Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Megkaptatok e a valaszokat,...

Megkaptatok e a valaszokat, velemenyem szerint az elet legfontosabb kerdeseire? 1.2. Miert elunk? Van e az eletnek CEL ja? Ha igen, melyek az? 3. Miert hallunk meg?

Figyelt kérdés

Kerdeseimre, megkernelek, hogy emberi szavakal valaszoljatok !

Nincs szuksegem " predikaciok " lemasolasara es ide beirasara, mert a " predikaciokat " en is el tudom olvasni az internetrol !

Sajat gondolatok erdekelnek !

Nem masoknak a " megragot " es azutan atvett es " lenyelt " gondolatokra vagyok kivancsi !

Szeretnem tudni, hogy tik, sajat eszmetek / sajat gondolkozasotok alapjan, hogy valaszoltok a fent feltett kerdesekre ?

Elore kosszonom szepen valaszotokat !

2012. febr. 3. 07:32
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

24/30 nak,

Szervusz !

Kossz !

Vagyis, az Eletado, eletett ad ! Ez logikus ! Mert mik emberek is, a szeretett alapjan, gyerekeket hozzunk a vilagban

Erdekes a masodik kerdesre is valaszod, kossz !

csak annyit hozzatenek, hogy az "Elet", ad masoknak is eletett, ugyhogy : noveny, allat, mik is elunk, hogy nelkule, az " Elet " nelkul nem letezik elet, ez is igaz,

DE, erdekesen, az Eletado, MEGENGEDTE, hogy utmutatasai nelkul is elhesunk ! es " elunk " nyomorogva, a vilag tobb fele ongyilkosag elot leven

A halal teoria mind tema, szep es jo, de megis, nem tudom elfoggadni ! Onzok vagyunk valojaban, de ez meg nem vissz a halalhoz ! "Jok " es rosszak meghalnak !

A tudosok azt mongyak, hogy benunk van a halhatatlansag , a geneinkben, amitt meg is talaltak !

Egy genetekia ADN ( remelem igy irjak magyarul is ...) miatt orogszunk meg es hallunk meg , ha, azt a genat megtudnak allitani, hogy szaporodjon tovabb , nem oregednenk egyaltalan es logikusan nem hallnak meg.

Vagyis, Biblia alapjan 70 - 80 nyomorusagos eveket elunk, a tudomany szerint, az oregedes miatt hallunk meg es a valosagban is atlagban, mindezt latjuk : oregedes es halal.

Kovetkezeskepen, velemenyem szerint ha nem oregednenk meg, nem is halnank meg

Mar maga az onzetlenseg, habar jo dolog, kivanatos dolog, velemenyem szerint, meg nem visz az elethez !

Mert mik fizikailag es szellemeligel elunk, ha, el is ernenk mongyuk a szellemi tokeleteseget es onzetlen , szeretetel teli eletet is elnek, mindez, nem hathat oly nagyon a fizikai testunkre, hogy ne oregedjunk meg es meghaljunk

Akkarhogy, kossz valaszodat, erdekes volt !

2012. febr. 4. 16:38
 32/44 A kérdező kommentje:

# 26/31 tegnap 13:18

"Nem elég? Vagy mindenki más alapból hazudik szerinted?

Ráadásul meglehetősen egybecsengően? "

Nem szeretem alltalaban a tobbseg - teoria elfogadasat, vagyis, ha a tobbseg mongya, igaznak is kell legyen ! sokszor a nagy tobbseg tevedet es teved a mai nap is.

Vagyis, e tobbseg, nem egy skala nekem, hogy elfoggadjak valamit !

Nem okvetlenul hazudik ! de nincs jol informalva vagy el volt amitva, becsapva, stb

"Halálodig ismeretlen is marad a teljes valójában. "

ez is igy van, az ember egy eleten keresztul tanul es csak butan hall meg !.....

"Nem érted... most nem tudod 100%-ig megítélni a valós hibáidat, mert nem mérheted fel, kinek mit okoztál vele. A jótetteiddel ugyanez a helyzet. Ott ráadásul át is éled majd, mind a jót, mind a rosszat, meglehetősen intenzíven. Ha sok rosszat tettél, az az idő neked egy szubjektív pokol lesz számodra, amíg azokat átéled. "

Hallotam en mar errol a teoremarol tema rol, tobb valtozata is van !

