Sok ateista miért akarja olyan erőszakosan bebizonyítani, hogy Isten nem létezik?! Honnan tudja, látta, érzékelte?! Van bizonyossága? Ha nincs, akkor miért jár a szája?!
8/10-nek szántam, de megjegyzem, mindketten vétünk a szabályzat ellen. Mert nem fórum. S te annyit írsz, nem hiszem hoyg valaki elolvassa.
"Nem fogok neked itt oldalakat írni ..mert nincs kedvem,.. mielőtt lepontozol: Kösz a bizalmat, én válaszadó vagyok, de látom, fején találtam a szöget, különben nem nekem írogatnál..
elnézést mindenkitől a kitérő miatt! Ezek szerint talált, süllyedt :))
nem tudhatja
valminek a nemlétét még nehezebb bebizonyítani,. mint a létét.
Hogyan ZÁROD ki Isten létezését??
Ezt lehetetlen bebizonyítani. Hogy BIZTOS nincs. A végtelenben...Semmi sem zárja ki, hoyg legyen.
Valaminek a nem létét nem lehet bizonyítani. Nem azért mondják,hogy azért nincs mert látta(hallota,mérte műszerrel) ,hogy nincs.Hanem azért mert még semmit se láttak ami közvetlenül bizonyítja létezését. És az a meglátás,hogy a világ túl komplex ahhoz,hogy csak véletlenül keletkezzen. Az csak arra "bizonyíték",hogy volt teremtő de az,hogy minden a mienk a világ, felsőbb rendűek vagyunk, örök boldogság blablabla... feltevéseket nem bizonyítják.
Jött már valakinek vissza rokona a mennyországból és kivánt boldog szülinapot? Mondta-e már isten(és nem küldöncön keresztül), hogy lesz mennyország örökboldogság. A világon rengeteg vallás van miért pont az az igaz amibe hiszel? Mivan ha egyik se? Sokan vallások nélkül úgy képzelik el a világot mint egy lefejezett csirkét.
Az Isten olyan jó szó.Ha én megölök egy embert, mindenki gonosznak néz. De ha azt mondom Isten(és kreálok valami oda jó indokot) nevébe tettem már én leszek a hős.
Nem minden ateista, olyan buzgó "vallásos" vannak akik azt mondják jó higgyél nem izgat(Pl én). Am nincs sok olyan csak itt a gyk-n szeret pár olyan írni és hülyéznek másokat de vallásos oldalon is van legalább ennyi aki hülyéz másokat. Te nem olyan vagy véletlenül?
Szia!
Tudod, bizonyos emberekre jellemző az elfogultság. Nem veltétlenül csak az ateistákról van itt szó. Vannak olyan vallásos emberek akik megvannak győződve arról, hogy az ő vallásuk amiben hisznek igaz, így gyakorlatilag bármit mondhatsz nekik, ha nem hagynak fel ezzel a gondolkodással, akkor ki fognak tartani a vallásuk mellet.
Ateista oldalról ugyancsak megnyilvánul az elfogultság néha már úgy, hogy olyan "bizonyítékokat" hoznak fel Isten nem létezésére, mondjuk a Bibliával kapcsolatban, amit még a történeti-irodalomkritikai írásmagyarázat, amely Bibliakritikán alapul sem támaszt alá. Ezeknek az embereknek csak az a célja hogy bármi áron de igazolni tudja a meggyőződését a maga gyártotta elméletekkel.
Csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy az elfogultság, a fanatizmus az, amely bizonyos vallásos, illetve ateista embereket mozgat.
Vannak persze gondolkodó atesita illetve vallásos emberek, akik készek elfogulatlanul megvizsgálni az adott témát. Az ilyenekkel el lehet beszélgetni, és nincs is probléma velük.
én gondolom hogy
az ateistákat mérgesíti az hogy meséket, fikciókat erőltetnek az emberekre.
Bizonytalan, homályos tanításokkal gyakorolnak puha nyomást az emberekre.
A hit nevében gátolják egy tisztább racionálisabb , őszintébb és emberarcúbb társadalom kiformálódását.
Visszataszítónak tartják a vallásos manipulációkat.
Azt látják hogy a vallás felemás megoldást kínál: szeretetet hirdet, jótékonykodik, de közbe a hataomhoz dörgölődik, onnan kapja a hatalmát, és ugyannyira megvesztegethető és korupt mint minden politikus a ki hiteti az emberekezt. pl. szánalmas ahogy berzenkednek hogy nem kapnak valami egyházi státuszt. Mintha Jézus és a közössége valaha is okiratokra alapozta volna hitelességét, tekintélyét.
Szóval sokat lehet tenni hogy az ateistákban helyesebb kép alakuljon ki a hitről, és Istenről.
Az egyik komentbe levő Hamvas Béla idézetről: ez az íróját minősíti: fölényeskedő, gőgös, magának való ember volt, .........legalábbis az idézet alapján.
Sziasztok! :)
Köszönöm a válaszokat! Köszönöm azoknak, akik normális hangnemben, irónia nélkül tudtak válaszolni nekem, és nem provokáltak, azoknak külön köszönet! :)
Bár elismerem, az én kérdésemben is enyhe beszólás érződött, viszont ez csupán a tapasztalat, nem szándékos rosszindulat, ahogy itt sokan mások teszik!
Én csak érdeklődtem, semmi vitát nem szerettem volna, csak kíváncsiságképpen kérdeztem, meg akartam nézni milyen reakciót váltok ki másokból! De látom, hogy nem éppen jót.. Ne ugorjatok mindjárt egymásnak! Tudom, hogy itt sok paraszt van, de legalább Ti ne legyetek olyanok!
Szerintem az ateista életmód azért káros, mert megöli a lelket, önző - tisztelet a kivételnek - egoista és cinikus emberré tesz!
Emlékszem, egyszer elveszítettem a hitemet valami oknál fogva, már nem is tudom, de belegondoltam, hogy nincs Isten, tiszta rosszul voltam, olyan egyedül éreztem magam és olyan kegyetlennek, zordnak, lelketlennek éreztem az egész világot, hú, nem volt jó! Véleményem szerint sok ateista így élheti meg az életet..
Ennyi. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!