi magyarság tudatod nagyon szép dolog és tartsd is meg otthon sokáig - szülőföldön élni magyarnak, mikor sokszor "megaláztatásban" is volt részetek, az az igazi kiállás. Aki ez elől szülőföldjét feladta és más országba költözött, az megfutamodott.
Azonban a szép magyar beszéd megőrzése és itt ezeken az oldalakon a "leírása" szorosan összefügg. Ezért tanácsoltam neked az írásaidhoz az ékezetes billentyűzeted használatát. Te tudod a legjobban, hogy vannak szavaink, amelyről ha lemarad az ékezet teljesen mást jelentenek.
(Csak zárójelben jegyzem meg, mikor az ismerősömet meghívták "Csíkszeredába" én lepődtem meg legjobban a feledésbe merült ragozáson.)
Ne makacsold meg magad, nem érdemes, mert sokat veszítesz a szép magyar írás gyakorlásának elhagyásával.
Üdv.
Kosszonom !
Nem ertet meg !
Sok sikert es boldogsagot !
"1.Miert elunk?"
Mert megszülettünk. Távolabbról: mert a szüleink megszülettek, és találkoztak, stb.
"2.Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az?"
Nincs.
"3. Miert hallunk meg?"
Mert megöregszünk, egyre gyengül a szervezetünk és egy idő után elkapunk valami betegséget, amibe belehalunk.
Ha az ember nem tudna megbetegedni, akkor is meghalna, legkésőbb akkor, amikor a Nap 3 mrd. év múlva felfúvódik és megsüti a Földet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!