Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a vallásodba nem lenne...

Ha a vallásodba nem lenne örök jutalom/büntetés akkor is követnéd tanait?

Figyelt kérdés

2012. jan. 28. 18:28
1 2
 11/16 anonim válasza:
Én már beszéltem állitolag sátán hivökel de semmi érvet nem tudtak fehozni arra a kérdésben,hogy miben segit nekik a sátán.Mondtam nekik egy pár érvet Isten mellet ami történt velem és sajnos elhuztak.Ennyit sántárol.Ja ha elmész melozni akkor is félsz,hogy kine rugjank,de az évvégi jutalmat is ejfogadod ugye na ennyit a JUTALOM/BÜNTETÉS-röl .Üdv Csákány
2012. febr. 4. 08:11
 12/16 anonim válasza:
Pl.: az én esetemben Jézus nem egy vallás, egy tan, egy filozófia, hanem egy élő kapcsolat. Ez a lényege. S ha van egy jó barátod, de eddig csak "leveleztetek", azzal nem lenne rossz találkozni is személyesen. Ja,hogy ez maga lesz a mennyország? Az a hab a tortán:)
2012. febr. 4. 10:28
 13/16 anonim válasza:
www.igazijohir.hu
2012. febr. 4. 10:28
 14/16 anonim ***** válasza:
Nincsen sem örök jutalom sem örök büntetés a vallásomban... szóval igen, bizonyosan.
2012. febr. 4. 14:32
 15/16 anonim ***** válasza:

Én Ateista vagyok, amiben nincs semmi ilyesmi. Komolyan nem értem, miért jó a vallás. Az embert egy csomó mindenben korlátozza, mert benne van a Bibliában, hogy ezért meg azért megbüntet Isten, és majd a Pokolba jutsz. Én azt mondom, önmagam vagyok az Istenem. Engem csak ne irányítson senki (persze nem ideértendő a munkaviszonyból adódó alárendeltség). Teszek, amit teszek, max a törvény által leszek elítélve, nem Isten által. Ezzel nem azt mondom, hogy bűnözzünk agyba-főbe. Szó sincs róla, el is ítélem a bűnözést. Nem azért kell szeretni, tisztelni egymást, mert az van a Bibliában, hanem emberségből. Én is kerülöm az összetűzéseket, és próbálok mindenkivel jóban lenni és szeretni őket. Ezt az életvitelt követve nincs is sok ellenségem, viszont rengeteg barátom van.

Úgy gondolom a vallás addig volt jó, amíg a tudomány nem volt elég fejledt, és így Istennel magyarázták a megmagyarázhatatlant. Mára azonban a tudomány már egy csomó ilyen dolgot megcáfolt.

Bocsi, hogy többet írtam, mint a kérdésedre a válasz, de szerettem volna röviden kifejteni a véleményemet.

2012. febr. 4. 21:19
 16/16 anonim válasza:
Szép töled,hogy önmagad vagy Istened.Mindenkinek szúverin joga eldönteni az életében,hogy miben hisz.Csak,hogy tudjátok "Isten hat napig teremté a világot hettedik napon megpihent.Ez a hetedik "nap"több ezer évig is eltarthat és kijavitja az esettleges hibákat az emberekkel kapcsolatban".(Mózes 2:2 Üvd csákány
2012. febr. 5. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!