Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Főképp keresztényektől kérdem,...

Főképp keresztényektől kérdem, hogy viszonyulnak a homoszexualitáshoz?

Figyelt kérdés

[link]

Ez a link nagyon beszélő.

Mi a véleményetek?

2011. dec. 7. 23:07
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
38%

Jómagam meleg vagyok, és hívő katolikus. A legközelebbi családtagokon és barátokon kívül nem tudja senki rólam. Nagyon jól elvagyok az Egyházban, résztveszek az egyházközségem életében aktívan, egyszóval jólérzem magam. :)

Igyekszem Krisztus tanítása szerint élni. Ahogy írta előttem valaki, én se hinném, hogy ha halálom után Isten előtt megállok, azt mondaná nekem: Igazi keresztény életet éltél, sokat szolgáltál az Egyházban és sokat imádkoztál, de mivel nem a nőkre állt fel a f...d, ezért a pokolra kerülsz. :-)

Ezt ugye egyik homofób-szent-okos sem gondolja ugye komolyan? :)

2011. dec. 9. 14:41
 12/37 munyamunya ***** válasza:
70%

Kedves 14-es válaszoló!

Írod:

//Igazi keresztény életet éltél, sokat szolgáltál az Egyházban és sokat imádkoztál//

A helyzet az, h ennél sokkal komolyabb dolgokat cselekvő embereknek is azt fogja mondani a Krisztus, hogy semmi köze hozzájuk:

""Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.""

Ha valaki Jézus nevében gyógyít, és mégsem juthat be a mennyek országába, mennyivel kevésbé az, aki eltitkolva tudatos vétkét, "jól elvan" más hívők között, mintha minden rendben volna. Avagy mit kell értenünk akkor az imént idézett, Korithusi levélből való passzuson? Hogy igazából nem is gond férfinak férfival hálni?

""Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák (férfi prostituáltak), se férfiszeplősítők (homoszexuálisok), Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát."

Nekem ez azt mondja, hogy Isten akarata nem egyezik a fenti dolgokkal, és aki benne marad egy már felismert vétekben, az számon lesz kérve miatta.

2011. dec. 9. 15:24
 13/37 anonim ***** válasza:
52%
Nem vagyok keresztény, nincs bajom a homoszexuálisakkal, de a 9gag az internet rákja :(
2011. dec. 9. 20:13
 14/37 A kérdező kommentje:

Miért nem szereted a 9gaget? Végül is lehet nem szeretni, de szerinted miért rák? Szerintem a 9gag a gigantikus nettársadalom humortára, szerintem nagyon találó.

Az előbb leírtakhoz annyival csatlakoznék, hogy pl én a "játékszabályok" szerint parázna vagyok. Akkor most én is a pokolra vagyok dobva megint, és érvénytelen a megtérésem?

Szerintem Isten és a túlvilág sokkal komplexebb, mint ahogy azt elképzeljük. A Biblia nagyon jó alapokat ad az életünk alakításában, de szerintem ha egyszer meghalunk, nagyot fogunk nézni majd, hívők és hitetlenek egyaránt.

Itt a kereszténységben mindent A meg B válaszra akarunk leredukálni, pedig semmi sem ilyen egyszerű.

Mit akar tőlünk Isten? Honnan tudhatnánk mi azt. Hallgatunk prédikátorokra, de azoknak is a szava folyton változik az idővel.

Régen Isten egy hatalmas valaki volt, akihez ha el akartál jutni, akkor jegyet kellett venned az egyháztól jó pénzért. Később, mikor a társadalom nagy részének elege lett Istenből, akkor hirtelen Isten egy jó fej baráttá változott, hogy a rohamosan fogyatkozó hívőket próbálta magához kampányolni.

A fentebb hozzászóló meleg se érzi magát távol Istentől, de a keresztény társadalom minden áron bűnösnek akarja őt tudni. Nem értem én ezt.

Mint mondtam, amúgy nem vagyok melegpárti, meg a "műfaj" gondolatától is rosszul vagyok, de mit szólunk mi hozzá, hogy valaki hogy szeret valakit. Ha 500 évvel ezelőtt élnénk, valószínűleg máglyára vetnénk, hogy a mi tiszta lelkünk megnyugvást találjon a bűnös halálában.

Későre jár, most nem folytatom ezt a gondolatmenetet, de a lényeg így is átjön.

2011. dec. 11. 00:44
 15/37 anonim ***** válasza:
50%

"te veled mi lesz halálod után meggyőződésed szerint?"

Nem tudom, hogy a hívőkkel mi lesz, de az ateistákat temetni szokták.

2011. dec. 11. 02:06
 16/37 anonim ***** válasza:
89%

"Miért nem szereted a 9gaget? Végül is lehet nem szeretni, de szerinted miért rák? Szerintem a 9gag a gigantikus nettársadalom humortára, szerintem nagyon találó."

Ti vagytok az internet lumpen proletárjai.

2011. dec. 11. 11:54
 17/37 anonim ***** válasza:
62%

"Én általában tisztelem a véleményeket, de te hülye vagy."

Nem tudom, nem én járok egy ócska weboldalra, hogy már 3 éve is unalmas mémeken röhögjek mert most valamelyik magyar pistike rátalált a nójngegre, és hirtelen olyan menő lett.

Valld be, a felét nem is érted, de azért röhögsz, mert a 9gagon minden vicces.

2011. dec. 11. 17:42
 18/37 A kérdező kommentje:
Képzeld tudok angolul, és értem a vicceket. A 9gaget alig féléve követem. A méémek meg habár klasszikusak, de mindig születnek újak is.
2011. dec. 11. 18:27
 19/37 anonim ***** válasza:

"Képzeld tudok angolul, és értem a vicceket. A 9gaget alig féléve követem. A mémek meg habár klasszikusak, de mindig születnek újak is."

Nem arra akartam célozni, hogy nem érted az angolt, hanem hogy fogalmad sincs, hogy mi a funkciója egy reakcióképnek például.

Persze hogy alig fél éve követed, a 9gag nem is lehet sokkal öregebb egy évnél, de ezeknek a képeknek a nagy része már több mint 2 éves, és amikor mi 2 éve ezen röhögtünk, ti nem értettétek. Most meg hirtelen ti lettetek a vicces "trollok", és meg vagytok sértődve, ha nem nevetünk, mert már unalomig ismerjük a viccek nagy részét.

Igen, születnek új mémek, de mutass egyet is, ami a 9gag-ről származna. Az az igazság, hogy a 9gag az összes értékelhető tartalmát más oldalakról gyűjti össze, és a reklámoknak és boltja bevételének köszönhetően nagyon jól megszedte magát mások munkájából, miközben semmi értéket nem termel.

2011. dec. 11. 19:21
 20/37 A kérdező kommentje:

"miközben semmi értéket nem termel."

Na és akkor. Nem értem hova ez a sznobizmus. Lop másoktól? Ki nem? Mindenki össze vissza repostol. Na és.

Engem, és százezreket szórakoztat, ez a lényeg, sőt nem sokára magam is szeretnék néhány poént gyártani oda, amik mindig megfogalmazódnak bennem.

2011. dec. 11. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!