Ha a vallásodba nem lenne örök jutalom/büntetés akkor is követnéd tanait?
Én Ateista vagyok, amiben nincs semmi ilyesmi. Komolyan nem értem, miért jó a vallás. Az embert egy csomó mindenben korlátozza, mert benne van a Bibliában, hogy ezért meg azért megbüntet Isten, és majd a Pokolba jutsz. Én azt mondom, önmagam vagyok az Istenem. Engem csak ne irányítson senki (persze nem ideértendő a munkaviszonyból adódó alárendeltség). Teszek, amit teszek, max a törvény által leszek elítélve, nem Isten által. Ezzel nem azt mondom, hogy bűnözzünk agyba-főbe. Szó sincs róla, el is ítélem a bűnözést. Nem azért kell szeretni, tisztelni egymást, mert az van a Bibliában, hanem emberségből. Én is kerülöm az összetűzéseket, és próbálok mindenkivel jóban lenni és szeretni őket. Ezt az életvitelt követve nincs is sok ellenségem, viszont rengeteg barátom van.
Úgy gondolom a vallás addig volt jó, amíg a tudomány nem volt elég fejledt, és így Istennel magyarázták a megmagyarázhatatlant. Mára azonban a tudomány már egy csomó ilyen dolgot megcáfolt.
Bocsi, hogy többet írtam, mint a kérdésedre a válasz, de szerettem volna röviden kifejteni a véleményemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!