Most, hogy megirtad a te valtozatodat, biztosra mondom ujra, hogy 100 % nem kerek belole !

Miert is elnem at ujra eletemet ? csak idovesztes lenne, velemenyem szerint legalabbis, es nem latok semmi logikat sem benne !

Egyeseknek tetszik mindez ! elfogadnak szivesen gondolom teoremadat / tema dat, mert sokat megvaltoztatnanak eletukben, ha ujra fiatalok lennenek ....mongyak ,

de, nem en is, en nem akkarok semmit megvaltoztatni eletembol ! hibaztam sokszor, a jovobben, remelem nem ismetlem meg hibamat es akkor jo lesz ....

"Aranyszabály: ne tedd mással, amit nem szeretnéd, ha veled tennének. Egyébként nem könnyű felmérni (állítólag földi létben nem is lehet teljesen), ezért mindig lesznek hibáid, legjobb szándékaid ellenére. A legnagyobb bűnök (szándékos gonoszság) természetesen nem relatív.

Minden bűn el fog tűnni, ha átélted, és megértetted, miért volt negatív a tetted. A legfontosabb, amiért az egészet átéled, hogy teljes képet kapj arról, hogy használtad ki az életedet, mit tanultál belőle. "

Igy is tanultam sokkat masok es sajat hibaimbol ! Mindezert mindahogy mar irtam , nem kell ujra eljem oket !

A szimpla ateles, nem hiszem, hogy megalitana, hogy ne meg vetkezek ! vagyis, gondolom, ha el is tunenek buneim, csinalnak majd mas bunoket / hibakat, amitt eddig nem csinaltam !

nem igy igaz ?

udv .

Eliza

2012. febr. 4. 16:53
 33/44 A kérdező kommentje:

# 27/32 tegnap 13:25 Privát üzenet Hasznos számodra ez a válasz?

"12/16 nak,

emberi gondolat / magyarazatott kernek !

nem Biblia verset !

Mit ert On, a Biblia idezetebol ? amitt leirt"

Először is sorozatban téveszted el a hozzászólások számát, nem tudni sokszor, hogy kinek kommentálsz. A 13-ashoz szóltál hozzá, és nem a 12-eshez. "

Eloszor is, en is kerdezek, az ugymond keresztenyektol mind On, ELSO torvenyeik, hogy fulethuzanak meg, ha tevedsz ! ?

Csak par napja vagyok itten, es valojaban nem ertem meg, hogy is tudnak helyesen valaszolni ? mert a fenti szamok valtoznak !

elore kosszonom esetleges segicseget ! ezt ertelmezve, de nem kerek belole Ontol ! majd megtanulom en, hogy kell itten helyesen valaszolni !

"Mit nem értesz az alatt, hogy szabadító? Az Isten tud megszabadítani. A kígyó azt mondta, hogy olyanok lesztek, mint az Isten, ez a humanizmus. Ez Isten teremtő és fenntartó eszmélyének ellensége. Ha megalázkodva elfogadod a teremtő és szabadító Istent, minden a javaddá válik. Bármit, amit kérsz, megteszi, mert Atyád lesz ő, és fia leszel néki. Ezt én mondom, mert én tudom. Én magam teszek erről bizonyságot. "

Mikkor befuladsz egy vizben, egy ember szabadit ki a vizbol ! es azt az embert joggosan nevezhetem szabaditomnak ! hasonlon egy orvost, tuzoltokat, stb lehetnek szabaditoim !

Nem latam eddig egy embert sem, akinek a Mindenhato Isten mindent megadot volna, amitt kert ! vagyis, mindez nekem, csak mese ...

Gyereke vagyok a Jo Istenek most is !

Kosszonom bizonysagteveset, de en nem hiszem el !

"Ne idézzek a Bibliából?

