Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Megkaptatok e a valaszokat,...

Megkaptatok e a valaszokat, velemenyem szerint az elet legfontosabb kerdeseire? 1.2. Miert elunk? Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az? 3. Miert hallunk meg?

Figyelt kérdés

Kerdeseimre, megkernelek, hogy emberi szavakal valaszoljatok !

Nincs szuksegem " predikaciok " lemasolasara es ide beirasara, mert a " predikaciokat " en is el tudom olvasni az internetrol !

Sajat gondolatok erdekelnek !

Nem masoknak a " megragot " es azutan atvett es " lenyelt " gondolatokra vagyok kivancsi !

Szeretnem tudni, hogy tik, sajat eszmetek / sajat gondolkozasotok alapjan, hogy valaszoltok a fent feltett kerdesekre ?

Elore kosszonom szepen valaszotokat !

2012. febr. 3. 07:32
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

6/20 ma 09:05

- Jó kérdés, valószínűleg tapasztalatot gyűjtünk.

2. Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az?

- Lásd első pont. :) "

ebben az esetben, MIT NYERUNK a tapasztalat gyujtesel ?

"

3. Miert halunk meg?

- Nincs halál, átváltozás van. Az energia nem vész el, csak átalakul, így a lélek is. Eddig összegyűjtött tapasztalataim alapján úgy vélem (és ez nem más direktben átvett gondolata), hogy egy másik létformára kerülünk, ahol elszámolunk azzal, hogy használtuk ki a rendelkezésünkre bocsátott életet. Ezért azt eldobni (vagyis öngyilkosnak lenni) értelmetlen, az élet elvesztegetése.

Üdv!

Leftlegged Player :)"

Semmi bizonyitek nincs hogy atvaltoznank !

Hol van az a masik letforma ?

Vagyis, egy masik elet ? amibben itelkezni foggnak rajtunk ? ez a pokol - vallasi magyarazata !

en nem kerek belole ! nem is hiszek benne ! Nem latom a logikajat !

udv . ! en is

......................

ui : most mennem kell, van egy kicsi munkam, de varom valaszaitokat erdeklodesel !

kosszonom elore !

2012. febr. 3. 09:24
 22/44 A kérdező kommentje:

18/21 ma 09:08....

Van, aki ezután is visszavágyik, és úgy várja a halált, mint megváltást, de tudja, hogy nem ő dönt arról, az mikor következik be. ...."

Mindzeket, eddig, csak filmekben lattam, nem a valosagban is !

Meg a filmek altalaban fikciok / elkebzelesek !

Nem talaltam korulotem EGY embert sem, aki BOLDOGAN ! varna a hallalt !

udv en is

2012. febr. 3. 09:29
 23/44 Antimod ***** válasza:

"Semmi bizonyitek nincs hogy atvaltoznank !"

Az nincs (nem is lehet, hogyan lehetne?), de beszámoló az van, többszázezer.

"Hol van az a masik letforma ?"

Szintén nem tudjuk, valószínűleg egy másik dimenzióban vagy hullámon. Ezt valószínűleg nem is tudnánk megérteni a mai, materiális alapú koncepcióinkkal.

"Vagyis, egy masik elet ? amibben itelkezni foggnak rajtunk ? ez a pokol - vallasi magyarazata !"

Nem, nem a pokol. (Szerintem olyan nincs is.) Ítélkezni a saját felettes éned ítélkezik állítólag, a másik életben pedig szeretet és elfogadás van, nem büntetés. Saját magad ítéled el a hibáidat, és még ők vígasztalnak meg! A bűnök egyébként eltűnnek végül, bár az valószínű, hogy átmenetileg lelki szenvedéssel járnak, mert át kell élni lelki síkon, ami jót vagy rosszat okoztál másoknak a Földön.

Üdv!

Leftlegged Player :)

2012. febr. 3. 09:31
 24/44 Antimod ***** válasza:

"Mindzeket, eddig, csak filmekben lattam, nem a valosagban is !

