Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a vallásodba nem lenne...

Ha a vallásodba nem lenne örök jutalom/büntetés akkor is követnéd tanait?

Figyelt kérdés

2012. jan. 28. 18:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Akkor csak igazán. A zsidó-keresztény adok-kapok seftelés kifejezetten unszimpatikus.
2012. jan. 28. 18:37
 2/16 anonim ***** válasza:
46%

18 éves lehettem, amikor egy késő esti Politikai műsorban az amerikai sátánizmusról volt riport film. Miután megnéztem, gondolkozni kezdtem rajta. A hívők azt mondják, van Isten, aki jó, és van sátán, aki rossz. Ők harcolnak egymással, de Isten fog győzni. A sátánisták ugyan ezt mondják, de szerintük sátán fog győzni. És hogy a győztes oldalán legyenek, ezért őt szolgálják. Gondolkoztam, gondolkoztam, aztán azt mondtam magamban: ha biztosan tudnám, hogy a gonosz győz, én akkor sem szolgálnám a gonoszt. 10 évvel később tértem meg.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. jan. 28. 18:42
 3/16 anonim ***** válasza:
60%
Sátánisták, naná. [link]
2012. jan. 28. 18:49
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A szülők tanácsát, nem csak a pofon,és cukorka miatt követed.Pedig az nem is örök.
2012. jan. 28. 19:04
 5/16 Tyler913 ***** válasza:
93%
Az ember lelki útjának egyik állomása épp a jutalom/büntetés képzetétől való megszabadulás.Amíg valaki azért követi egy vallás tanításait,mert jutalomra vágyik,vagy mert retteg a büntetéstől,addig az az ember lelkileg kiskorú.
2012. jan. 28. 19:11
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

Utolsóval értek egyet. Nem érdekel a mennyország. Isten érdekel. Itt és most.

Freya

2012. jan. 28. 19:38
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy nem hatott meg sosem az örök büntetés gondolata, ahogy az örök jutalomé sem, és egyszerűen megérteni sem tudom, hogy alapozhatja valaki félelemre a hitét, azt a hitet, aminek alapja a szeretet kellene, hogy legyen. Freya kimondta (leírta), amire gondoltam.
2012. jan. 28. 20:30
 8/16 anonim ***** válasza:
47%

Nem vallási tanokat követnek a keresztények, hanem a szeretetet, aki a Krisztus:

"Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az ő életét adta értünk...."

1. János 3,16

"Az Isten szeretet...."

1. János 4,17

2012. jan. 29. 18:44
 9/16 anonim ***** válasza:
A sátánisták se Istenben, se a sátánban nem hisznek. Ők csak követik az élj a mának szólást és és megvetik a keresztény szeress mindenkit stb. életelvet.
2012. febr. 2. 12:31
 10/16 anonim ***** válasza:
a vallásomban nincs örök jutalom/büntetés!
2012. febr. 2. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!