Akkor idézek Malakiástól, hogy megtudd, hogy miért idézek a Bibliából:

"Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték ő előtte azoknak, a kik félik az Urat és becsülik az ő nevét."

ez sem mond sokkat nekem legalabbis ! ha mar hasznalja a Biblia verseket ( amiket en is ismerek es hasznalok ! ) , magyaraza meg a sajat szavaival is ! mit ert benne, mert maskep, en is valaszolhatok Onnek Biblia versek alapjan a fenti feltett kerdeseimre !

De, en embertarsaimal akkarok komunikalni a fentibb feltet kerdesekrol ! nem papokal , mert akkor templomba mentem volna !

nem erdekel se mas " okosok, szenteknek nevezet, " stb gondolatai, teoremai / temaik, mert a legtobbet mar ismerem sajat magam is !

Sokkan, nem ismerik a Biblia tanitasat, masok meg nem foggadjak el a Biblia tanitasat, ezekell es nemcsak persze szeretenek komunkalni a fent irt kerdesekrol

Most tissztaban irtam e ?

2012. febr. 4. 17:13
 34/44 A kérdező kommentje:

28/33 tegnap 15:07 Privát üzenet Hasznos számodra ez a válasz?

Még egy kérdést engedj meg, csak hogy ne szörnyűlködjünk.

A borzalmas írásod nem magyarságot, avagy betegséget tükröznek? Vagy nagyon fiatal vagy még? Komolyan, kíváncsiságból!"

nem erdemelte ki, hogy valaszoljak !

Akkarhogy, ezt mar megmagyaraztam masnak is, nyilvanosan !aki joindulatbol kerdezet !

ha epp oly kivancsi, kerese meg valaszomat !

legyen boldog ! ha tudd ...

2012. febr. 4. 17:21
 35/44 A kérdező kommentje:

29/34 tegnap 15:09 Privát üzenet Hasznos számodra ez a válasz?

Én tudom ám a helyes válaszokat!

1. Miért élünk? Azért, mert Jehova megteremtett minket.

2. Van-e az életnek célja? Igen, hogy imádjuk Jehovát!

3. Miért halunk meg?, Hű ha! Azt hiszem tévedtem. Erről mit tanít az őrtorony?

A Jézusba vetett hit reményt ad."

1. Valojaban, kosszonet Jehova Teremtonknek elunk, mert mindenap " eletnek lehelletet " adja mingyajunknak, e nelkul, holnap, vagy a kovetkezo pillanatban hallotak lennenk

2. Itten, nem irhatom ala ! Ha ezt akkarta volna Atyank, hogy csak imadjuk, nem adot volna nekunk : szabad akkaratot, szabad valasztast, szimplan robotoknak programalhatott volna be es igy reggeltol estig mind imadtuk volna !

3. ebben az esetben, olvasa el az Ortoronyt es akkor megtudja lehet

2012. febr. 4. 17:27
 36/44 anonim ***** válasza:

Teljesen összezavartál. Tényleg annyira igyekeztem, hogy ötöst kapjak, és tessék, még ezek sem a jó válaszok. Meg írnád te, mi a kérdéseidre a helyes válasz?

És igazán nem szoktam foglalkozni azzal, Jehova tanúi mit tanítanak. Egyszer kérdezek meg valamit, és arra se válaszolsz. Ez már csak azért sem tisztességes tőled, mert állandóan kérdéseket írsz ki, hogy mi keresztyének mit vallunk erről vagy arról. És mi nem azt válaszoljuk, hogy olvasd el a kiadványainkat. Nagyon-nagyon morcos vagyok!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. febr. 6. 10:55
 37/44 A kérdező kommentje:

Mivel zavartam ossze ?

En, megkaptam a magamnak helyes valaszokat, majd kilatszik irasombol , addig kivancsi vagyok mit mondanak masok ? ha egyaltalan, meg erdekli e az embereket, mier szuletunk, miert elunk es mieert hallunk meg ?

mert en sajnos azt latom, hogy a tobbseget nem erdekli ! csak, elnek ! ....

Nem tartozom Jehova tanui szervezethez .

Mire nem valaszoltam ?