Meg a filmek altalaban fikciok / elkepzelesek !"

Nagyon sok filmnek valós alapja van, ha nem is a történet az, hanem a téma ötlete. Az, hogy sokszor - eladhatósági szempontok miatt - hülyeséget hoznak ki belőle, hogy jobban eladható legyen, már egy másik kérdés.

Üdv!

2012. febr. 3. 09:33
 25/44 anonim ***** válasza:

szia.

válaszolok én is neked saját szavakkal, ahogy megkértél.

Miért élünk?

Azért, mert van valami, ami ÉL, nevezhetjük Istennek, Egyetemes Energiának, tökmindegy, és olyan nem létezik, hogy valami NEM ÉL. Az Életnek nincsen ellentéte...félreértések elkerülése végett a halál ellentéte a születés, mivel az egyik valaminek a kezdetét jelenti, a másik pedig a végét.

Szóval ez a Dolog, ami ÉL, terepet biztosít Önmagának, látszólag felosztódva, vagyis életet "ad" lényeinek.

Van e az Életnek célja? Ha igen melyek az?

Igen van az Életnek célja, mégpedig az, hogy felismertesse az egyénekkel, ezekkel a lényekkel, hogy valójában csak egyetlen dolog létezik, egyetlen dolog ÉL, s ha az egyének ezzel az egyetlen dologgal azonosítják magukat teljes tudatban, akkor válhatnak meg nem szűnően boldoggá és szabaddá. Ezért az Élet az egyének tetteire visszahatást gyakorol, hogy azok "saját bőrön" megízlelve válasszák önként azt megnyilvánulási formát, ami az egységért, az Egészért folyik, így elérve azt, hogy az egyének Eggyé legyenek teljes elméjükben az Élettel.

Miért halunk meg?

Azért halunk meg, mert a viselkedésformulánk még személyes érdek előtérbe helyezése más dolgok érdekével szemben, mivel magunkat elkülönítjük a dolgoktól tudatban, ami megjelenik számunkra különállónak tekintjük, mivel nem látjuk, hogy ami van, az eredetileg egyetlen Egész, maga az Élet. Ennek az önző magatartásnak az automatikus következménye, a visszahatása maga a halál, és pont azért, hogy az egységromboló hozzáállásnak gát legyen szabva egy egyén szempontját tekintve...mihelyst az egyén teljes mértékben azonosult az Élettel, a Mindenséggel, vagyis viselkedésében csak azért(Mindenért) létezik, érdek nélkül, tehát totálisan önzetlenné válik, feltétel nélkül szeretni tudóvá bárkit és bármit, akkor kiszabadul a születés és halál nevű váltópontok béklyójából.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. febr. 3. 10:57
 26/44 A kérdező kommentje:

# 22/25 - nek,

"Semmi bizonyitek nincs hogy atvaltoznank !"

Az nincs (nem is lehet, hogyan lehetne?), de beszámoló az van, többszázezer. "

Akkor, miert hinnek benne ? mert masok mondjak ?

"Hol van az a masik letforma ?"

Szintén nem tudjuk, valószínűleg egy másik dimenzióban vagy hullámon. Ezt valószínűleg nem is tudnánk megérteni a mai, materiális alapú koncepcióinkkal. "

Vagyis, meg egy ismeretlen ! Hogy is hihetnek el akkor ilyesmiket.

Mind teoremak / temak, erdekesek, ennyi .

"Vagyis, egy masik elet ? amibben itelkezni foggnak rajtunk ? ez a pokol - vallasi magyarazata !"

Nem, nem a pokol. (Szerintem olyan nincs is.) Ítélkezni a saját felettes éned ítélkezik állítólag, a másik életben pedig szeretet és elfogadás van, nem büntetés. Saját magad ítéled el a hibáidat, és még ők vígasztalnak meg! A bűnök egyébként eltűnnek végül, bár az valószínű, hogy átmenetileg lelki szenvedéssel járnak, mert át kell élni lelki síkon, ami jót vagy rosszat okoztál másoknak a Földön.

