Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Főképp keresztényektől kérdem,...

Főképp keresztényektől kérdem, hogy viszonyulnak a homoszexualitáshoz?

Figyelt kérdés

[link]

Ez a link nagyon beszélő.

Mi a véleményetek?

2011. dec. 7. 23:07
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

"Na és akkor. Nem értem hova ez a sznobizmus. Lop másoktól? Ki nem? Mindenki össze vissza repostol. Na és."

Nem azzal van a baj, hogy lop, az nem érdekelne. De ezek után nem is ad hozzá semmit az internetes kultúrához.

Ja, és baromi zavaró, hogy a sok tájékozatlan emberke azt hiszi, hogy ezt mind a 9gag találta ki.

2011. dec. 11. 22:09
 22/37 A kérdező kommentje:

Internetes kultúra? Hagyjuk már. Mindig ez a fennköltség.

[link]

Példaképp itt van ez. Ez a piton kép máris közkedvelt méém, eredeti az utolsó HP filmből van, első használata 1 hónapja történt.

Habár én nem láttam milyen volt a 9gag féléve, de mióta követem, nem érzem azt, hogy lanyhulna. Ez leginkább annak köszönhető, hogy nagyon sok ember csinálja.

Ha te nem szereted ezt a fajta humort, OK, de az oltogatásod azokra nézve akik szeretik, nem helytálló.

2011. dec. 12. 01:40
 23/37 munyamunya ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

A "játékszabályok" szerint mindannyian bűnösök vagyunk, ez nem kérdés. Azonban ha már egyszer az ember ráismert erre az igazságra, és menekülni akart a vétekből, megtért, hitt a Felkent Jézus áldozatában, és alárendelte az életét Istennek, akkor tovább már nem lehetséges vétkeznie. Természetesen ez a bennünk elültetett, Istentől való magra, az új emberünkre igaz csak. Az óember, a régi természet ragaszkodna a jól megszokott pocsékságokhoz, és egyfolytában arra igyekszik, hogy törvénytelenséget cselekedjünk. Ezért a hívő életében vannak elesések, amikor alkalmanként beletéved valamelyik régi bűnébe, azonban ezekben MEGMARADNI már nem lehetséges, hiszen a bennünk munkálkodó Szent Szellem nem lakozik együtt semmi szentségtelennel.

Vagyis. Amíg ezen a földön, ebben a testben élek, bizonyos, hogy el fogok követni törvényszegéseket. De ezek nem uralkodhatnak rajtam, és nem lehetséges, hogy csak megvonjam a vállam egy-egy vétek tekintetében, hogy hát ez van, én ezt csinálom, na bumm, Isten majd megbocsát. Ugyanis az újjászületett emberben az Isten Szelleme él, ami bennünk is azt a természetet formálja ki, ami a Krisztusban is volt: egy tökéletesen bűngyűlölő hozzáállást, ami nem egyezik ki a vétekkel, hanem minden áron szabadulni akar attól. Ha te tudod, hogy valamit Isten törvényével szembe menve csinálsz az életedben, de emiatt nem érzel fájdalmat, szomorúságot, megbánást, akkor benned még nincs az a mag, ami Isten ajándéka, nem szellemi ember vagy, hanem még lelki. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehetett valamikor komoly megtérésed bizonyos dolgokban az Istenhez. De az újjászületéssel egy teljesen más természetet kapunk az Atyánktól, ami folyamatosan új és új megtérésekre vezet, míg végül tökéletesek, szentek leszünk, elkészítve a vőlegény, Jézus visszajövetelére.

Az szerintem nagy baj lenne, ha teljesen fogalmatlanok lennénk Istennel és a "túlvilággal" kapcsolatban. Amit tudnunk kell, az ki van jelentve, és az Isten beszédei nem rejtvénynek vannak adva, hanem tanításra, feddésre, megjobbításra, vagyis világosak és érthetőek. Nem lehet, hogy nagy meglepetés érjen bennünket, csak akkor, ha saját kigondolásokat teszünk az Isten igazságai helyére.

Nem tudom, miért kéne prédikátorokra hallgatni, Isten pontosan elmondta nekünk, nem is egyszer, hogy mit szeretne, ha cselekednénk, ez nem valami rejtély, hanem többszörösen kinyilvánított tanítás. Ha valaki veszi a fáradságot, és nem embereken keresztül akar megtudni valamit, hanem személyesen Istenhez fordul, az Ő beszédeit forgatja a szívében, és keres - az találni fog, ez Jézus ígérete.