Allandoan kerdeseket irok ? nem hiszem ! en csak itten es meg egy topikban tettem fel kerdest ~

Hol irtam en, hogy olvasak el a kiadvanyokat ? epp forditottva irtam, ha nem muszaj, ne masoljanak !

Mert sajat emberi gondolatok alapjan szeretnek komunikalni, nem kiadvanyokal vagy megirt predikaciokal, mindezt irtam mar, elolvashatom en is az internetrol ..

HA HA HA, meg kicsit morcosnak sem mondott megg eddig senki ! mert altalaban, baratsagos vagyok ! ...

de mindenek van kezdete !...

Nagyon - nagyon morcos vagyok, mondja ? ha ha ha

2012. febr. 6. 14:48
 38/44 anonim ***** válasza:

Kedves Eliza***!

(ha valóságos hölgy vagy, ha nem akkor csak simán Eliza***)

Ha a valláskritikában tetted fel a kérdést, akkor gondolom, hogy a Bibliai idézetekkel alátámasztott "okfejtést" el tudod fogadni:

1. Miért élünk:

Isten megalkotta a Föld nevű bolygót (esetleg a naprendszert), elkészítette rajta az embert és környezetét. Az emberbe a saját leheletét - lelkét táplálta be ("kölcsön kaptuk"). Adott egy meghatározott idejű életet, amely amikor kevesen éltünk elérte a 700 - 969 évet is. Amikor többen lettünk ez lecsökkent maximum 120 évre - ma is így van. Többször szövetséget kötött az emberrel és mindig azt parancsolta, hogy sokasodjon és szaporodjon, lásd Mózes I. 1.28, 8.17, 17.2, 22.17 és Mózes II.1.20.

2. Életünk célja:

Saját elképzelésem, hogy a sokasodás és szaporodás a célhoz vezető út kiindulási pontja. Az isteni leheletet - lelket szaporítjuk azzal, hogy gyermekeket nemzünk (ha elfogadom akkor két emberből ma közel hét milliárd lett). Ezt a leheletet -lelket saját testünkben az életünk folyamán finomítjuk, desztilláljuk és amikor "beérik", mint a gyümölcs, akkor a...

végső cél: a halál! (ebben a küzdelemben az győz, aki a leglassabb és az válik a leghosszabb életűvé)

Emellett Isten ad egy korlátozott Földi életet, akaratot (a Paradicsomi bűnbeesés miatt) és a végén felcsillantja a Mennyországot.

3. Miért halunk meg:

Amikor testünkben "lefinomodik" az isteni lehelet - lélek, akkor megöregszünk, elfogy a földi élethez szükséges energiánk és végünk lesz. Ugyanis az Isten a kölcsön adott leheletét - lelkét csak úgy tudja a testünkből vissza "kérni", ha a test porrá lesz, azaz meghalunk. (ha megnézed Mózes I. 3.22. akkor tudnod kell, hogy Isten nem is akart örök életet adni az embernek!)

A pap is úgy búcsúztatja temetéskor a halottat, hogy "lelkét visszaadta teremtőjének".

Konklúzió: Isten a Föld nevű bolygón létrehozta lélek termelő és finomító "kolóniáját". Ha a lelked finomítás után megfelel az isteni követelményeknek, akkor tovább tudja hasznosítani és ez lehet a Mennyország. Ha nem felel meg, akkor marad két lehetőség: vagy újból leszületsz és akkor ez a reinkarnáció, a másik, hogy megtisztítják és ez a Pokolban történik.

Tudom, hogy fantasztikusnak tűnik, de a túlvilágról még senki nem jött vissza és akkor ez lehet, valóság is (Jézus is csak feltámadt, de a Földre még nem tért vissza).

(Tudom, hogy nem itt éltél, van ékezetes billentyűzeted és elhihetnéd,hogy ha azzal írnál, sokkal könnyebben lehetne értelmezni kérdéseidet és válaszaidat - ez csak tanács.)

2012. febr. 8. 20:48
 39/44 anonim ***** válasza:
Az életnek nincs konkrét célja, csak az amit te adsz neki! Azért élünk mert az élet kialakult és azért halunk meg mert semmi sem tart örökké! =)
2012. febr. 9. 11:18
 40/44 A kérdező kommentje:

20:48,

igen, holgy vagyok ....