Üdv!

Leftlegged Player :)"

Ezt, most is megcsinalom, sajat magamat sokszor elitelem .....emiatt , nem kell mas dimenzioban elnem !

Mi a bűn ? hogy tunhet el ?

udv . !

2012. febr. 3. 13:18
 27/44 Antimod ***** válasza:

"Akkor, miert hinnek benne ? mert masok mondjak ?"

Nem elég? Vagy mindenki más alapból hazudik szerinted?

Ráadásul meglehetősen egybecsengően?

"Vagyis, meg egy ismeretlen ! Hogy is hihetnek el akkor ilyesmiket."

Halálodig ismeretlen is marad a teljes valójában.

"Ezt, most is megcsinalom, sajat magamat sokszor elitelem .....emiatt , nem kell mas dimenzioban elnem!"

Nem érted... most nem tudod 100%-ig megítélni a valós hibáidat, mert nem mérheted fel, kinek mit okoztál vele. A jótetteiddel ugyanez a helyzet. Ott ráadásul át is éled majd, mind a jót, mind a rosszat, meglehetősen intenzíven. Ha sok rosszat tettél, az az idő neked egy szubjektív pokol lesz számodra, amíg azokat átéled.

"Mi a bűn ? hogy tunhet el ?"

Aranyszabály: ne tedd mással, amit nem szeretnéd, ha veled tennének. Egyébként nem könnyű felmérni (állítólag földi létben nem is lehet teljesen), ezért mindig lesznek hibáid, legjobb szándékaid ellenére. A legnagyobb bűnök (szándékos gonoszság) természetesen nem relatív.

Minden bűn el fog tűnni, ha átélted, és megértetted, miért volt negatív a tetted. A legfontosabb, amiért az egészet átéled, hogy teljes képet kapj arról, hogy használtad ki az életedet, mit tanultál belőle.

Üdv!

2012. febr. 3. 13:25
 28/44 anonim ***** válasza:

"12/16 nak,

emberi gondolat / magyarazatott kernek !

nem Biblia verset !

Mit ert On, a Biblia idezetebol ? amitt leirt"

Először is sorozatban téveszted el a hozzászólások számát, nem tudni sokszor, hogy kinek kommentálsz. A 13-ashoz szóltál hozzá, és nem a 12-eshez.

Mit nem értesz az alatt, hogy szabadító? Az Isten tud megszabadítani. A kígyó azt mondta, hogy olyanok lesztek, mint az Isten, ez a humanizmus. Ez Isten teremtő és fenntartó eszmélyének ellensége. Ha megalázkodva elfogadod a teremtő és szabadító Istent, minden a javaddá válik. Bármit, amit kérsz, megteszi, mert Atyád lesz ő, és fia leszel néki. Ezt én mondom, mert én tudom. Én magam teszek erről bizonyságot.

Ne idézzek a Bibliából?

Akkor idézek Malakiástól, hogy megtudd, hogy miért idézek a Bibliából:

"Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték ő előtte azoknak, a kik félik az Urat és becsülik az ő nevét."

2012. febr. 3. 15:07
 29/44 anonim ***** válasza:

Még egy kérdést engedj meg, csak hogy ne szörnyűlködjünk.

A borzalmas írásod nem magyarságot, avagy betegséget tükröznek? Vagy nagyon fiatal vagy még? Komolyan, kíváncsiságból!

2012. febr. 3. 15:09
 30/44 anonim ***** válasza:

Én tudom ám a helyes válaszokat!

1. Miért élünk? Azért, mert Jehova megteremtett minket.

2. Van-e az életnek célja? Igen, hogy imádjuk Jehovát!

3. Miért halunk meg?, Hű ha! Azt hiszem tévedtem. Erről mit tanít az őrtorony?

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. febr. 3. 19:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!