Lehet, hogy valaki azt gondolja magáról, közel van Istenhez, mert minden társadalmilag, és vallásilag előírt dologban "szabályosan" cselekszik. Azonban ez nem több, mint a farizeus önigazultsága, aki azt gondolta, ő mindent megtett. De megszégyenült, a vámszedő pedig megigazult, mert megalázta magát Isten előtt.

Nem arról van szó, hogy bele akarnék szólni mások magánéletébe, mindenki úgy él, ahogy akar. De ha valaki egy nyilvánvalóan istentelen életmódot egy nyilvános fórumon Isten előtt helyesnek akar feltüntetni, azt én jelzem. Aki hallja, hallja.

2011. dec. 12. 08:34
 24/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásod.
2011. dec. 12. 09:08
 25/37 anonim ***** válasza:
50%

"Internetes kultúra? Hagyjuk már. Mindig ez a fennköltség."

Igenis létezik az interneten számos szubkultúra, és a 9gag egy ilyen bizonyos szubkultúra "megszelídítésén" alapul. Tudatlanságodtól függetlenül létezik ilyen.

" [link]

Példaképp itt van ez. Ez a piton kép máris közkedvelt méém, eredeti az utolsó HP filmből van, első használata 1 hónapja történt."

Mém. Az angol meme szót annak idején Dawkins a gene alapján találta ki, ezért magyarul is a gén mintájára lenne illő fordítani.

Viszont egyrészt ez nem vicces, másrészt itt nem a Piton professzor a mém, hanem a képregény-stílus.

"Habár én nem láttam milyen volt a 9gag féléve, de mióta követem, nem érzem azt, hogy lanyhulna. Ez leginkább annak köszönhető, hogy nagyon sok ember csinálja."

Kár, jobb hely lenne az internet nélküle. Bár valószínűleg gyorsan átvenné a helyét valamelyik a többi 9001 hasonló oldal közül.

"Ha te nem szereted ezt a fajta humort, OK, de az oltogatásod azokra nézve akik szeretik, nem helytálló."

Pont az a bökkenő, hogy szeretem, ezért fáj annyira, hogy a 9gag és társai ilyen kegyetlenül erőszakolják meg.

2011. dec. 12. 15:52
 26/37 A kérdező kommentje:
Linkelj egy kulturált poénoldalt akkor, mester, emelj ki minket a sötétségből.
2011. dec. 12. 19:25
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Off:

Bocsika, de valaki nyugtasson már meg, hogy csak szövegértési problémáim vannak. :)

Ugye, csak én néztem be, és senki nem próbálta azt sugallani, hogy egy keresztény házasságban - akár önkéntesen is - , helye lenne az orális és az anális szexnek???

[Valaki idézett egy törölt választ, amiben kényszerítésről volt szó; az eredetit nem láttam, lehet, hogy ezért nem vágom most ezt az egészet.]

Köszönöm előre is. :)

On:

Kérdező, kb. hetente vannak ilyen kérdések, javaslom a kereső használatát. De azért röviden: A keresztények minden embert elfogadnak, bármilyen bűnt követett is el; de magát a bűnt nem.

A 9gag-ről folytatott vitátokat nem olvastam végig, de amennyit én eddig láttam arról az oldalról, az többségében egy nagy rakás szemét volt; alig-alig van, ami tényleg poénos.

2011. dec. 12. 19:45
 28/37 anonim ***** válasza:

"Linkelj egy kulturált poénoldalt akkor, mester, emelj ki minket a sötétségből."

Nem úgy kulturált, hanem egy bizonyos szubkultúrához tartozik, aminek az enyhített változatát próbálják lemásolni a 9gag-esek. Nem linkelek, mert ha nem találtál még rá, akkor valószínűleg nem neked való.

2011. dec. 12. 19:49
 29/37 A kérdező kommentje:

"akkor valószínűleg nem neked való."

Na már megint ez az arrogancia. Itt fényezed a kedvenc oldalaid, de példát nem mutatsz.

2011. dec. 12. 19:53
 30/37 A kérdező kommentje:

"Bocsika, de valaki nyugtasson már meg, hogy csak szövegértési problémáim vannak. :)

Ugye, csak én néztem be, és senki nem próbálta azt sugallani, hogy egy keresztény házasságban - akár önkéntesen is - , helye lenne az orális és az anális szexnek???

[Valaki idézett egy törölt választ, amiben kényszerítésről volt szó; az eredetit nem láttam, lehet, hogy ezért nem vágom most ezt az egészet.]

Köszönöm előre is. :) "

Én ilyenről nem olvastam itt. De ha már szóba hoztad, mostantól az orális szex is bűnös dolog? :O

2011. dec. 12. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!