Kosszonom,

igenis ! :"... Bibliai idézetekkel alátámasztott..." valaszokat is varok, megmagyarazva ! vagyis, nem csak Biblai vereseket felsorolva vagy predikaciokat, ujsagokbol, internetrol lemasolva,

akkarom latni az emberi gondolkozast ! ha Biblia veresel is alatamasztva, de az ember magyaraza is meg, mit ert a Biblia versben ? mert a valasok, kepesek, szaz fele keppen is megmagyarazni egy Biblia verset ! sajnos ...

1. Atlagban igazat adok en is onnek, kulombozik velemenyem csak annyiban, hogy nem "...egy meghatározott idejű életet..." kaptunk, hannem orok elett ! ha nem etek volna a tiltot fatol, nem meg haltak volna meg ,

De megis az ok, miert elunk ? nem kapot magyrazatott, vagy nem ertetem en meg ! ?

2. Miert kenne mik emberek, szaporitcsuk az "... isteni leheletet..."? ezt Isten is megcsinalhata volna ! nem egy not es egy ferfit formalt volna a FOLDPORA bol, hannem 7 miliardot is, nemde ? ha ez lett volna az Akarata .

Miert kenne : "...desztilláljuk ..." ameddig : "..."beérik..." miert kenne finomitani ? mi hibaja ? hianya lenne ?

Mit is keresen a fold -porabol formalt ember, ( akinek velemenyem szerint legalabbis, tokeletes a fold, mind " haz " ) a mennyben ? miert nem teremtett akkor ugy mind az angyalokat, a mennybe ? experientalna / probalkozna velunk Teremtonk ? ez, nem lenne igasagos, legalabbis velemenyem szerint .

Ez lenne az eletcel ? a mennybe mennes ? Mi akkor a menny ?

Mert a foldet ismerem, szeretem, stb. de a mennyet nem ! miert is akkarnak a mennyben ? ha nem ismerem !

milyen cel az ? amelyek ismeretlen !

3. A "... "lefinomodik"..." as, eleg hamar tortenik ! 30 eves kortol kezdodik a megoregedes .....

A Mózes I. 3.22., velemenyem szerint, nem a Teremtonk ELSODLEGES celjat tukrozi, mert irja : "....Ímé az ember olyanná lett,..",

lett ! vagyis, nem volt ! nem igy volt teremtve adam es eva !

Istenek, szuksege lenne a kifinomotot / lefinomitott leheletnek ? akkor, kovetkeztethetnek, hogy Isten kihasznalna az embert ! ? ezt megg megint nem latom igasagosnak !

Meg a "...megtisztítják és ez a Pokolban ..." pokolva valo megtissztitas, hat ez valojaban EROSZAK lenne ! ...

Milyen bizonyitek letezik, ( ha letezik ) hogy letezne egy TULVILAG ?

Mit ert on a tulvilagon ?

[ kosszonom szepen a tanacsat !

de, mivel tobben is itten, ugylatszik, hogy csak akkor akarnak elfoggadni magyarnak, ha asszimilalnak, hasonlo akkarnak, hogy legyek hozzajuk ! ...hat, megmakacsoltam magam !

igenis, van magyar billentyum is, de en erdelyi magyar vagyok es az is akkarok maradni ! ( tobb erdelyi magyar, hasonlon ir mind en ), ha ezt az itteni magyar " tesvereim " elfoggadjak jo, es megkosszonom szepen megertesuket, ha nem, ez van ! nem akkarok Magyarorszagi magyar lenni, mert nem voltam ! nem vagyok ! meg akkarom tartani identitasomat !

lehet onnoknek mindez nehez megerteniuk, mert nem mind kisebbseg eltek le eletuket, de en igenis , mind kisebbseg eltem le nagyreszet az eletemet es lehet evvel a makacssagal sikerul megtartanunk magyarsagunkat !

vagyis, lehet nem jo a gondolkozasom, de azert, nem vagyok hajlando most megvaltoztatni ,

bocsanat elore, ha tevedek evvel ]

2012. febr. 9. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!