Én most akkor mi vagyok? Hívő vagy ateista?
Tehát:
Volt részem hittanórákban, és általános iskolában egyházi suliba jártam. Ez a 8 év megtette a hatását, igen erős vallás- és egyházundorban szenvedek. Az agyam elborul a gazdag papoktól, az aranytól, a képmutatástól, hányingerem van tőle, miközben milliók éheznek, ők finoman ülnek a popójukon, és imádkoznak. Miért nem tesznek érte ??? Utálom a hívők erőszakosság, hogy a hitüket másokra erőltetik. Nem járok templomba, főbb étkezéések előtt sem szoktam imádkozni. Református vagyok, muszájból konfirmáltam le. Nem azért, mert akartam, hanem mert így várták el tőlem, rámkényszerítették. Úrvacsorát sosem vettem magahoz. Darwinsta evolúcióelméletnek vagyok a híve.
Viszont hiszek abban, hogy van egy felettünk álló személy/entitás/valami ( kinek mi), ami igazgatja a mindennapunkat, tekintettel van ránk, figyeli léptünket, és imádkozom hozzá.
Szerintetek akkor mi ?
/Csak a kérdéssel kapcsolatban várok válaszokat/
"Az agyam elborul a gazdag papoktól, az aranytól, a képmutatástól, hányingerem van tőle, miközben milliók éheznek, ők finoman ülnek a popójukon, és imádkoznak. "
De sokan mondják ezt! Érdekes, hogy mindig csak a "gazdag papoktól" (akiknél bármelyik alsó beosztású menedzser gazdagabb egyébként) "borul el az agyuk". Más csoportoktól nem "borul el" a vallásgyűlölők agya. Ez egy érdekes gyűlölet/szerelem viszony, ami militáns ateistáknál gyakori.
"Viszont hiszek abban, hogy van egy felettünk álló személy/entitás/valami ( kinek mi)"
Neked mi?
"Szerintetek akkor mi ?"
Mivel a személy, az entitás és a valami három különböző izé, ezért ez nem derül ki az írásodból.
Apukáddal egyébként milyen a viszonyod?
Olyan fontos ez,hogy mi vagy?
Mintha csak az általánosan elfogadott koncepciókkal lehetne meghatározni valakinek a vallási hovatartozását.meg egyáltalán miért muszály? felismerted,hogy mi az,mi megfelel neked,és mi az,ami nem,van egyfajta rálátásod ezekre a dolgokra a tapasztalataid alapján.
Te te vagy.
Nem értem, hogy miért kell belémkötni, nekem támadni. Egy kérdést tettem fel. Én tudom magamról, hogy mi vagyok, köszönöm szépen. Nem tartom magam vallásosnak, de mégis van valami, ha hiszek valamiben.
Amúgy pedig lényeges, hogy mi vagy, honnan jöttél, mik a személyiséged részei, mit miért gondolsz. Mit gondolsz, miért akarják az örökbefogadott emberek kideríteni, honnan szrmaznak ? Mert az embernek igénye van arra, hogy megismerje magát, azért.
# 11/12
Mégis milyen csoportokra gondolsz ? Más vallási csoportokra ? Hit gyüli, jehovások stb. ? Ezekről hadd ne mondjak véleményt, kérlek.
"Viszont hiszek abban, hogy van egy felettünk álló személy/entitás/valami ( kinek mi)"
Neked mi? "
Én sem tudom, ezért írtam 3 opciót, valami van, és kész. Apukámmal egyébként elvagyunk egymás mellett, de nem értem, miért lényeges ez a kérdés szempontjából.
Na mindegy. Azt hiszem, sikerült kihámoznom valamit a 12 válaszból, bár amennyi sületlenséget hordtatok itt össze, komolyan belezavarodtam. Bár jellemző a kategóriára, mea culpa.
Kösz a válaszokat.
Te vallásos, istenhívő vagy. De egyházellenes, ennyire egyszerű a helyzet.
(ateista)
11:20
"Én tudom magamról, hogy mi vagyok, köszönöm szépen."
"Én sem tudom, ezért írtam 3 opciót"
Szóval nem tudod, miben hiszel, ezért 3 "opciót" is írtál. De nagyon tudod magadról, hogy mi vagy: gyűlölöd az egyházat. Akkor egyszerű a meghatározásod: egyházgyűlölő vagy vallásgyűlölő.
"A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy miért kell belémkötni, nekem támadni. Egy kérdést tettem fel. Én tudom magamról, hogy mi vagyok, köszönöm szépen. Nem tartom magam vallásosnak, de mégis van valami, ha hiszek valamiben.
Amúgy pedig lényeges, hogy mi vagy, honnan jöttél, mik a személyiséged részei, mit miért gondolsz. Mit gondolsz, miért akarják az örökbefogadott emberek kideríteni, honnan szrmaznak ? Mert az embernek igénye van arra, hogy megismerje magát, azért."
Ezt nekem írtad? ha igen,akkor közlöm,hogy nem kötöttem beléd.őszintén leírtam,amit gondolok,nem tudom,hogy kellett volna megfogalmaznom neked,hogy megfeleljen az ízlésednek? De ha tisztában vagy vele,hogy ki,mi vagy,akkor válaszold meg magadnak a kérdést.
ma 08:08 65%
Imádkozol akkor ateista nem lehetsz,kijelentéseiddel hívő sem vagy.Nincs jogom megítélni mert ahogy Jézus mondja :
Ne ítélj hogy ne ítéltess
Sajnos sokan vannak akik muszájból konfirmálnak és nem értik meg még Istent adja meg nekik köztük neked is hogy megismerd. Megint egy idézetet mondok a Bibliából
Aki eszik ne vesse meg aki nem eszik
Aki nem eszik ne vesse meg azt aki eszik mert az úr kegyelmébe fogatta.
Olvasgasd a Bibliát.
Katolikusoknál vannak aranyak,papok. Reformátusoknál lelkész van és bizony nem élnek palotákban.Ahogy a katolikus papok mindegyike sem. Ha Isten szerinted kinek mi az nem jó ő Isten a teremtő. Fogadd el fia Krisztus áldozatát amit értünk tett hogy örök életünk lehessen vegyél Úrvacsorát és jusson eszedbe keresztáldozata és a halál utáni örök élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!